Yaz Dizileri: True Blood & Entourage

ABD menşeli dizileri düzenli takip etmenin getirdiği önemli problem Haziran ayına gelindiğinde dımdızlak ortada kalınması. Bütün sene ne şartlarla diziyi izlemişsiniz, tam okuldan, işten rahata eriyoruz derken dizi bitiyor. Bir bakmışsınız, elde dizi yok. Breaking Bad sağolsun, ara ara bir şeyler izliyoruz da bir çeşit bağımlılık da yapıyor bu meret, tek dizi insanı pek kesmiyor.

Sookie Açılımı
Bu noktada tavsiyem dişinizi biraz daha sıkmanız çünkü bu bağımlılığımızı dizginleyecek birkaç dizi yolda. Bunların başında ise True Blood geliyor. Üç gün sonra üçüncü sezona başlayacak dizide en son Sam, öküz kılığına girip Maryann denen iblisin kasaba üstündeki etkisine son vermişti. Sookie ablamız ise gaza gelip Eric'in kanını içmiş ve cinsel içerikli rüyalar alemine dalmıştı.


Bu sezonun promolarından görüyoruz ki Sookie ile Bill'in arası bozuluyor ve Sookie, bir yandan Bill'i ararken bir yandan Eric'e sokuluyor. Sezonun esas teması ise kurtadamlar. Diziye nasıl adapte olacak bilmiyorum ama vampirler vs. kurtadamlar rekabetini izlemek güzel olacak gibi duruyor. Zaten vampir-insan ilişkilerini ilginç bir yoldan irdeleyen seriye farklı bir tad katma zamanı gelmişti. Arada Anna Paquin de soyunursa, ki soyunacaktır, ne âlâ. İzlenir bu...

E'yi Everirken...
Entourage ise bugüne kadar görüp görebileceğiniz en geniş dizilerden biri. Sıkı takipçileri bile dizinin nerede kaldığını hatırlamıyordur muhtemelen. Konu serbest, hikaye serbest, oyuncular serbest. Ari Gold'u, E'yi, hafif gıcık Vince'i izlemek yeterince keyifli zaten. Yaz konseptine en uygun dizidir. Güzel kızlar, arabalar, her bölümde fırlayan ünlüler ve daha 'vay anasını' denilecek birçok şey...

Yedinci sezonun başlamasına daha iki hafta var. İlk bölümde ana göre mevcut dizilerde bulunan en güzel hatunlardan biri olan Emmanuel Chriqui'nin canlandırdığı Sloan'ı ekibin 'örnek öğrenci'si Eric yani E'yle evereceğiz muhtemelen. Beklemekten pek hoşlanmıyorsanız
 bu sürede her Lakers maçında Kevin Connely'yi gördüğünde "Entourage'ın yıldızıdır kendisi!!" diyerek sıkı bir Entourage izleyicisi olduğunu belli eden Kaan Kural'la idare edebilirsiniz.

Son bir not, yaz dönemi geri dönecek dizilerden biri olan Mad Men'in dördüncü sezonu da 1.5 ay sonra aramıza dönecek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

pclion dedi ki...

İlk yorumu yapan arkadaş kusura bakmasın, yanlışlıkla reddett'e bastım. :) Önerdiği diziyi tekrar yazabilir mi?...

SirEvo dedi ki...

Şu finallerden sonra epey diziye başladım ben de. Malum dizi kalmadı adam gibi.
Eğlencelik dizi istersen Worst Week ve Bored to Death şahaneler.
Müthiş olmasa da polisiye bir dizi White Collar da var.

Tabii unutulmaması gereken bir dizi var ki Sons of Anarchy. Takip ettiğim yaklaşık 30 dizi arasından 7 değil 77 sezon olsa izlemeye devam edeceğim 3 diziden biridir. 7 dememin de sebebi 7 sezon olarak düşünülmesiymiş. Bilemiyorum tabii ama inşallah o kadar uzar. O derece iyi bir dizi. Çeteler, harley motorlar, silah kaçakçılığı, epey de cinsellik derken aranılan her şey var, bir gözatmanı tavsiye ederim.

Ha bu önerdiğin 2 diziyi izliyor muyum? True Blood'un ilk bölümünü izleyip bıraktım. Bu vampir muhabbetleri pek gelmiyor bana. Entourage'i de epey öneren bir kesim var ama bir türlü fırsat olmadı.

sinem dedi ki...

55 ekran ne güne duruyor arkadaşım ya! kınıyorum seni :)

Unknown dedi ki...

Entourage yeni sezonda Vince'in de bir sevgilisi olacakmış bu arada. Üstelik porno yıldızı biri oynuyor ve kendini oynacakmış, eğlenceyi sen düşün :)

Kerem Akbaş dedi ki...

Seyrettiğim en eğlenceli dizilerden biri Entourage. Ama asıl zevkli kısım bir kaç sezonu ardı ardına izlemek. Ayrıca Ari Gold'u canlandıran Jeremy Piven'ı öyle bir performans sergiliyor ki sinema filmlerinde başka rollerde karşımıza çıktığında yadırgıyorsunuz. Turtle'da çok eğlenceli bir tip. İzlemeyen varsa hemen bir şekilde indirsin ve izlemeye başlasın vakit kaybetmesin.

Damir Begoviç dedi ki...

Spartacus'u izlediniz mi bilmiyorum ama Sons of Anarchy'nin yanında onu da tavsiye ederim. Kesinlikle ikisi de inceleme yazısını hak eden dizilerdir. Özellikle de Sons of Anarchy ! :)

SirEvo dedi ki...

Spartacus'le ilgili bir şeyler yazdıydı pclion. :) Kaçırmışsın AkrieL! :P

pclion dedi ki...

Evren ve Damir, Sons of Anarchy'ye bakmak farz oldu, bu kadar övüldüğüne göre. :)

Sinemcim, gerçekten mahçubum blog fikrini ortaya atan kişi olarak ama kendi bloguma bile zor zaman ayırıyorum çoğu zaman, zor oluyor. Yapacak bir şey yok şimdilik. :)

Ata İsmet, müthişmiş. :))) Bilmiyordum bunu. Gelsin de izleyelim artık.

Kerem, aynen...

Related Posts with Thumbnails