Beylerbeyi Rüyasının Sonu

Galatasaray'ın olaylı derbi sonrası şampiyonlukla ilgili son ümitlerini de çöpe atmasından sonra sorumlularının deyimiyle "Galatasaray'ın ikinci takımı" olan Beylerbeyi de Gebzespor deplasmanından alınan 2-0'lık mağlubiyetle 3. lige dönüş biletini kestirmiş oldu. 35 puanla klasman grubunun son sırasındalar ve Galatasaray'ın şampiyonluğundan daha mucizevi bir seri gerekiyor kümede kalmaları için. Galataaray'a oyuncu yetiştirmeyi bir utanç vesilesi olarak gören ve misyonlarının bu olmadığını deklare eden Beylerbeyi sorumluları bu komedyanın hesabını nasıl verecekler, cidden merak ediyorum. Galatasaray altyapısı çıkışlı onlarca oyuncuyu alıp yedek kulübesine mahkum eden, 2B'de boşa çıkmış oyuncuları yaş kategorilerinde milli takımlarda for giyen oyuncularının önüne yazmakta bir sakınca görmeyenler bunun sorumluluğunu bu proje için her ne kadar geç de olsa almak durumundadırlar.

Aslına bakılırsa hesap sorması gerekenlerin de en az hesap sorulacaklar kadar bu sonuçtan sorumlular ve burda yazılanlar blog arşivine yazılmış üç, beş isyan cümlesinden öteye gitmeyecek ama susmak da olmuyor hani, kendi çapımızda da olsa bunları birilerinin dillendirmesi gerek. Galatasaray için bence büyük önem arzeden bu projenin bu kadar küçük hesaplar için feda edilmiş olmasına mı üzülelim, yoksa Galatasaraylı yöneticilerin sözüne kanıp Bank Asya'da 11 çıkacak durumda olan oyuncuların 2B'de küme düşen bir takımın yedek kulübesine mahkum edilip kariyerlerine darbe vurulduğuna mı yanayım, bilemedim. Galatasaray 88-89 jenerasyonunun büyük bölümünü bu anlaşılması güç kibir sebebiyle kaybetmiştir, yok etmiştir. Uğur Demirok gibi, İrfan Başaran gibi, Anıl Karaer gibi bence çok daha iyi yerlerde olması gereken oyuncuların Galatasaray adına güvenip sonu belli bu maceraya çekilmesidir esas sinir bozucu olan.Neredeyse 1-1.5 ayını stopersiz geçirmesine rağmen Semih'i oynatmamayı marifet sayan, Bank Asya'da gol krallığına oynayan Özgürcan yerine 13 aydır bir tane lig golü kaydedememiş Ümit Karan'ı takımın kurtarıcısı olarak sahaya süren zihniyetten hiçbir farkı yok bunun. Kimse kimseyi kandırmamalı artık, Galatasaray gençlere bırakın şans vermeyi hakettiği formayı ellerinden alacak bir yapıya, bir zihniyete bürünmüştür, bunun bahanesi de yoktur. Son sırada küme düşmeyi Galatasaray'ın gençlerini oynatmaya yeğlemek de bu refleksin bir sonucudur. Olsun, takım küme düşsün ama sakın 3ü,4ü geçmesin takımda oynayan Galatasaraylı sayısı, sakın ha!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

GS'ın Beylerbeyi'yle olan anlaşmasını sonlandıracağını okumuştum geçenlerde, doğruluk payı varmı ?

CaRtMaNtR dedi ki...

Eski bir Beylerbeyli olarak takımın Galatasaray'ın pilot takımı olmasına çok sevinmiştim. Zaten milli takımın tesislerininde bulunması nedeniyle pek stad sorunuda yaşamayacak bu organizasyon eğitmen bir teknik kadro ile hem Beylerbeyine hem Galatasaraya önemli faydalar sağlayabilirdi. Ama görüyorum ki bazıları hala borularını öttürmek için böyle bir şansı elinin tersi ile itmiş. Umarım geç olsada bu noktadan sonra olaya doğru bir bakış açısı ile yaklaşmayı akıl eder gerekli kişiler.

Jordi Metal dedi ki...

İrfan iyi bir hocayla Licoln'den çok daha iyi bir hale gelebilir. En az Arda, Uğur kadar verimli olacağına inanıyorum onun. Keza Özgürcan artık rüştünü ispat etmiştir ve gelecek sezon Baros'un alternatifi olayı hakediyor.

Sade dedi ki...

Türkiye'de neden işini hakkı ile yapabilen yönetici yok?

Gala's dedi ki...

beylerbeyi gs nin pilot takımı değildir. bu noktada çok önemli bir ayrıntı var. beylerbeyi gs nin tapulu malıdır. ve hiçbir zaman gs ye oyuncu yetiştirmek için alınmamıştır. bu projeden hiç bir şey olmaz. konu çok derin. çok değişik işler var. ama gs nin iyiliği için susmak en iyisi.

pclion dedi ki...

Gala's, Beylerbeyi'nin Galatasaray'ın taplu malı olmasının pilot takımı olmasıyla zıtlık içeren bir durum değil ki. Bir kulüp Galatasaray'dan 10 küsür oyuncu kiralıyorsa ve bu takım Galatasaray'ın tapulu malıysa ortada bir anlaşma var demektir. Kastettiğin şeyi aslında gayet iyi anlıyorum, amaç kulübün sportif yönünden çok "tapulu mal"larından yararlanmak, özellikle stadyumdan ama bu yapılanların yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez ki...

Gala's dedi ki...

bu konunun basında çok bilinmemesi gerekiyor. beylerbeyi 1-2 yıl içinde amatör lige düşecek ve kapatılacak. beylerbeyi istanbulun en zengin 4. kulübüdür. sadece stad değil.

liverpoolandkop dedi ki...

@Gala's

kulüp dediğin gibi kapalırsa mal varlığı Galatasaray'a mı kalacak yoksa devlete mi?

Gala's dedi ki...

işte bunun için dedim. beylerbeyi pilot takım değil gs nin tapulu malıdır. şu anda beylerbeyinin tüm mal varlığı gs ye aittir. ama bu işi açık açık yapmamak için o kulüp kapatılacaktır.

liverpoolandkop dedi ki...

yazık olacak neredeyse 100 yıllık takım Beylerbeyi ..

erhan dedi ki...

Değerlendirilmesi gereken beylerbeyi ne kimin sahip olduğu olmamalı,,geçen sezon 2.lig e çıkarken en az 20 maçını seyrettim beylerbeyi nin iyi bi kadorları vardı 4-5 katviye ile 2 lig de iyi şeyler yapabilirlerdi ama kimsenin bilmediği bişey var,her yerde parmağı olan adnan sezgin beylerbeyi ni tek başına yönetiyo şampiyon takımın hocasını gönderiyp geçen sezonun süper lig de dahil olmak üzere tüm liglerin en fazla gol atan adamını bir kalemde siliyo (papen mustafa)takım sezonun ilk yarısında berbat oynayıp sonuncu olunca papen msutafa yı takıma geri alıyolar ve sonunda beylerbeyi küme düşüyor..bunun tek sorumlusu adnan sezgin dir ama kimse bilmez,,galayasaray da kutuplaşmayı getiren adam beylerbeyi nide bitirmiştir..

Related Posts with Thumbnails