Akşam Maçı Kriterleri

Akşam maçlarını daha doğrusu maç saatlerini kim ayarlıyor bilmiyorum ama birisi bana şampiyonluğa oynayan takımların hepsi gündüz maçı yaparken Fenerbahçe ve Galatasaray'ın neden prime-time'da maç yaptığının mantıklı bir açıklamasını yapabilir mi? Haftanın en önemli maçı Sivas-Trabzon maçı 4'te oynanırken hazırlık maçı kıvamında bile olduğuna bin şahit gerektiren Fenerbahçe-Ankaragücü maçını akşam izliyoruz. Yarın da aynısı olacak. Şampiyonluk yolundaki bir diğer önemli aday Beşiktaş gündüz oynarken akşamın en değerli saatlerini seyircisiz ve kısmen amaçsız bir maça ayırmış olacağız. Seyircisiz bir maç neden Pazar akşamı oynanır ki, cidden anlayamıyorum.

Sivas için hava durumu bahane olabilir diyeceğim ama bundan çok daha soğuk bir dönemde Beşiktaş'la akşam maçı oynadı Sivasspor, Trabzonspor maçının iddiasız Fenerbahçe'nin Ankaragücü maçından daha önemsiz olmadığını düşünürsek ben işin içinden çıkamıyorum. Seyircisiz Ankaraspor maçı için bu tip bir bahane bile üretemiyorum. Yayıncı kuruluş baskısı desem şu haldeki bir Fenerbahçe ve Galatasaray yerine şampiyonluk mücadelesini izlettirmek daha akıllıca olmaz mı? Bu takımları seyreden zaten seyrediyor, şampiyonluk mücadelesini pazarlayın bari. Yoksa bu maç düzenlemesinin hiçbir amacı yok mu, tamamen paşa gönül kriterleri mi geçerli?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

FIRAT dedi ki...

Ankaraspor hafta arası kupa maçı oynadığı için Pazar oynaması normal ancak GS maçı 16.00 da BJK maçı 20.00 de olabilirdi.

Adsız dedi ki...

Bu yayıncı kuruluşun yaptığı sözleşmede var mı tam emin değilim ama sezon içerisinde üç büyüklerin oynadıkları maçlarda (cuma günü ve gündüz maçlarında) olağanüstü durumlar dışında (avrupa kupası maçları) rakamsal olarak bir eşitlik sağlanması söz konusu. Gs da BJK de şu ana kadar 4 tane maçı gündüz saatinde oynadılar. Aynı gün oynanan maçta evinde oynayan takıma öncelik tanınıyor.Muhtemelen haftaya Hacettepe maçını Galatasaray gündüz oynayacak ve böylece ikisi de 5'i bulmuş olacak.

ziggytheking dedi ki...

Adsız arkadaşın yorumu tamamen atmacion! Haftaya gs cuma akşamı Hacettepe ile oynayacak. Yayıncı kuruluş etkisi de bir yere kadar. Haftanın en önemli maçı pazar günü oynanır aklıselimin geçerli olduğu bir ülkede. Burası vahşi batı, İstanbul düzeni işliyor.

Adnan Polat da "Tezgah var" diye hala konuşuyor ve yönetimi de çıkıp "Hepimiz A.P'yiz" diye açıklama yapıyor. Bir tane A.P yetiyordu siz niye ona öykündünüz ağalar allasen!

Al sana en hasından tezgah, çıkıp da İstanbul medyasından bir kelam eden var mı? Lig lideri üçüncüyle cumartesi öğle üzeri maça çıkıyor, bir tane karşı çıkan var mı?

Ondan sonra tezgah varmış da Türkiye Galatasaraymış da vıdı vıdı vıdı.

dioxide dedi ki...

ziggytheking nel saçmalamışsın. galatasaray mı belirliyor fikstürü?

ziggytheking dedi ki...

@dioxide,

O cümle öbeğinden "fikstürü galatasaray mı belirliyor?!" sorusunu çıkartmışsın ya takdir ettim. Bu hafta pazar akşamı oynanması gereken maç Sivas-Trabzonspor maçı değil miydi, yazan arkadaş da bunları ve maç günleri ve saatlerinin saçma dağılımından bahsetmemiş mi? Daha bana "saçmalamışsın diyorsun" ya sen de Adnan Polat'sın :)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

offtopic;

aşagıda ki arda postunuzu size hiç yakıştıramadım. yorumlarda da belirttim, kalitenize gitmedi.

methaldar dedi ki...

Yayıncı kuruluşun ayarladığını sanmıyorum, federasyon ayarlıyordur bence. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını içeride oynadığı zaman akşam saatlerine alıyorlar maçları genelde. Bence bunun daha fazla bu 3 büyük kulübün isteği ile ilgisi vardır.

Ancak bu durumdan şikayetçi değilim, gündüz adam gibi bir TSL maçını seyretmeyi özlemişiz. Ben şahsen, dün ve bugünkü 16:15 maçlarını seyrediyorum sadece, akşam saatinde de boş kalmış oluyorum:)

Gala's dedi ki...

kahrolsun endüstriyel futbol.

aslantepe dedi ki...

Maçların gün ve saatlerinde yayıncı kuruluşun belirleyici olduğu kanaatinde olanlardanım. Yakın zamanda G.Antep-Galatasaray maçı da yine yayıncı kuruluşun talebi üzerine Pazartesi gününe çekilmişti. Antep federasyona itirazda bulunsa da sonuç alamamıştı.

Yayıncı kuruluşun gözünde reklamlardan elde edeceği gelirin oynanan maçın kalitesinin öneminin önünde olduğu bir gerçek. Hal böyle olunca bilmem kaç milyon 3 büyük camiasının maçının iki anadolu takımının maçının yerine prime time da verilmesi de şaşırtıcı değil haliyle.. Bugünkü maçlar için de aynı şey geçerli.Yayıncı kuruluşun gözünde Galatasaray maçı daha değerlidir.Zira maç seyircisiz. Maçı izlemek isteyen LigTv izlemek zorunda. Bu da reklamları daha değerli kılıyor haliyle.

Kesin olan birşey varsa izleyicinin kaygısı, izletenin kaygısı para ile ölçüldüğü sürece yanıtsız kalacaktır.

FD dedi ki...

seneye bu zamanlar yeni yayın ihalesini konuşuyor olacağız. Artık tüm maçları canlı izleyelim istiyorum.

sinem dedi ki...

5 yaşındaki çocuğa versen daha güzel saatlere koyar şu maçları. pazar akşamı hadi neyse de, cumartesi 19:00 maçları verem ediyor beni..

Related Posts with Thumbnails