Bank Asya'nın En İyi Yabancıları

Süper Lig'in en iyi yabancıları hakkında bir yazı yazmıştık ancak ülkemizdeki yabancılar Süper Lig'le sınırlı değil bu sezon başından itibaren, Bank Asya'da da artık yabancı oyuncuları izleyebiliyoruz. Uygulamanın ilk senesi olmasına rağmen federasyonun doğru bir iş becerdiğini şimdiden söylemek mümkün.

Bank Asya'ya yeterince hakim olduğumu düşünmüyorum aslında, bu sebeple sadece izlediğim oyunculara yer vereceğim şimdilik. Bir eksiklik görürseniz ya da kendi listenizi yaparsanız onları da yorum kısmında tartışırız.
1-Bruno Ferreira Mombra Rosa (Orduspor): Listenin zirvesinde olması pek sürpriz olmasa gerek Bruno'nun. Bank Asya'yı geçtiğimiz senelere göre daha bir ilgiyle takip etmemin bir numaralı sebebi oldu Bruno, attığı golleri, PES'ten fırlamış tipiyle bir fenomen oldu şimdiden. Hatta öyle ki kendisinin Ordu'da bir tribünü dahi varmış söylenenlere göre. Bruno'ya blogda sık sık yer verdiğimizden sözü fazla uzatmak istemiyorum, zaten büyük bir aksilik olmazsa seneye kendisini bol bol izleme şansı bulacağız Süper Lig'de.

2- Tiago Bezerra (Altay): Bruno'yla beraber bir çırpıda sayabileceğimiz bir diğer isim de Tiago. Fizik olarak fazla güçlü olmamasına rağmen çıtkırıldım bir oyuncu değil, hızlı ve ayaklarına hakim. Şehmus ve Burak'la beraber (o da izlenmesi gereken bir oyuncu, 89 doğumlu) takımın hücum hattında iyi işler çıkarıyor Tiago, daha çok ikinci forvet gibi oynayan bir oyuncu için 9 gol iyi bir rakam. Galatasaray maçında Altay'ın iyi oyuncularındandı, takip ettiğim Bank Asya maçlarnda da vasatın üstündeydi hep. Altay Süper Lig'e çıkarsa muhtemelen kadroda kalacaktır.

3-Riberio (Çaykur Rizespor): Aslına bakılırsa onu listeye alıp almama konusunda kararsız kaldım çünkü Süper Lig'den Bank Asya'ya gelme bir oyuncu Riberio, bu tip oyuncuları Bank Asya'da izledik daha önce. Süper Ligden düştükten sonra iki yabancınızı kadronuzda tutabiliyordunuz kurallar gereği, Riberio'nun ligde oynayabilmesi de bu sebeple. Buna rağmen Süper Ligde pek dikkat çekmeyen bir oyuncu olan Riberio Bank Asya'da daha iyi bir performans ortaya koyuyor gibi. Şimdiden 12 golü var ve takımının açık ara en golcü oyuncusu, Rize hala Play-off umutlarını koruyorsa bunda en büyük pay sahiplerinden birisi Riberio.4-Oumar Kalabane (Manisapor): İtiraf edeyim, Kalabane olmasa da bir diğer Manisasporlu Borbiconi'yi koyacaktım buraya zira bu listede bir Manisasporlu olması gerekirdi. (NBA usulü oldu biraz, idare edin.) Borbiconi'yi ben çok beğeniyordum geçen seneden ancak performans olarak baktığınızda Kalabane'yi yazmak daha doğru olacak gibi. Geçenlerde Fransa'dan bir teklif aldığını da okumuştum Kalabane'nin, Manisaspor fırsatını bulmuşken muhtemelen onu da okutacaktır sezon sonu. Oyuncu pazarlamada bir numaraya yazarım düşünmeden Manisa'yı, kulübü tamamen bu gelirlerle götürüyorlar ve zorlanmadan tekrar Süper Lig'e dönmek üzereler. Aslında olması gerekenden fazla gol yediler sezon boyunca, onu da 6 yedikleri Karabük maçına bağlayalım. Zaten onu da becerseler muhtemelen Bruno'nun hemen altına yazmak durumunda olurduk bu isimleri.

5-Jerry Akaminko (Orduspor): Bu sezon en iyi yabancı oyuncu seçen kulübüdür Orduspor Bank Asya'da, bu tartışma götürmez. Oynatabileceği iki oyuncuyu da iyi seçmişler, Bruno gibi bir gol makinesinin yanında iyi de bir dış bek bulmuşlar. Takımın yerli kadrosu vasatın altında ancak buna rağmen Bank Asya'nın yarısı gibi düşme korkusu yaşamadılar, bunun sebebi de Bruno-Akaminko ikilisiydi bana göre. Akaminko fizik olarak çok diriydi Kasımpaşa karşısında, müdaheleleri de oldukça yerindeydi. O da Bruno gibi 88 doğumlu bir oyuncu, bir-iki sene daha Türkiye'de kalırsa gelişim kaydedecekmiş hissini verdi bana...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

apaç dedi ki...

bruno için mevsim golcüsü demiştim. geçen süre, bana fena halde yanıldığımı gösterdi. sözümü hemen geri alıyor ve kendisini gelecek sezon denizlispor forması altında görmek istediğimi belirtmek istiyorum.

tiago da fena adam değil. çok sürpriz, fazlasıyla kritik gollere imza attı bu sezon. stil itibariyle takımdaki bir başka yetenekli tamamlayıcı forvet burak'a çok benziyor. 89 doğumlu olması da çok büyük bir avantaj.

riberio'yu hiçbir zaman sevmedim. tıpkı leandro gibi. samet aybaba zamanında bu adamlarda ne buldu da yola çıktı halen daha sorgularım. ha listeye girer mi, attığı gollere hürmeten belki. ama asla kaliteli bir futbolcu değil riberio.

kalabane, bu listenin bombası olmuş. kendisinin türkiye'ye geldiğinden beri bir tek iyi maçı var mı, şahsen hatırlamıyorum. bir mustafa macit güven, bir cem beceren neyse bu adam da odur benim için. hatta daha ileriye gideyim, direkt mehmet kahriman'dır. samimi söylüyorum, ben son zamanlarda bunun kadar sakar, bunun kadar yetenek yoksunu bir defans görmedim. manisa'nın elim düşüşünde de en büyük pay kendisine aitti zaten. kafaya oynayan takımı geldi ve düşürdü. kabiliyetsiz herif.

akaminko da bu listede kesin olması gereken isimlerden bir tanesi. özellikle son haftalarda üst düzey bir sol bek performansı koydu ortaya. orduspor'u hakikaten tebrik etmek gerek.

bu isimlere, her ne kadar kendisinden beklediğim performansın yarısını sergilemiş olsa da mbilla, kasımpaşa savunmasında hakikaten bel kemiklik görevini icra eden askou, seneye çok daha başarılı olacağını düşündüğüm bikoko ve her dem beğendiğim desire mawaye de eklenebilir.

bence tabii.

Hüseyin A. dedi ki...

Uğurcum Mbilla ve Kbong2u atlamışssın özellikle Mbilla çok etkili,
turuncu takımdan ne kadar nefret etsem de doğru transfer yapmışlar..

steven_stiffler dedi ki...

Herkes M'Billa'yı konuşuyor.Bende merak ettim yazmış mısın diye göremedim :)

İzlemek,görmek lazım MBilla'yı da Uğur..

Related Posts with Thumbnails