Boateng Etkisi: Khedira, Serdar & Almanya

Bazen futbolu çok keskin ifadelerle yorumluyoruz,ediyoruz ama bazen şans birçok somut, elle tutulur veriden daha önemli olabiliyor. Futbolcuların kariyerleri bu şanslı anların üstünde yükselebiliyor, ya da yanlış bir adım oyuncuları bambaşka noktalara taşıyabiliyor. Geçen yıl Stuttgart'ın en parlak oyuncularına bakalım örneğin: Sami Khedira ve Serdar Taşçı.

Dünya Kupası sahnesinde oynanacak iki-üç maçın bazen koca bir sezondan daha önemli olduğunu biliyoruz. Khedira da Serdar da kupa öncesinde milli takıma çağrılan ama düzenli oynaması düşünülmeyen adamlardı. Takımın lideri Ballack'ın sakatlığı Fas asıllı orta sahanın şansı oldu. Sami Khedira 11'e girerken Serdar, Friedrich ve Mertesacker'in arkasını bekliyordu.

Bundesliga'daki mevcut puan durumunda Stuttgart 17.sırada yer alıyor ve Dünya Kupası kadrosunda kendine yer bulan Serdar Taşçı baş aşağı giden takımda yedek kulübesine çakılmış durumda. Hocası Christian Gross, "Oynayacağı zaman gelecektir" minvalinden konuşuyor ama takımında forma şansı bulamayan Serdar'ın bu Almanya'da oynama şansı da yok. Joachim Löw de Türkiye maçında yer alacak takımda Serdar'a yer vermedi.

Chelsea'nin Portsmouth'la oynadığı Federasyon Kupası finalinde Kevin Prince Boateng Ballack'a o müdaheleyi yapmasa Khedira'yı bambaşka bir kader bekliyor olabilirdi. Sözleşmesinin bir sene içinde bitiyor olması, Almanya'nın kupadaki müthiş performansı Khedira'yı Mourinho önderliğindeki Real Madrid'in as oyuncusu yaptı. Ya turnuva öncesi sakatlanan isim Ballck yerine Mertascker olsaydı?

Almanya: Rene Adler, Manuel Neuer Tim Wiese, Holger Badstuber, Jerome Boateng, Marcell Jansen, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Sascha Riether, Heiko Westermann, Kevin Grosskreutz, Sami Khedira, Toni Kroos, Marko Marin, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger, Christian Trosch, Cacau, Mario Gomez, Miroslav Klose.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Elinize sağlık. Yazılarınız sayesinde Almanya'da ki gençlerimizi yıl boyu izleyebilmeyi umarım

pclion dedi ki...

Teşekkür ederim...

Related Posts with Thumbnails