Dört Büyüklerde Oynamayan En İyi Yabancı 11'i

Ara ara değişik ilk 11'ler çıkartıyoruz blogda, kişisel sebeplerle gündemden uzaklaşmışken bir 11 daha oluşturabiliriz. Her sene Süper Ligde dikkat çeken yabancılar oluyor, geçtiğimiz senelerde Martinez, Serge Die, Maynor Suazo gibi oyuncular sıkça konuşulan isimlerdi mesela. Bu sene dikkat çeken oyunculardan bir 11 oluşturalım ama bir tek kuralla, bu oyuncuların hiçbirisi dört büyüklerde oynamamalı.

Kale için Petkoviç, Ivankov ve Isalovic bana göre en makul seçenekler gibi görünüyor. Isalovic devre arasında geldiği Gençlerbirliği'nin çıkışında önemli paya sahip ancak ligin en iyi yabancı kalecisi olarak gösterebilmek ya da üzerine konuşablmek için çok erken. Ivankov, Aydın Yılmaz'dan yediği komik gol sonrası karizmayı biraz çizdirse de hala ligin en iyi kalecileri arasında. Petkoviç ise hem takımının başarısındaki payı hem de istikrarlı performansıyla kaleciler arasında birkaç adım öne çıkıyor.

Bekler en az alternatifin bulunduğu bölgeler, özellikle ligimizde eli ayağı düzgün bir yabancı hücum beki bulunmaması takımlarımızın yabancı tercihlerini ciddi derecede sorgulatıyor. Gençlerbirliği'ndeki Momha izlediğim bir iki maçta ümit verici performanslar ortaya koysa da Erciyes'te saman alevi gibi parlayan Jabi gibi bir oyuncu olup olmadığını bilmiyoruz. Bu sezon performansında önemli bir düşüş olsa da sol beke yazılması en doğru isim Toledo. Sağ bek alternatiflerimiz ise sol taraftan da kısıtlı. Dört büyükleri dahil etsek bile buraya herkesi tatmin edecek bir alternatif bulmak zor. Bir Galatasaraylı olarak devşirme sağ beklere bağışıklık kazandığımdan Sivasspor'da ara ara sağ bek oynatılan Kanfory Sylla'yı yazıyorum o tarafa. Kocaelispor'un İskoç transferi Ross'un isminin yanına da bir soru işareti koymayı ihmal etmeden elbette.

Gelelim stopere, en rahat tercihleri burada yapacağız gibi. Orta sahaya yazacağımız Rodrigo Tabata'yla -spoiler!!- tahtaya yazılacak ilk isim Sivasspor'dan Fabio Bilica. Partneri için adaylarım Kratochvil ve Traore olsa da Kratochvil hayranlığımı bilenler tercihimin bu yönde olacağını az çok tahmin etmiştir. Stoper ikilimiz Bilica-Kratochvil.

Orta sahada defansif görevler üstlenecek iki oyuncu belirleyeceksek bunların ilki İstanbul BB'li Tjikuzu olmalı. Rizespor'la başladığı Türkiye kariyerini yıllardır başarıyla devam ettiriyor Tjikuzu, ligin en iyi defansif orta sahalarından. Yanına yazıbilecek Antepli Zurita, sağ beke yazmış olduğumuz Sivassporlu Kanfory Sylla özellikle ilk yarı büyük dikkat çeken Ankarasporlu Theo Weeks ve Kocaelispora gelir gelmez orta sahayı toparlayan Nsumbo var. Tjikuzu'nun işin defansif yönünü fazlasıyla kotaracağını düşünürsek bu alternatifler arasında Zurita teknik becerisiyle biraz daha ön plana çıkıyor. Theo Weeks'i de çok beğeniyorum ama ikinci yarıda sesi soluğu çıkmıyor, Aralık ayından beri düşüş içinde.

Gençlerbirliği yabancılarından sıkça bahsetsek de kadroya henüz bir oyuncularını yazmadık şimdiye kadar ancak forvet arkasındaki üçlüde James Troisi'ye yer vermezsek gerçekten ayıp olacaktı. Rodrigo Tabata zaten bu takımın süperstarı, hem attığı kritik goller hem de yaptığı asistlerle takımını adeta sırtladı, hatta öyle ki Alex, Lincoln ve Delgado'yla karşılaştırılmaya başlandı bu performansıyla. 2-3 yaş daha küçük olsa bu ligde kalması zor derdim ama 28 yaşını doldurmuş bir oyuncu olarak bu saatten sonra kıta Avrupasına geçiş yapması kolay değil. Sol tarafta ise Gaziantepsporlu Ivan De Souza fazla tartışmaya girmeden forma vereceğimiz isim.

Geriye bir tek forvet kaldı ama burda seçeneğimiz bol. Youla, Beto, Darryl Roberts gibi oyunculardan hangisini buraya yazsak diğerlerine haksızlık olacak. Denizlispor'u ikinci yarıda sırtlayan Angelov ve Sivasspor'a gelir gelmez büyük katkı yapan Kamanan'ı da katabiliriz bu oyuncuların arasına. Yine de bu oyuncular arasında en golcüsü Youla olduğuna göre tercihimizi ondan yana kullanıp 11'imizi şekillendirelim.
Fena 11 olmadı gibi. Sizin kadrolarınızı ise yorum bölümüne alalım. Pclion Balıkesir'den bildirdi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

20 yorum:

Bahadır dedi ki...

sol beke beto da olabilir.
balili de unutulmaması gereken bir isim kanımca

apaç dedi ki...

petkovic (gk): sadece 3 büyükler dışında oynayan yabancıların değil, ligin hatta avrupa'nın en iyi kalecilerinden biri.

kus (dr): abdullah avcı'nın yaptığı ender iyi transferlerden. sakatlansa da belediye daha bi diplere düşse.

bilica (dc): 10 numara stoper. yer kürede mehmet yıldız'dan başka kendisini zorlayacak bir forvet olduğunu düşünmüyorum.

diallo (dc): tsl'nde sivasspor dışındaki tüm takımlarda direkt forma giyer, yetmez üstüne sistem kurdurtur. seni seviyorum diallo.

kaue (dl): çağdaş bir sol bek. 13 hakan kadir BALTA gücündedir.

bangoura (mr): kayıhan'dan kalan tek güzel hatıra. halk olarak koruyoruz.

kanfory (dmc): hocaların hocası bülent uygun'un ders niteliğindeki transferi. üstelik zenci. direkt ön liberoyu emanet ediyorum.

krita (dmc): çift ön libero oynuyorum ve ikinci ön liberom krita. tipi yeter.

tabata (ml): uğur boral gibi salt kanat adamlarından ziyade arda gibi 10 numaradan bozma adamları tercih ediyorum bu bölgede. bir de ters ayaklı ki tadından yenmez.

kamanan (fc): bir başka bülent uygun sihiri. hem uzun bacaklı, hem de hızlı diyor; direkt veriyorum 9 numarayı.

de nigris (fc): hep sevmişimdir bu adamı. tek şanssızlığı, usullü demeç vermekten başka bi halta yaramayan aykut gibi bir balonla çalışmasıdır. kamanan'la beraber çok edu yakacaklarını düşünüyorum.

teşekkürler.

steven_stiffler dedi ki...

Olembe'ye yeteri kadar şans verilseydi,bu kadroda rahatlıkla görebilirdik bence.Olembe gibi kaliteli yabancılar alınıyor,forma verilmiyor hayret.Ayrıyetten Purovic de "sakatlanmasaydı,yeteri kadar forma bulsaydı vs" bilumum bahaneler yüzünden bu kadronun dışında kalıyor bence...

Uğur Balıkesir ne iş ? :/

papaz dedi ki...

hocaaaaa Ivan'ı sol beke çek, Cangele'yi al sol açığa hoca :)

şaka bir yana Ivan sol bekte de baya iyi oynuyor, Köybaşı parlamadan önce orada oynuyordu. Cangele'ye de yer açmak lazım burada. Bu arada benim stoper tercihim de Batak. Tekli oynucaksak De Nigris olabilir tek forvetimiz. Youla'yu 4 büyüklerle olan maçlarda oynatırız hoca, boş geçmiyor :)

Güzel fikir olmuş bu arada, emeğine sağlık.

Unknown dedi ki...

Petkoviç Trabzon'da oynamadı mı :)

YK dedi ki...

Youla maalesef Beşiktaş'ta oynadı..
Beto'yu alalım oraya...=)

Adsız dedi ki...

Youla BJK'ta oynamamış gibi yazu yazmışsın

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, yanlış anladınız sanırım, şimdiki zamandan bahsediyorum. Youla'nın Beşiktaş'ta Petkovic'in Trabzonspor'da oynadığını bilmediğimi düşünmediniz diye umuyorum. Özellikle "Oynamayan" yazdım başlığa, öyle olsa oynamamış derdim.

Papaz, sol açık bulamadığım Ivan'ı koydum oraya. :) Sol bek olarak aklıma gelen ilk isim oydu aslında. Apaç'ın söylediği Kaue de atladığım bir isim olmuş. De Nigris de aklımdaki isimlerdendi, bir de Neca'ya haksızlık ettik galiba. En kötü ismi geçmeliydi tekrar düşününce...

tobias dedi ki...

ivankov
?-bilica-deumi-kaue
tabata-sylla-tjikuzu-troisi
beto-kamanan

bu da benim kadrom.

selaminko dedi ki...

GK: senecky

D: kanfory, bilica, batak, toledo

DM: tjikuzu, weeks

AM:troisi, tabata, bangoura

S: agbetu

scapula dedi ki...

Madem iyi bek yok, ben de 3-5-2 oynatırım. İlle de dörtlü savunma olacaksa da sağ beke Weeks'i devşiririm, çok da iyi kalkar altından. Şöyle kurdum ben kadroyu;

troisi beto

cangele tabata bangoura

sylla tjikuzu

bilica deumi diallo

ivesa


***

ivankov, sadıgov, toledo, weeks, zitouni, romaschenko, youla, kamanan ve balili de yedekler. djehoua'yı da yazmamak için zor tuttum kendimi, seviyorum keratayı.

Yalnız Uğur, Deumi'nin ismini nasıl geçirmedin, hayret ettim. Çok çok iyi bir oyuncu Deumi, en az Bilica kadar iyi.

mondo trasho dedi ki...

slyva

kanfory
bilica
deumi
toledo

tjikuzu
weeks
tabata
troisi

beto
de nigris


hocam balıkesir nasıl?
benim memleket orası...
balkes'in maçı varsa uğra:)

papaz dedi ki...

Cangele'yi alalım sol açığa, Ivan'ın yerine.

Stoper tercihim de ısrarla Batak, savunmayı çok iyi bilen bir oyuncu.

HaCiTo dedi ki...

1.Petkovic

2.Kus
3.Kaue
4.Fabio Bilica
5.Marquinhos

6.Tjikuzu
8.Zurita

7.Akeem Agbetu
10.Rodrigo Tabata
11.Troisi

9.Djite
-------------------------
12.Senecky
13.Deumi
14.Ross
15.Weeks
16.Neca
17.Aghahowa
18.Youla

pclion dedi ki...

Ata, yazıyı yazarken arabadaydım, o yüzden bazı oyuncuları atlamışım. Ivesa, Deumi, Neca, Kaue ilk 11'e yazmasam da adlarını geçirmem gereken adamlardı...

os dedi ki...

balıkesir olayını anlamamıştım ben de, arabadaydım dediğine göre rahat hat gibi bir şeyden ötürü :)

Jordi Metal dedi ki...

Bence bu 11'den bi Kayseri analizi bile çıkar. FM fenomeni oyuncularıyla ligde en az gol yiyen takım olmalarına rağmen gol yollarında aynı şeyi söyleyemiyoruz.

scapula dedi ki...

Kaue'nin adını geçirmesen de olur Uğur. Roberto Carlos gibi frikik atıyor, başka numarası yok. :)

Sinan Kolat dedi ki...

ben de ivesa'yi gormeyince sasirmistim. ilk 11 olmasa da yedegi olur bence, kupa maclarinda oynar

lowrider dedi ki...

Ivankov

Kus- Bilica – Kratotchvil – Toledo

Weeks – Tjikuzu

Troisi – Tabata – Balili

De Nigris

Related Posts with Thumbnails