Beyzbol'un Tsubasa'sı: Cross Game

Zamanında üç yazıdan birinde dile getirip bir fenomen haline getirdiğim özür faslını geçersek birkaç haftadır blogu nadasa bırakmamın tek sebebi yoğunluk, iş değil. Günlüğümüzü boş kalmasına neden olan bu muazzam animedir. 50 bölümden oluşan bu güzide eser benim izlediğim birçok animede olduğu gibi Noat Samisa'nın asistiyle geldi ama hem bloga itiraf babında not düşmek, hem de size tavsiye etmek için yazıyorum. Evet.

En aşağıdaki linkten göz atabileceğiniz ilk bölümde beşinci sınıfa giden iki, dördüncü sınıfa giden bir ana karakter göreceksiniz. Kitamura Kou, Wakaba Tsukishima ve Aoba Tsukishima. Kou'ya sırılsıklam aşık, çok bilmiş bir kız olan Wakaba'nın Kou'yu kız arkadaşıymışçasına çekip çevirmesini görüyoruz. Çocukluğundan beri biricik ablasını elinden alan bu velede uyuz olan Aoba'yı ise genelde Kou'nun kafasını kırarken görüyoruz ancak animeye konusu veren bir şekilde bunu beyzbol topu kullanarak yapıyor.

Harika bir fırlatıcı olan ve beyzbol topuna bir uzvu muamelesi yapan bu küçük kızın ablası ve Kou'yla kurduğu ilişkiyi anlatan ilk bölümün sonunda bu 20 dakikayı hafızalarınıza kazıyacak bir olay yaşanıyor ve çok iyi bir yüzücü olan Wakaba, gittiği kampta nehre düşen kendinden küçük bir arkadaşını kurtarmaya çalışırken boğularak ölüyor. İlk bölümde ölen bir karakterin 50 bölüm boyunca hikaye üzerinde etkin olması bu animeyi farklı kılan en önemli unsur.

Bana beyzbolu sevdiren, karakterleri bir kardeşim, zaman zaman kendimmişçesine hissettiren bu animeyi izleyin, izlettirin arkadaşlar. İndirmek isteyenlere de Animetake.com linkini vereyim. Online izlemek isteyenler için de link aşağıda.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails