Bundesliga'nın Kiralık Golcüleri: Voronin & Pizarro

Bundesliga'nın 2006 Dünya Kupası sonrasında kazandığı ivme ligin oyuncu kalitesine de yansıdı şüphesiz, Bayern dışındaki ekipler de zirve liglerde rahatlıkla oynayabilecek oyuncuları kadrolarına katar oldular. Bu dalga bu sene değişik bir seyir izledi ve Premier Ligin iki kalburüstü forveti kiralık olarak Almanya'nın orta seviye ekipleri olan Hertha ve Bremen'e geldiler. Hem göz önünde olup hem de forma şansı bulabilecekleri düşünmüşler olsa gerek, kararlarının da doğru olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

Özellikle Andriy Voronin gerçekten iyi bir çıkış yaptı. Benitez'in rotasyon sisteminden yararlanıp ara ara forma şansı bulsa da ilk tercihler arasına hiçbir zaman giremedi Voronin. Transferin son günlerinde geldiği Hertha Berlin'de ise kariyer yılını geçiriyor adeta. Takımının şampiyonluğa oynamasında en büyük pay sahibi Voronin ve şimdiden gelecek sezon ne yapacağı konuşulur oldu. Liverpool da fırsatını yakalamışken iyi bir bonservis bedeli kazanmak istiyor ondan. Hertha'nın onu takımda tutmak istediği biliniyor ama rakipleri de olacak mutlaka bu transferde.

Pizarro ise Bayern sonrası gittiği Chelsea'de kabus gibi bir dönem geçirdikten sonra tekrar Almanya'ya dönüş yaptı. O da tıpkı Voronin gibi düşüşte olan kariyerini tekrar ayağı kaldırmayı başardı yeni kulübünde, şimdiden 15 gole ulaştı. Werder Bremen son yıllarda golcü kimliğiyle öne çıkan bir ekip, bunun da payı var şüphesiz. Bundesliga lideri Wolfsburg ve Bayern'in ardından en golcü üçüncü takım konumundalar. Pizarro da takımın gol yükünü çeken oyuncuların başında geliyor.

Bu iki oyuncunun Premier Lig sonrası Almanya'da başarılı olması, kariyerini tekrar canlandırmak isteyen Premier Lig mağdurlarının ilgisini çekecektir şüphesiz. Bundan sonra Almanya'da daha fazla Premier Lig kökenli oyuncu görürsek şaşırmamak gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Borges dedi ki...

"Bundan sonra Almanya'da daha fazla Premier Lig kökenli oyuncu görürsek şaşırmamak gerek..."

Sevgili Ugur bu futbolcular bundesliga kökenlidir. Birisi Bayern digeri de Leverkusen kökenlidir. Hatta Pizzaro Bremen'den Bayern'e gecis yapmistir ve sonra Premiere Lig'e.

Voronin ve Berbatov Leverkusendeki yakladigi ivmeyi Premiere Lige tasidi ama tuhaf bir durum söz konusuyu. Leverkusen'de de Berbatov, voroninin üzerinde bir performans sergiler iken o Peremiere Ligin orta siralarindaki ya da besinci büyügü olmaya aday takim Tottenham'a gitti.. Voronin ise Liverpool.. bence bu tam tersi olmasi gerekiyordu.. bu yanlisligin sonucu bu sekilde geridönüsüm sagladi.. Her ikisi de kaliteli futbolculardir sadece yerini bulma meselesidir..

pclion dedi ki...

Premier Lig kökenli derken yanlış ifade ettim galiba. Orda yetişmiş, orda çıkış yapmış anlamında söylemiyorum. İngiltere-Almanya geçişini daha sık izleyebiliriz ilerleyen transfer dönemlerinde, böyle başarılı örnekleri de varken. Özellikle Hertha sınıfındaki kulüpler daha iştahlı olacaktır bu formüle.

Borges dedi ki...

Bu dogru bir bakima zira birbirlerine oyun yapisi, kosullari ve cok bakimdan cok benzeyen liglerdir. Bundesligada basarili olanlarin Premiere ligde, diger liglere nazaran basarili olma sansi cok fazladir.. Ben de bu görüse katiliyorum.. alisveris daha da artacaktir ilerleyen zamanlarda..

Related Posts with Thumbnails