Cezalar Üzerine

Galatasaray: 1 maç seyircisiz, 1 maç saha kapama
Arda Turan: 3 maç
Emre Aşık: 2 maç
Sabri Sarıoğlu: 2 maç

Lugano: 5 maç
Volkan Demirel: 3 maç
Semih Şentürk: 3 maç
Maçın ertesinde ceza tahminlerimi Sami Yen forumlarına yazmıştım, Lugano hariç (ben 4 demiştim) diğerleri birebir aynı. Muhtemelen Emre Aşık'ın cezasında bir indirim olacaktır, daha doğrusu olması gerekir. Volkan ve Semih'in de Beşiktaş derbisine yetişeceğini düşününce şiş de kebap da yanmadan bu işi kendince kotarmış TFF'ye, vatana millete hayırlı, uğurlu olsun!

Maç yazısında fazla girmemiştik olaylara, beklememin nedeni cezaları görmekti önce. Şöyle bir baktığımda amacın oyuncuları cezalandırmaktan çok dengeyi sağlamak üzerine olduğunu ilk bakışta hemen herkes anlayacaktır. Biz bu anlayışı sahada Fırat Aydınus'ta da görmüştük, pek tesadüf olmasa gerek! Hakem kendisini tartaklayan, iki dakika sonra Ümit'e uçan tekme atan Selçuk'u, birbirine küfürler eden, boğazlayan Sabri ve Emre'yi sahada tutmak için gösterdiği çabayı gördüğünü çalmakta gösterse muhtemelen maç bu kadar gerilmeyecekti hiç ama her şey federasyonu eleştiriden uzak tutmak için olunca sonuçları da böyle oluyor işte.

Emre Belözoğlu'na ayrıca değinmek lazım, acayip efsunlu bir adam bu. Her maç nerde olay varsa içinde ancak daha ikinci sarıdan kırmızı almışlığı bile yok ya, gerçekten şaşırıyorum. Sabri centilmenliğe aykırı hareketten iki maç ceza alırken Emre'nin suçsuz, günahsız ilan edilmesine ne denmeli bilemiyorum. Sabri hangi pozisyonun içindeyse Emre de o pozisyonun içindeydi ve en az Sabri kadar sorumluydu oluşan gerginlikte. Sabri'yi her fırsatta gereksiz hareketleri nedeniyle eleştiren biriyim ancak burda yapılan net bir şekilde çifte standarttır. Daha doğrusu ceza alan oyuncu sayısını dengelemek mi diyelim çünkü Volkan belki de bir felakete sebep olabilecek hareketiyle denklemi Fenerbahçe lehine 3-2 olarak bozmuştu, federasyon buna izin veremezdi. Ata neden diye sormuş, cevabın bu olduğunu her ne kadar o da biliyor olsa da söylemeden edemedim.

Federasyon verdiği bu cezalarla medyada bir-iki çatlak ses hariç işi kotarmıştır, tebrik ediyorum kendilerini. Türk futbol kamuoyunun da Nouma'ya bir özür borçlu olduğunu söylerek fazla uzatmadan bitirmek istiyorum yazıyı...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye futbolunun bu federasyon ile de pek bir yere gitmeyeceği açıkca orta çıktı. Federasyon ve ona bağlı kurumların baştan yapılanması gerek. Hadisenin üzerinden 4 gün geçti kararlar anca çıktı. Gerçi önce Federasyon başkanı çıktı tv'ye basın toplantısı yaptı utançtan ve bu utancı temizlemekten söz etti. Ceza sistemini bir türlü işletemediğinin ve olayın soğumasını bekledikten sonra 2 ondan 2 bundan gibi bir adalete sığındıkları utancını ise gizlemeye çalıştı.
Sabri'nin ceza alması hele ki 2 maç ceza alması, tüm bunlar olurken Emre'nin disiplin kuruluna bile sevkedilmemesi inanılır gibi değil.
Yine olayların alevlenmesinin asıl sebebi olan Colin Kazım'ın sanki tüm bunlar olurken Carlos ve Lincoln ile muhabbet ediyormuşcasına değerlendirilmesi tam bir kepazelik.
Sabri ortamı gerdiği için 2 maç alıyorsa Emre Aşık'ı iterek olayların büyümesine ve Arda'nın dahil olmasına neden olan Kazım'ın 3 maç alması gerekirdi. Ama PFDK'ya adı bile verilmedi.

Bu arada tüm bu rezaletin baş mimarı, Sabri'yi (2 maç aldığına göre maç içinde doğrudan kırmızı kart görmesi gerekiyormuş) 90 dakika oyunda tutmasının PFDK kararı ile bir hata olduğu tescillenmiş olan hakemin aldığı ceza açıklanmış mı acaba?

totikarker dedi ki...

ben açıkcası cezaları çok az buldum.. kendi blogumda da açık açık belirttim.. sivok ve bobo ne yaptı da 3-4 maç ceza yediler.. kavga mı ettiller adam mı dövdüler.. hayır..

sadece biri adama sert girdi diğeri ise ikili mücadelede adamı itti o kadar.. yani şimdi anlıyorum da beşiktaşa hakkaten yazık olmuş hemde çok yazık etmişler..

Adsız dedi ki...

cezalara söyleyecek bişeyim yok hepsini söylemişsin sen zaten de, madem ultrAslan forumunu takip ediyorsun, gökhan öztürk'le ilgili bi yazı da bekliyorum artık senden. sözleşme yenilemediği için kadro dışı bırakıldığı söyleniyor, bi el atsan da açığa kavuşsa :)

Arkhe dedi ki...

Müdür sen yapma yaw..

methaldar dedi ki...

Bence Kazım ve De Sanctis de ceza almalıydı. Federasyon onları neden atladı bilmiyorum. Emre'nin ceza almasına ise katılmıyorum. Gerginliği artıran bir oyuncuydu ama bu maçta kırmızı kartlık bir hareketi yoktu. Lugano'ya daha fazla ceza verilebilirdi (ben 8 maç verilsin diye geçirmiştim içimden). Bir de ligde alınan cezaların kupada geçerli olması çok saçma bence. Semih ve Volkan 3 maç ceza aldı ama 2 lig maçında oynamayacaklar. Beşiktaş maçına yetişiyorlar. Fenerbahçe yönetiminin cezalara itiraz etmeyeceğini duydum, eğer öyleyse en iyisini yapıyorlar. Çünkü şu konumda ne kazansak kârdır niyetiyle 1 maç ceza indirimi için cezalara itiraz etmek oyuncuların yaptıklarını savunmak anlamına gelirdi.

pclion dedi ki...

Emre ceza almalı değil ana fikrim, Sabri'den hiçbir farkı yoktur diyorum. Hakemin işin içinde olduğu ve sarı kartla cezalandırdığı bir pozisyon yüzünden Emre aklanırken Sabri'nin 2 maç ceza almasıdır söylemek istediğim. Yoksa Emre'nin de Sabri'nin de ceza almaması gerektiğini düşünüyorum, normali de odur zaten. Bütün hesap iki takımın cezalarını dengelemekti, başka bir şey değil...

Related Posts with Thumbnails