'Yeni İbrahim Kaş': Orhan Gülle

Dünya Kupası'nın yoğun gündemi arasında Ricardo Quaresma ve Bernd Shuster haberleri dahi, biraz da Beşiktaş yönetiminin işgüzarlığıyla hak ettiği değeri görmezken pek fark edilmeyen bir haber daha vardı Beşiktaş'la ilgili. Bundan beş ay önce 1992 doğumlu Orhan Gülle'nin sözleşmesinin bittiğini, daha doğrusu onunla profesyonel sözleşme imzalanmadığını söylemiştik. (1)  O günden bu yana Beşiktaş, Orhan'a profesyonel bir sözleşme teklif etmedi ve Gaziantepspor'un transferi bitirmek üzere olduğu söyleniyor.

Açık söylemem gerekir ki Beşiktaş altyapısı bence bu ülke üzerinde en iyi genç oyuncu seçimi yapan akademi. Oyuncuları seçerken sadece ayak tekniklerine değil fiziklerine de bakıyorlar, hatta bunu öncelik ediniyorlar. Üst yapıyla yaşanan çok ciddi bir koordinasyon problemi orada da var ama şu fizik kalitede oyuncu yetiştirmek kolay iş değil.  Orhan Gülle, Beşiktaş altyapısının en saf ürünlerinden biri. Müthiş bir fiziği var, topla arası da epey iyi. Stadyumada iki, televizyonda üç-dört maçını izledim, hepsinde farklı bir oyuncu olduğunu az çok belli ediyor. A2 Ligi'nde sezonun açılış maçı olan Galatasaray derbisinde Aston Villa'dan gözlemcilerin onu izlemeye geldiği konuşuluyordu. Şu anda da 18 yaşında olmasına rağmen ümit milli takımda banko oynuyor.
Beşiktaş yönetiminin bugüne kadar kırdığı cevizler bir yere kadar fakat bu yaşında ümit milli takımda forma giyen Orhan'ın sözleşme dahi yapılmadan kaptırılıyor olması akıl alır gibi değil hani. Sözleşmesinin bittiğini fark ettiğimde 'Galatasaray alır mı?' diye aklımdan geçirmiştim ama pek de ihtimal vermemiştim açıkçası. Beşiktaş'ın sezon sonu dahi Orhan'la görüşmemesi tam bir yönetim faciasıdır, bunun başka bir adı yok. Nijerya'da çeyrek final oynayan takımda forma giyen en iyi iki-üç oyuncudan biriydi Orhan ve bu fiziğiyle üst düzeyde tutunamaması için ben bir sebep göremiyorum.

Gaziantepspor-Beşiktaş ilişkisinin biraz karmaşık olduğunu biliyoruz, kesinleşmeden konuşmak belki doğru değil ancak işin bu raddeye gelmiş olması bile bence bir fiyaskodur. Eğer olur da Orhan Gülle Gaziantepspor'a imza atarsa üç sene sonra Beşiktaş'ın kime rekor transfer ücreti ödeyeceği de belli olur. Hoş, Orhan'ın Gaziantepspor tercihini yaparken "Bir Gökhan Öztürk vardı, ne oldu ona?" sorusunu da menajerine ve kendisine sorması gerekiyor. Son olarak Orhan'ı merak edenlere Tam Saha ile yaptığı röportajı tavsiye ederim.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Nerazzurri dedi ki...

Sinan Vardar gibi Beşiktaş alt yapısında müthiş emeği olan bir isim yönetimdeyken böyle bir hata yapılıyorsa hakikaten anormal bir durum. Aklıma acaba başka bir neden mi var diye bir kuşku da düşmedi değil ama ne olacak ki ?

Pamukk dedi ki...

en son demirören antep ililşkisini kullanarak göndertmedi ve sözleşme yapılcak orhan gülle ile diye biliyorum

pclion dedi ki...

Pamukk, olay ayyuka çıkmışken zaten böyle bir şey bekliyordum ama talip olan Gaziantepspor değil de Bursaspor olsa böyle bir şansı olmayacak Beşiktaş'ın.

Sırf şu yaklaşım bile saçmalığın boyutunu gösteriyor...

Pamukk dedi ki...

pclion, orda doğrusun zaten. YD quaresma peşinde koşuyodu atlamışlar işte :)

Cartalete dedi ki...

Galatasaray'ı bariz kıskandığım nokta, "A takımın" paf takıma bakış açısıdır. Emre Çolak'ın 5 yıllık imzasını "iç transfer" olarak değerlendiriyorlar... Daha sonra 6-7 oyuncuyu daha profesyonel yaptıkları söylendi.
Benim için, en az bir yıldız oyuncuyu sahada görmek kadar bir "zevktir" alt yapıdan çıkmış bir çocuğu, a takım forması altında görmek. Örneğin seneye gözüm ne kadar Quaresma'nın yaptıklarında olacaksa, aynı ilgiyi oynadığı taktirde Necip'e göstereceğim.

Yazıda da bahsedildiği gibi, "yetenek bulma" konusunda Beşiktaş, Galatasaray'ın önüne geçmiştir son dönemde. Ama, ümit milli bir oyuncunun halen imza atmamış olması, bu özelliği hiçe sayıyor...
Altay, Okay Yokuşlu gibi 94 doğumlu bir oyuncuyu hemen 2012'ye kadar bağlayabiliyorken, Beşiktaş uluslararası turnuvada ödül almış ve eşine zor rastlanan ortasaha modeline sahip bir oyuncuyu, bugün hala amatör statüsüyde kadrosunda tutuyor. Ümit Milli oyunculardan başka biri daha amatör statüsünde oynuyor mudur acaba?

Düşünün, geçen sezon İsmail Köybaşı'yı, Antep'in elinden "profesyonel sözleşmesi yok diye" bedavaya getirmek ihtimalini... Orhan gibi birinin bu şekilde gitmesi, aynı oranda vahimiyettir.

Related Posts with Thumbnails