Bülent Korkmaz & Semih Kaya

Gün olur, devran döner diye bir söz var ya, işte o gün oldu ve devran döndü. Yakın Galatasaray tarihinin dönüm noktalarından olan o lanetli Hamburg maçında sadece elenilmemişti, birçok açıdan Galatasaray'ın senelerine mal olan o kısa Bülent Korkmaz döneminin de simgesiydi de. Bülent Korkmaz'ın o maçta stoperlerin, stoper devşirmelerinin tamamının oynayamayacak durumda olduğu halde "Yüzü bembeyazdı hacı" diyerek yoksaydığı 17 yaşındaki ümit milli takım görmüş Semih Kaya şimdi Fatih Terim'in elinde sadece iki hafta içinde milli takım potansiyelini ortaya koydu. O gün eksik olan tek şey biraz cesaretti ama Avrupalıların dahi "Cesur Yürek" diye andığı Bülent Korkmaz, gencecik mevkidaşı yerine gidip stopere Kewell'ı yazarak teknik direktörlük notunu da kendi kendine vermişti.

Aslına bakılırsa teknik direktörlük kariyeri fazlasıyla parlak başlamıştı. Kayseri Erciyespor günlerinde hakikaten kısa sürede takımı toparlamıştı ve başarılı bir kadro yönetimiyle düştüğüne gözüyle bakılan Erciyes'in ümidini son haftalara kadar taşımıştı. Kaptan için o dönemde "Kaptan'ın Seyir Defteri" diye konu bile açmıştım forum günlerinde. Arkasını ise getiremedi, Galatasaray'da geçirdiği iki ayda gerekli yetilere sahip olmadığını da belli etmişti zaten.

Bugün yine Erciyes gibi zor durumda olan Karabükspor'u bu kez daha erken devralıyor. Takımı Bank Asya'dan alıp bugünlere getiren Yücel İldiz'e yol verilmesi ayrı bir tartışma konusu lakin Bülent Korkmaz için uzun süre sonra önemli bir fırsat olduğu kesin. Çok yıprandı, yorumculuk döneminde yaptığı yerli kafatasçılığı da imajına pek hizmet etmedi. Umarım egosunu biraz törpüler ve futbolculuk günlerinde taptığımız adamın bir yanılsama olmadığına bizleri ikna eder.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

sembolist dedi ki...

Büyük kaptan,küçük hoca olarak kalacak benim hafızamda hep..
Lincoln'le yaşadğı problemlerde tut,feldkamp'a takındğı tavırlara kadar,bir yığı detay..
Hagi de misimoviç'le gelir gelmez takıştı ve çocğu rusya2ya sürdü..
Uğur,uefa kadrosunun teknik direktörlük kariyerlerinden iyi bir blog yazsı çıkar,bunu da en iyi sen yazarsın..

uğur şenel dedi ki...

Başarılı olması cok zor ,fazla uzun sürmeden oradan gönderilecekdir ,kendisi büyük futbolcu olabilir ama ondan hoca olmayacağını daha yeni yaptığı semih ,ulfalujisiden büyük hocadır yorumu pekiştirmişdir keza adama sorarlar sen hamburg macının hatırlamıyormusun diye..

ultras/Movement dedi ki...

"Yüzü bembeyazdı"dan ziyade bir defans oyuncusunun sahip olması gereken yer tutma ve timing gibi özellikleri eksik görmüştü Bülent hoca Semih'te. Dikkat edilirse o yıllarda şans verildiği bazı maçlarda da hatalar yaptı Semih. Bu günlerde Fatih Terim'den şans bulmasına rağmen Semih'in yine de acemice hatalarını görmekteyiz. Ha denebilir ki, Gökhan Zan yapmıyor mu, Servet yapmıyor mu? İşte orada tecrübe, idman performansı, hoca tercihi gibi seçenekler ön plana çıkıyor bir topçunun ilk onbirde görev alması adına.
Kısaca, Semih üzerinden Bülent hocayı "yemeyelim". Bir de keşke yanılsam ama Semih, o beklenilen Türk futbolunun yıldız stoperlerinden olmayacak, maalesef...

pclion dedi ki...

Mesut, benzer düşünüyoruz. Sadece UEFA kadrosu da değil, aslında çok teknik adam çıkaran ekipleri bir seri de yapabilirim, iyi fikir. :)

Uğur, benzer tespitleri Mustafa Sarp ile Barış Özbek için de yapıyordu, Servet de Neill'dan iyiydi, Ujfalusi'ye şu haliyle laf edecek kadar kör olmasına şaşırmadım. Halbuki kendi oyun stiline yakın bir adam ve tam bir profesyonel. Kimliğinde Türkiye yazmaması tek suçu.

Sabri abi, Bülent hocayı sırf Semih'i oynatmadığı için silme gibi bir durum yok, aksine iki ayda yaptıkları listesinde Semih belki de ilk 5'e girmez. Getiriliş şekli zaten darbeyleydi ve ilk işi Baros'u gol kralı yapan, o sezon Alex'i bile gölgede bırakmış Lincoln'ü bir ayda yemek olan birisinin futbol görüşüne güvenmiyorum. Zaten yorumculuk döneminde de ne kadar sakat bir mantalitesi olduğunu gördük. Büyük kaptandır ama Mesut'un dediği gibi kötü bir teknik adam, bu çok belli.

Semih hakkında pozisyon alma eleştirilerini çok görüyorum ama adamı o kadar canlı izledim, hiç de öyle nerede duracağını bilmeyen bir adam görmüyorum ben sahada. Hatta öyle ki zamanında Volkan Yaman'a nerede duracağını gösteriyordu :)

Related Posts with Thumbnails