Elden Kaçanlar: Yasin Pehlivan & Serkan Şahin

Milli takım yetkililerimiz Almanya'ya yoğunlaşmışken diğer ülkelerdeki genç oyuncularımızı elden kaçırmaya devam ediyoruz. Özellikle Avusturya'dan Veli Kavlak, Ümit Korkmaz gibi birçok oyuncumuz milli takımımızdan davet dahi almadan Avusturya milli takımına davet edilmişti, bugün de Yasin Pehlivan'da aynı sorunları yaşıyoruz. Avusturya 1.Liginde aldığı süre sadece 327 dakika olmasına rağmen gösterdiği başarılı performans sonrası Avusturya milli takımından davet aldı ve Romanya maçında oynayarak ilk kez Avusturya milli takımında oynadı. Hakkında güzel şeyler duyduğumuz bir oyuncuydu, o açıdan yazık oldu. Defansif orta saha olarak rotasyonumuzun dar olduğunu son maçta iyiden iyiye hissetmiştik, Aurelio ve Topal dışında A milli takım seviyesinde bir oyuncumuz bulunmuyor. Yasin için belki erkendi ama en azından bir maçta oynayıp alternatiflerimiz arasına katabilirdik. Oynadığı lig maçlarında şık da bir golü var, yay civarında dönen ikinci topu alıp harika bir şut çıkardığı. Onu da aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz.

Elimizden kaçan bir diğer oyuncu ise Serkan Şahin, bu daha da acı aslında. Ümit milli takımımızın formasını giyen bir oyuncuydu Serkan, hatta İrlanda Cumhuriyeti ile oynanan maç için kadroya davet edilmişti ancak kadroya katılmadı ve İsviçre milli takımını tercih edeceği konusunda haberler yayıldı. Milli takım yetkililerinden oyuncunun babasının bu sorunu yarattığı konusunda bir açıklama gelmesine rağmen İsviçre ümit milli takımıyla henüz bir maça çıkmamış olması konunun kesinliği hususunda şüphe uyandırıyor. Büyük ihtimalle İsviçre'yi tercih etmiş olsa da konuyu takip etmeye çalışacağız.

Euro 2008 kadro seçiminde Almanya kökenli oyuncuların dışarda kalması sonrası gurbetçi oyuncularımızın milli takım tercihleriyle ilgili değişiklikler olacağını söylemiştik, görünen o ki bu kayıplar hızlanarak devam edecek. Milli takım yetkilileri "Biz de anlamadık, milli formayı istemiyorsa biz ne yapalım?" minvalinde açıklamalara sığınmaya devam ettikçe bu tip haberleri daha çok duyacağız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

şu an ki yeni düzenleme sayesin de kendi isterse türkiye adına oynar ama adam yeterli seviyede deilse orasını bilemem..

Related Posts with Thumbnails