Altay-Kayseri Hattı: Eren, Gökhan & Merter Yüce

Altay'ın yetiştirdiği oyuncuların Süper Lige Kayserispor üzerinden giriş yapması son sezonda gittikçe yükselen bir trend oldu Eren Güngör'ün başarısı sayesinde. Geçtiğimiz haftalarda Gökhan Değirmenci'nin 300 bini peşin 700 bin TL bonservis bedeli karşılığında gelecek sezon için Kayserispor'a verildiğini yazmıştık ancak Kayserispor oldukça ucuza kapattığı milli takım seviyesindeki oyunculardan sonra Altaylılara ilgisini sürdürüyor. Şimdi de Türkiye sınırları içindeki en iyi yerli defansif orta sahalardan biri olan Merter Yüce'ye talipler, büyük olasılıkla bu transfer de gerçekleşecek gibi.

1985 doğumlu Merter son iki sezondur Altay'da gerçekten iyi bir çıkış yakaladı, özellikle Mehmet Topal'ı bir kenara koyarsak yerli defansif orta saha konusunda oldukça kısır olan ülkemiz adına değerli bir oyuncu. Süper Ligde rahatlıkla oynayabileceğini söylemek zor değil, Kayserispor'daki performansıyla İstanbul takımlarının da dikkatini çekebilir Merter. Mehmet Topal'ın muhtemel yurtdışı transferi sonrası ligdeki en iyi alternatif olarak Merter'i düşünüyordum zira Murat Ceylan, Nuri Şahin gibi isimleri Galatasaray'da görmek istesem de Topal'ın boşluğunu dolduracak tipte oyuncular değiller, bu profile en yakın isim Merter'di. Kayserispor da oyuncu satışı konusunda oldukça ketum bir kulüp olduğundan büyük bir sevinçle karşıladığımı söyleyemeyeceğim bu haberi.Henüz kesinleşen bir durum yok tabii ama Altay-Kayseri arasındaki transfer ilişkisi bu transferi daha da olası kılıyor. Yaz transfer döneminde Merter Yüce'nin Kayserispor'a transfer olduğu haberlerini okumamız kuvvetle muhtemel...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

apaç dedi ki...

en az fehmi özgüler ya da bir tunç kayacı kadar bank asya'ya hakim birisi olarak söylüyorum:

abartıldığı kadar bir ön libero değil merter.

bir kere çok hantal ve beli çok kalın. manevra, ivme, ısırganlık sıfır. çok matah bir top hırsızı olduğu da söylenemez.

evet, ayağı düzgün; vieira'msı bir fiziği de var ama hepsi bu.

sırf rakip kaleciden gelen uzun topları izafi hava hakimiyeti ile karşılasın diye bir ön libero transfer etmem ben. edersem de süper lig olmaz bu.

daha önce fatih egedik adında denenmişi ve muvaffak olunamamışı var zaten (ki fatih çok daha topçudur merter'den).

nazarımda, bank asya'dan süper lig yapıp, ardından da gelişimi devam ettirebilecek bir tane ön libero var:

o da ksk'li taha.. fb paf çıkışlı, yalçıner taha.

Sercan Akan dedi ki...

Merter'in Kayseri transferi her yaz ısıtılıp ısıtılıp servise verilir ancak Kayseri'nin şimdiye kadar Merter ile ilgili resmi bir girşimi olmadı bildiğim kadarıyla.Ayrıca Merter'in sözleşmesi bu sezon sona ereceği için transferde Altay kulübünün söz hakkı olmayacak sanırım.

Merter iyi günündeyse ve kaliteli orta sahalarla oynarsa çok iyi top yapar ancak ben de Süper Lig'de ilk 5 hedefinde olan bir takımda oynayabileceğini sanmıyorum.

kutay dedi ki...

taha'dan çok bişey olacagını sanmıyorum. fazla telaşlı. ön libero kavramına uzagım, ama ortasahanın ortası aranıyorsa
manısaspor'dan nizamettin
boluspor'dan ömer çuğ
karabükspor'dan gökhan güney
samsunspor'dan oktay delibalta ve murat yıldırım..
bunlar merter'den ve taha'dan daha ıyı isimler...

apaç dedi ki...

nizamettin'i kanatta kullanıyordu ersun. bu sene yiğit'in yanında mc olarak kullanmaya başladı levent hoca onu ki hakikaten çok başarılı bir sezon geçiriyor.

oktay delibalta, alibeyköyspor'dan geldi. orta sahadan ziyade, arda gibi ters ayağıyla solda oynuyor. alibeyköy'de de o pozisyonda, hücuma yönelik oynuyordu. defansif özelliklerini geliştirip ikinci bir ayhan olabilir belki; ama ben kariyer gelişiminin bu bölgede devam edeceğini düşünüyorum.

bolu'dan ömer çuğ, iyi bir isim. fazla da beğenirim; ama yaşı 26. boluspor'la süper lig gördü gördü, görmedi bank asya, tff1 arası gider gelir.

tıpkı gökhan güney gibi.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ragıp'ın sözleşmesinin karşılıklı fes edilmesi de var bu arada...

Belli ki ortasaha ortası için bir değişiklik söz konusu...

Bu arada geçen ay alisamiyen.net'te Merter için 3 büyüklerde oynayabileceğine emin değilim demiştin sanki? Ya da ben yanlış hatırlıyorum sanırım.

Saygılar.

pclion dedi ki...

Süper Lig uyumunu görmek açısından demiştim onu. Uyum sağlarsa Kayserispor kolay kolay satmaz hiçbir yerli oyuncuyu, bunu Mehmet Topuz, Gökhan Ünal örneklerinden biliyoruz. Başka bir Süper Lig takımına gitmesini tercih ederdim, söylemek istediğim o. Galatasaray hemen transfer etsin demiyorum...

Related Posts with Thumbnails