Son 10 Yılın Türkiye Ligi Dereceleri

Dünkü Premier Lig postuna iliştirdiğim "Keşke TSL için de olsa" dileğine birçok geri dönüş olmuş, Herkese tek tek teşekkür ederim. Hem Twitter, hem blog aleminin tanınan isimlerinden Ata İsmet Özçelik, böyle güzel bir çalışma yapmış, harika da olmuş. Ayrıca üşenmeyip yardımlarını esirgemeyen Ozan Taylan Uzel ve Eren Ünal'ın ismini de anmak isterim.

İlk bakışta üç büyükler kavramı Türkiye için diğer ülkelere göre daha güçlü bir simge olsa da özellikle son iki yılda bu imajın giderek yıprandığını görmemek mümkün değil. Trabzonspor'u hiç saymasak bile iki yıldır ilk ikiye bir Anadolu takımının girmesi lig karakteriyle ilgili önemli ipuçları veriyor. Bugünkü puan tablosuna bakıldığında da ilk üç sırayı Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor'un baya da bir puan farkıyla kapatmış olması boş bir veri değil. Elbette sonuna kadar böyle gitmeyeceği aşikar da olsa üç büyüklerden en az ikisinin Şampiyonlar Ligi dışında kalacağını, birisinin Avrupa kupaları dışında kalma ihtimalinin bulunduğunu da atlamamız gerekiyor.

Bütçelerini gün geçtikçe büyütseler de altlarındaki zemin eskisi kadar sağlam olmayan İstanbul ahalisinden bir karşı tepki gelmeli ki bu sürecin kısa vadede bir anlamı olmasa da orta ve uzun vadede çok şeyi değiştireceğine inanıyorum...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

http://kassiesa.nl/uefa/graphs/crank-graph-display.php

bu da güzel.

bi de abi senin bi önceki yazına uzunca bi yorum yapmıştım.. yayınla'ya basınca hata verdi ve gümledi yorum. içimde kalmasın paylaşıyım :)

pclion dedi ki...

Evet, bunu biliyorum, gerçekten güzel.

Beni en çok sinir eden şeydir o. Bir keresinde iki saat durmadan yazdığım maç yazım gümlemişti öyle, çıldırmamak elde değil. Anlıyorum seni. :))

Jordi Metal dedi ki...

Yalnız Bursa dışında çıkışı iyi olan başka bir takım yok. Aslında sorun 'takım' olabilmekte bana kalırsa.

Elve dedi ki...

biraz fazla karışık olmuş galiba alttakine göre. hem fazla takım alınmış hemde renkler biraz birbirine girmiş

Ahmet Değirmenci dedi ki...

blog listene eklersen sevinirim
http://feeds.feedburner.com/blogspot/Govmt

Related Posts with Thumbnails