Death Note: Battle of Great Minds

Lise döneminde çevirdiğimiz bir geyik vardı arkadaşlarla, bir gün cinnet geçirip seri cinayetler işlemeye kalksak kimleri öldürürüz diye. (Benim listemin tepesinde Reha Muhtar ve İbrahim Tatlıses vardı o dönem.) Death Note da temelde böyle bir hikaye ve sizi bir anda içine alacak kadar heyecan verici detaylarla dolu. Konu açık, eline bir ölüm meleğinin defteri geçen zeki ve toplumdan tiksinmiş bir çocuk ve bu defterle işlenmeye başlanan cinayetler. Deftere bir kişinin ismini yazıp yüzünü zihninizde canlandırıyorsunuz ve o kişi 40 saniye sonra ölüyor. Tabii bu defterin kullanımıyla ilgili bazı kurallar var, onlara da şurdan göz atabilirsiniz. Ölümlerin sıklaşması ve polisin bu işle başa çıkamaması sonucu esas oğlan Yagami Light (daha sonra fanatik destekçileri tarafından Kira olarak anılmaya başlanıyor.) kadar zeki ve işinde uzman bir dedektif olan L de denkleme dahil oluyor ve ortalık şenleniyor.

Death Note 37 bölümden oluşan bir anime serisi. Özellikle ilk 25 bölümü anime tarihine geçecek cinsten, zaten yayınlandığı sene bütün anime ödüllerini toparlamış bir yapım Death Note, orjinal ismiyle Desu Noto. Captain Tsubasa çocukluğumuzun efsane animesi olduğundan kategori dışı bırakıyorum, Death Note benim için gelmiş geçmiş en iyi animedir, hatta en iyi yapımlardan biridir. Yalnız bir not düşmeden geçmeyeyim, animesi ne kadar harikaysa live action çekimleri o kadar berbattır. İzlemenizi kesinlikle tavsiye etmem ama illa izleyecekseniz önce animeyi izleyin. Anime, karşılıklı hamleleri izlerken iki üstün karakterin aklından geçenleri ve düşünce yapısını o kadar iyi aktarıyor ki izleyiciye, siz de işin içine dahil olup gerim gerim geriliyorsunuz. Kimi zaman Kira oluyorsunuz, kimi zaman L.

Sadece hikayesi ve kurgusuyla değil aynı zamanda soundtrackleriyle de öne çıkan bir yapım Death Note. Zaten hikayenin işlenişinde arkaplan müziklerinin etkisini görmemek mümkün değil. O kadar iyi bir soundtrack albümü var ki günlük kullandığım listemde en az bir-iki parça yer alır Death Note'tan. Yoshihisa Hirano ve Hideki Taniuchi tarafından hazırlanmış albüm, onların ismini anmadan olmaz. Albümü şurdan edinebilirsiniz. Yan panelde Light's Theme'i dinleme şansına sahipsiniz, bunun dışında açılış parçası ve L's Theme de ayrıca dinlemeniz gereken şarkılardan. Kayıp Ruhlar Çeviri Takımı harika bir iş çıkarmış altyazılarda, normalde orjinal ses+İngilizce altyazıyla izlerim animeleri ama Türkçe altyazılar gerçekten kaliteli. Açılış parçasının sözleri ise tam anlamıyla bir şaheser, animenin ruhunu özetlemiş gibi. O sözlerle bitirelim yazıyı.
Yayılan karanlığın içinde,
Devrim yeminlerimi ettim.
Çünkü kimsenin bana müdahale etmesine izin vermeyeceğim.
***
Meyvenin söylediğine göre gelecekte...
Rüyalar, dönüyor ideallere.
Herkes sona ermesini diledi.
***
Yayılan karanlığın içinde,
Devrim yeminlerimi ettim.
Çünkü kimsenin bana müdahale etmesine izin vermeyeceğim.
***
Bir gün, sana göstereceğim,
O olağanüstü dünyayı.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Confeng dedi ki...

=) yazıyı geciktirmenin cezası... takip ettiğim bloglar içinde benden önce yazan blog sayısı 2'ye yükseldi. en kısa zamanda ben de yazayım en iyisi.
soundtrack'ten bahsedince, benim favori parçamsa: Low of Solipsism

pclion dedi ki...

Number 7,

Ben iki-üç aydır bekletiyorum yazıyı, ben yazana kadar Dutchman ve extensor yazdı arada, onlardan önce de Noat Samisa'nın yazmışlığı var. Yani senden önce yazanların sayısı 4. :)

Genelde vazgeçerim ben böyle durumlarda ama Death Note hakkında iki satır bir şeyler karalamasam gözüm açık giderdi, yok böyle bir anime...

çağrı dedi ki...

Captain Tsubasa dışında anime izlemişliğim yoktur.İstek duymadım.Ama sırf konusunu okurken bile içine girdim hikayenin.Uğur sıkı bir animesever olduğu için mi böyle ballandıra ballandıra anlattı bilinmez :) ama 1. bölümüne başlıyorum bugün.

Confeng dedi ki...

Ben sadece Dutchman'inkini görmüştüm meğer fazlası da varmış. Gerçekten çok kaliteli özellikle 25. bölüme kadar harika gidiyor. Duyduğum kadarıyla 25. bölüm normalde dizinin finaliymiş ancak yapımcılar üzerine dizinin uzaması için çok baskı yapmışlar o sebepten devam etmiş. Bu arada kasdettiğiniz açılış parçası eski olanı, yenisi heavy metal tarzı, biraz aykırı bir introydu.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Çağrı ben 'animesevmez'im :)
Animesever ev arkadaşımın ısrarıyla başladım ve çok beğendim.
Mutlaka izlemelisin :)

çağrı dedi ki...

extensor,

animesevmez :) o da güzel.Bakalım şimdi kahvemi(Türk olanı) yaptım.İlk bölüm yüklendi,başlıyorum.

adminato dedi ki...

aslında ben direk filmini izlemeyi düşündüm ama arkadaşım animeyi izlemezsen filmden hiç bir şey anlamazsın dedi. ilk 18 bölüm elimde, merak ediyorum nasıl diye ama izleyecek vaktim olmuyor bu aralar. 37 bölüm olması da ayrı güzelliği. gereksiz yere uzatıp nefret ettirebilirlerdi. avatar da olduğu gibi son bölümler yeterince güzel yapılmamış sanırım, yazınızdan anladığım kadarı ile.

pclion dedi ki...

Güzellikten ziyade animeyi anlamlı kılan bazı konuların sonlandığını söyleyebilirim. Yine de son bölümleri izlenmeli ama her dizinin zirve yaptığı bölümler olur, Death Note için bu ilk 25 bölümdür.

Bir de ufak bir öneri, izlemeye başladığınızda bir yandan diğer bölümler insin, yoksa sinir bozucu olabilir beklemek. :)

çağrı dedi ki...

Bugünlük bu kadar beynim patladı.Öyle bi ikinci bölüm yapmışlar ki en güzel bölüm o heralde.8. bölümü an itibari ile bitirdim.9. bölüm de iniyor ama mecalim kalmadı yarın izleyeceğim.İzlemeyen mutlaka izlesin yani.Başka anime tavsiyesi olan varsa listeye ekleyebilirim.

Bu arada eşşek kadar spoiler vermiştim,son anda farkettim ve sildim.Kafa yapıcı etkisi var çok izlenirse.

Adsız dedi ki...

soundtrack için sağ ol.tanımışındır her halde

Güncel Blog dedi ki...

Bilgilendirme İçin Teşekkürler

Adsız dedi ki...

2 karakterde zekice kurgulanmış,fakat Kira daha zekıce hamle yapıyor,ılk hedefı şüphe çekmeden ölüm defterıne ısımlerı yazmak 2.görevi L'e yakalanmamak bu demek oluyor ki Kıra 2kere düşünüyor daha fazla kafa yoruyor L'e göre :)
Elmanın espirisi nedir Sayın Karakullukçu daha yenı başladığım için çözemedim :)
Mine..

Related Posts with Thumbnails