Kendi Kalesine Golde Marka: TSV Grunbach


Bir takımın kendi kalesine gol atması bu oyunun doğasında var, makul ölçülerde olduğu sürece taraftar da dahil olmak üzere kimse oyuncuya kolay kolay tepki vermez fakat Almanya'da oynanan TSV Wimsheim-TSV Grunbach maçında deplasman ekibinin kendi kalesine attığı gol efsane olacak cinsten. Grunbachlı oyuncu, aut atışını kullanmaya niyetleniyor fakat maçta öyle bir rüzgar var ki top bir türlü yere düşmüyor. Düştüğündeyse doğru alan paylaşamayan Grunbach defansının arasından geçen top kalecinin de üzerinden ağlarla buluşuyor. Bir dönem flash animasyonlar epey modaydı, o zamanlar izlediğim animasyonlardan biri olan Karate Kamil'de vardı böyle bir sahne, "Hayır, rüzgar! Rüzgarı hesaplayamadım" repliğinin olduğu. Şu gole daha farklı da bir şey söylenemez herhalde.

Videoya rastladığım yerde golün geçerli olup olmadığı da tartışılıyordu. Direkt olarak auttan golün sayılıp sayılmayacağı fakat sadece kaleden kaleye gol olmadığını biliyorum ben, topun sekmesi de golün geçerli olmasına yetiyordu. Hatta yakın dönemde ligimizin gözde kalecilerinden olan Martinez de Polonya'ya benzer bir gol atmıştı. Üstelik bu golde kendi kalene atıyorsun, geçerli olmaması için bence bir sebep yok. Teknik tartışması bir yana, hakikaten inanılmaz bir gol. Şunu bizim halı sahada yapsalar takımda üç kişi kadro dışı kalır, kaleciyle arkadaşlık dahil tüm ilişik kesilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Spooky dedi ki...

Aut atışı çift vuruş değil mi? Kimse dokunmadan nasıl oyuna girmiş sayılır da gol olur.

dt.ibo dedi ki...

geçerli olması için ceza sahasını terk etmiş olması gerekir topun sadece. yerde sekmesi falan gerekmez. Top ceza alanını sınırlayan çizgileri geçtiği anda oyuna dahil olmuştur artık.

Related Posts with Thumbnails