Kupa Görünümlü Fiyasko

UEFA'nın her kriterine uyuyormuşuz gibi atlayıp kupaya monte ettiğimiz beşli grup ucubesi tekrar hortladı. Bence Avrupa Kupaları tarihinin en anlamsız formatlarından biri olan bu beşli gruplarda birçok defo bulunduğunu, hem son maçlara girilirken iddiasını yitirmiş ekiplerin fazlalılığı, hem de deplasman sistemi bulunmadığından fikstürün fazlaca etkili olması UEFA'yı bu uygulamadan kısa sürede vazgeçirdi ama... Bizde amaç üç-dört takıma lig esnasında külfet çıkarmamak, yabancılar dinlenirken devre arasında  bu angaryayı şipşak halletmek olunca beşli gruplar da uygulamada kalıyor haliyle. Bana kalırsa baştan aşağıya fiyasko...

A Grubu - Beypazari Sekerspor / Denizlispor / Gaziantepspor / MP Antalyaspor / Galatasaray

Galatasaray için bu sezonki kupa fazlasıyla önemli çünkü ligdeki gidişat bir Avrupa kupası pozisyonunu garantilemek için yeterli gözükmüyor. Kupa da bu konudaki en kestirme ve net çözüm. Gruplardan kazasız belasız çıktıktan sonra geçilecek iki tur en azından UEFA Avrupa Ligi biletini cebe koymak anlamına gelecek. Gaziantep ve Antalya, Süper Lig kontenjanından gelen ekipler. Büyük arıza çıkaracaklarını düşünmüyorum. Bank Asya'dan gelen Denizlispor ise izlemesi keyifli bir takım, iç sahada oynanır umarım.

B Grubu - Konya Torku Şekerspor / Gaziantep BŞB. / Manisaspor / Beşiktaş / Trabzonspor

Açık ara en zorlu grup. Beşiktaş, Trabzon eşleşmesinin yanına bir de Manisa'yı yazıyoruz. Senelerdir Beşiktaş'ın etrafında dolanan iki takım olan Gaziantep BB ve Konya Şeker, geleneği bozmadı. Cafercan Aksu, bir kez daha kupa sahnesinde Beşiktaş'ın karşısına çıkıyor olması da bir başka ilginç nokta.

C Grubu - Yeni Malatyaspor / Bucaspor / MKE Ankaragücü / Gençlerbirliği / Fenerbahçe

Dört Süper Lig takımının bulunduğu tek grup. Özellikle Fenerbahçe'nin aradan sıyrılacağını öngörürsek ikincilik için en büyük mücadelenin yaşanacağı grup olacak gibi. Ankara takımlarından birisi tur vizesi alacak gibi duruyor. Yeni Malatya da bizlere bir nostalji yaşatacak gibi.

D Grubu - Kırıkhanspor / Karşıyaka / Kasımpaşa / İstanbul BŞB. / Bursaspor

İlk bakışta en kolay grup gibi gözükse de tribün husumetlerini bir araya getirme konusunda daha iyisi olamazdı gibi. Karşıyaka, Kasımpaşa, Bursa. Öte yandan Avrupa kupalarına adım atmak için kupaya en çok önem veren takımlardan birisi olan İstanbul BB. Kırıkhan yerine bir de Bandırma olsaydı tadından yenmezdi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

TheTurk dedi ki...

"...tribün husumetlerini bir araya getirme konusunda daha iyisi olamazdı gibi. Karşıyaka, Kasımpaşa, Bursa..."
Bjk ve Antalya'da olsaydı, daha iyisi olurdu husumetleri bir araya getirme açısından. Torbalar açısından bu 5'li bir araya gelemezdi ama 2. torba müsaitti. 5 husumeti bir araya getirmek mümkün olmazdı ama bu üçlüye Bjk veya Antalya dahil olsaydı 4'lü husumet olabilirdi :)

aks111 dedi ki...

konya şekerde büyük çıkış var.göztepe,altay ve erciyessporu eleyerek kaldılar gruba.herhalde kupa grupları kadar buda saçma bi olaydır.3 tane eleme oynuyor ve hiç eleme oynamayan trabzonsporla aynı gruba düşüyor.evet belki ligler arası fark var ama alt liglerdeki takımlarında işini bu kadar zorlaştırmamak lazım.

Unknown dedi ki...

Hakemin yanlı kararlı etkili olmuş Bandırma-Kırkhan maçında.Bandırmalı taraftarların söyledıklerıne göre sert geçmiş maç.2tane kırmızı kartı es geçmiş hakem,Kırkhanlı oyuncular her pozisyonda vakıt geçirmek için süreklı yerde yatmışlar fln.Bandırmanın birçok topu direkten dönüp kaleyi bulamayınca,Kendilerini göstermek için Bandırmaspor ve Kronikler büyük bir fırsatı kaçırdılar.

Anıl dedi ki...

Aslında bu sene Galatasaray'a herkes sorun çıkarıyor. Antalya ve Gaziantep de gayet rahat çıkarabilir...

Bunun dışında keşke kupa sistemi eski sistem olsa. Böylece sürpriz izleme şansımız fazlasıyla artar. Grup aşaması değilse bile çift maçlı eleme sistemi tam anlamıyla bir fiyasko. İlk maçlarda olaşacak bir hayal kırıklığının rövanşta toparlanabilmesi için armağan gibi...

ultraslanhaber dedi ki...

Bandırmamız olaydı iyiydi :(

Related Posts with Thumbnails