Bank Asya Gol Krallığı

OyuncuTakım
1. Bruno Ferreira Mombra ROSA
Orduspor
20 Gol
2. Özgürcan ÖZCAN
Sakaryaspor15 Gol
3. Aydın ÇETİNGiresunspor14 Gol
4. Edim DEMİR
Boluspor
13 Gol
5. Sezer ÖZTÜRK
Manisaspor
12 Gol

Bank Asya'da kralın ismi şimdiden belli dersek diğer oyunculara ayıp etmiş olur muyuz, bilemiyorum ama Bruno Ferreira'nın Orduspor'da bir fenomene dönüştüğünü şimdiden söyleyebiliriz. Onu canlı izlediğim Kasımpaşa maçında ortaya koyduğu performansı baz alırsam Süper Ligde ondan daha iyi diyebileceğim adam sayısı üçü dördü geçmez. Gol rakamları da farklı şeyler söylemiyor. Trabzonspor söylentileri sıkça dillendiriliyor onun için, bense Milan Baros dışında skor üretemeyen Galatasaray forvet hattı için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum Bruno'nun.

Onun ardından ise tanıdık bir isim geliyor, Özgürcan Özcan. Galatasaray altyapısı çıkışlı her oyuncuda olduğu gibi bir gözümüz hep onun üzerindeydi. 15 yaş civarında Galatasaray altyapısının A takıma vereceği oyuncuların en başında sayılsa da fizik gelişimini doğru yönetememesi ve hantal bir görünüme bürünmesi A takım kariyerini oldukça etkiledi. Gelişim kaydedebileceği bir kulübe kiralanması ve maç yapmasının sağlanması en doğru karardı ancak ya kulübeye hapsedildi ya da oynayamacağı takımlara kiralandı iki-üç sezon boyunca. Kayserispor'daki 6 aylık deneyimi hariç (ki onda da önünde çok önemli oyuncular vardı, kariyerinin zirvesindeki Gökhan Ünal dahil) Süper Ligdeki kiralık dönemi pek de iyi geçmedi.

Sakaryaspor ise onun profosyonel kariyerine gerçek anlamda başladığı takım oldu bu sezon. Yedekten gelip hattrick yaptığı Karşıyaka maçıyla aldığı takımın birinci forveti rolünün hakkını verdi ve düştüğüne kesin gözüyle bakılan Sakaryaspor'un son 7 haftaya umutla bakmasını sağlayan en önemli oyuncu durumunda. Son hafta da Boluspor'u boş geçmedi ve iki golle takımına kritik bir puan daha kazandırdı. Büyük ihtimalle sezon sonu Galatasaray'a dönecektir ya da bir Süper Lig takımına kiralanacaktır Özgürcan.

Aydın Çetin ve Edim Demir'i ise izlemişliğim yok. Aydın'ı bir kanat oyuncusu olarak biliyordum ancak bu sezon golcü kimliğiyle öne çıkmış durumda Giresun'da. Edim ise 85 doğumlu bir oyuncu, geçtiğimiz sezon Gökhan Emreciksin'in yaptığı gibi Boluspor'dan Süper Lig'e atlayabilir bu performansı sonrası, izleyen arkadaşlar varsa ne tip bir oyuncu olduğunu bizlerle paylaşabilir.

Sezer Öztürk de Özgürcan'a paralel bir kariyer çizgisine sahip, çıkışını geç yapan bir genç oyuncu olarak Manisaspor'a büyük katkı sağladı. Manisaspor bonservis gelirleriyle kulübü çevirmesini bilen bir kulüp, muhtemelen o da bu sezon ya da önümzdeki sezon hatrı sayılır bir bonservisle üst düzey bir takıma geçecektir. Manisaspor'un forvet hattı bu sezon gerçekten iyi iş çıkardı, hem Rafael hem de Cenk İşer. Sezer gibi 12 gole ulaşmış bir diğer isim ise Kasımpaşalı Erhan Küçük. Galatasaraylılar onu Sami Yen'de Orkun'a attığı enfes frikik golünden hatırlayacaktır. Gerçekten büyülü bir sol ayağı var Erhan'ın, eğer fizik gücü yeterli olsaydı muhtemelen Süper Ligin kalburüstü isimlerinden biri olabilirdi. Bir Bank Asya yazısı olmasına rağmen fazlaca Galatasaray kelimesi geçti ama Erhan'ın da Galatasaray altyapısı çıkışlı bir oyuncu olduğunu not düşmek gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

omega dedi ki...

Bruno'yu ben de Sakarya'daki maçta izleme fırsatı buldum.Bizim maçta pek etkili olduğu söylenemez.Bunda tabi ki Mustafa Aydın'ın çok büyük etkisi var.
Özgürcan ise bu sezon takımı ayağa kaldıran isimlerin başında geliyor.Onsuz oynayan takımda bir şeyler eksik olduğu net olarak belli oluyor.Bence halen GS seviyesinde değil.Ama Kayseri seviyesine çıktı diyebiliriz.Aghahowa'dan daha yararlı olacağı kesin.

soyunmaodasikoridorlari.blogspot.com

adminato dedi ki...

edim demir güçlü kuvvetli,
top tutabilen, çalım yapabilen bir oyuncu ama zaman zaman çok dağınık oynuyor. ligin ilk yedi haftasında oynamadı ve boluspor ilk yedi haftada son sıralardaydı. taraftar baskısı ile kadroya girdi denilebilir. kendini geliştirirse kayseri seviyesindeki takımlarda oynayabilir.

Sade dedi ki...

Nonda'ya verilen şans, Özgürcan'a verilebilirdi?! en azından! Ama Türkiye'de altyapıdan yetişmek ve A takıma girmek çok zor özellikle de forvet (ve kaleci) mevki için! Bir bek yada orta saha olsaydı daha kolay olurdu A takıma çıkması, ama forvet ve kaderi bu!

Bruno da en azından bir 1. lig takımı alacaktır, en iyi tercih Antalyaspor olur. (eğer düşmezlerse!)

Related Posts with Thumbnails