Metin Oktay'ın Milli Takımı

Şike skandalının kısmen de olsa sıyrılıp saha içine bakabilmemizi sağlayacak milli maçlar haftasına adım atarken biraz arşivi karıştırayım dedim. Galatasaray'ın ve A Milliler'in unutulmaz golcüsü Metin Oktay, Eylül 1989'da dönemin kült dergisi Gelişim Spor'un anketiyle okuyuculara hayalindeki milli takımı sormuş. Birkaç sayı sonra da hem Metin Oktay'ın, hem de taraftarların seçtiği 11'ler yayınlanmış. Yukarıda iki 11 de görünüyor. Metin Oktay'ın sabit olduğu kadroda en çok oyu alan isim ise %98'le kaleci Turgay Şeren. Onun arkasından %96 ile Lefter Küçükandonyadis, %90 ile Can Bartu geliyor.


Yeri gelmişken Gelişim Spor arşivini benle paylaşma nezaketi gösteren arkadaşım Özgür Akman'a da teşekkür etmek isterim. Zaman zaman bu arşivden çeşitli anekdotlar aktaracağım buradan. Bugünden bakıldığında daha farklı gözüken, unutulan, şu an araştırılsa ulaşılması mümkün olmayan birçok detay var arşivde.

Yukarıdaki fotoğraftan isimleri çıkaramayanlar için 11'leri de yazayım son olarak...

Metin Oktay'ın 11'i: Turgay Şeren / Ahmet Berman, Selahattin Torkal, Naci Erdem, Basri Dirimlili / Mehmet Ali Has, Kadri Aytaç, Can Bartu, İsfendiyar Açıksöz / Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay..

Taraftarların 11'i:  Turgay Şeren / Ahmet Berman, Alpaslan Eratlı, Naci Erdem, Basri Dirimlili / Fatih Terim, Kadri Aytaç, Can Bartu, Lefter Küçükandonyadis / Metin Oktay, Cemil Turan.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails