Transfer Derbisinde Miroslav Stoch

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki Fenerbahçe, elindeki kanat oyuncusu bütçesini Galatasaray'ın takip ettiğini bir oyuncuya yatırarak senelik PR çalışmalarından birini yapsa da takıma oldukça faydalı bir ismi de kadrosuna katmayı başardı. Pahalı ya da ucuz, sahada olduğu sürece Fenerbahçe ondan belli bir katkı sağlayacaktır kesinlikle.

Galatasaray'a adı anılmadan önce de takip etmeye çalıştığım isimlerden biriydi fakat son 15 gündür söylentiler ayyuka çıkınca özellikle Slovakya Milli Takımı'nda oynadığı maçlara göz atmaya çalışıyordum. Galatasaray'ın uygulamaya çalıştığı 4-3-3 içindeki sol forvet rolüne tam oturan, hızlı ve içeri kat eden bir adam olmasının yanı sıra skor da arayan bir stili var. Merkez forvetleri dışında gol katkısına mutlak ihtiyaç duyan takımlar için biçilmiş kaftan. Sadece kaptan Alex ve tek forveti Güiza'dan gol katkısı alan, sol kanatta büyük bir kısırlık yaşayan Fenerbahçe için ilaç olacaktır. Uzak forvet yoksunu Fenerbahçe için mükemmel bir haber.

9 milyom avro piyasasına göre biraz fazla açıkçası ama katkı alındığı sürece sorun yok. Zaten 89 doğumlu ve düzenli olarak milli takımında oynayan bir futbolcudan kolay kolay zarar edilmez. İç dinamikler düşünüldüğünde "Galatasaray'ın elinden aldı" derdirtmek bile Aziz Yıldırım ve ekibi için iyi iş. Bu transferin sadece bir kanat transferi olmadığı da açık zaten.

Bir 10 sene öncekendisine karşı iyi oynayan her Süper Lig oyuncusuna talip olurdu Fenerbahçe, şimdi en azından Avrupa Ligi'nde oynayan genç yabancılara talip oluyorlar! Şaka bir yana Fenerbahçe'ye bu noktadan vurmanın yersiz olduğunu düşünüyorum, esas kabahat transferi sızdırdıktan sonra haftalardır bitiremeyende...

3.5 milyon avroya 88 taksit
İşin Galatasaray yönünde facia demesek de büyük bir beklenti yönetimi sorunu mevcut. Bir scouting mucizesi olmasa da çıkış yapmış, 21 yaşında, Avrupalı bir milli oyuncuyu bu kadar uygun fiyata düşürmek her baba yiğidin harcı değildir. Galatasaray için konuşulan fiyat İngiliz ve Hollanda basınında 3-3.5 milyon avro civarındaydı. Sorun ise fiyatta değil ödeme planındaydı.

Chelsea ile bonservis pazarlığı 10 gün önce tamamlamış olan Galatasaray'ın taksit pazarlığını uzatması mutlak bir hata. Fenerbahçe'yi beklemesem de Dünya Kupası öncesi bitirilmesi gereken bir transferi son güne bırakmak başlı başlına bir yanlış. Fenerbahçe ortaya çıkmasa da Chelsea pazarlığı kupa sonrasına bırakıp oyuncunun piyasasının olgunlaşmasını bekleyebilirdi. Madem Dünya Kupası'nda forma giyecek genç bir oyuncunun transferine girdiniz, bu transferin bitiş tarihi kupadan en az bir-iki hafta öncedir. Fenerbahçe'nin 9 milyon avroyu koyup pazarlıkları alt üst etmesi Galatasaray'ın hatası değil belki ama esas hatası bu müdahele şansını Fenerbahçe'ye ve diğer kulüplere tanımasıdır. Parayı veren düdüğü çalar, siz de "Ama taksit kartımız vardı" diye bakakalırsınız.

Hayırlı olsun demek rekabet sınırları içinde samimi bir dilek midir, bilemiyorum ama Fenerbahçeli arkadaşları tebrik ederim. Heyecan verici bir oyuncu izleyecekler Kadıköy'de, ki izlemişlikleri de var. 28+ yaşındaki oyunculara uçuk bonservisleri gömen, Avrupa'nın Katarı olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye Ligi açısından da yeni bir soluktur Stoch. Galatasaray işin içinde olmasa benim fazlasıyla takdirle karşılayacağım bir transfer oldu, PSV'li Dzsudzsak da aynı şekilde. Güzel transfer...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

28 yorum:

Sade dedi ki...

Almak isterler mi bilemem ama Xerdan Shaqiri hem sol bek hem kanat oyunusu olarak bizim işimize Stoch'tan daha çok yarar. Galatasaray için çok büyük bir kayıp değil, bizim zaten esas transfer ihtiyaçımız olan bölge farklı.

and1905 dedi ki...

GÖKHAN GÖNÜL-STOCH kaçan balık

8 milyon euro'dan düşür.5 Milyon euro'ya kadar.Sonra taksitleri uzatmaya bak.Yahu adamlar zaten indirim yapmışlar.Yaklaşık %40 indirim.Daha ne bekliyorsunuz?

Fenerbahçe'nin gelip hemde Haldun Üstünel-Adnan Sezgin yetki tartışmalarının olduğu dönemde elinizden kapmasını mı?

Devre arasında 4 aylığına verdiğiniz paraları 21 Yaşında yetenekli milli bir oyuncuya vermiyorsunuz.
Bunun adı futbol şubesi mi?Profesyonel yöneticilik mi?

liquefied dedi ki...

Bu adam o kadar iyi değil. Vasat bir adam bana kalırsa. Hızlı ve çevik, başka da bir şeyi yok.

ugur senel dedi ki...

neden stoch için üzülelim bizim stochamı ihtiyacımız var öncelikle??
yok ,öncelikle 3 adet standart üzeri orta saha bulmak zorundalar (bulamayacaklar vede önümüzdeki yıl yönetim vede rijkard hem komik durumlara düşecek hemde kacıp gidecekler)

stoch febeye hayırlı olsun ama bizim işimiz seneye cok zor ,grella - cağdaş falan filan ilk 5 e giremez,gecmiş olsun ...

Ibrahim Temel dedi ki...

Ugur abi bizim sirket birlesmesi ilk oldugu siralar msn'den konustugumuzda biz niye borsaya her yaptigimiz hareketi bildiriyoruz eskiden besiktas'a acirdim simdi bizde yani duruma dustuk emistim gordugun gibi bu durum ilk omumsuz meyvesini verdi gecen sene olsa simdi stoch'un resmi Galatasaray.org daydi ama ne yazikki bu sene Fenerbahce.org'da gordum. Bu arada eger dedigin gibi arada 5.5 milyon gibi bir fark varsa kusura bakmayin ama buda Fenerbahce yoneticilerin yonetici felan olmadigini kanitliyor.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçenin yaptığı gayri ahlakidir. Bunu görmezden gelmekte, bunu tasvip etmektir ve Galatasaraylılıkla bağdaşmaz.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Uğur,

Fenerbahçe için hayırlısı olsun. Birkaç gündür Stoch'un resmi web sitesine yazdığım notlar ve kendisine gönderdiğim mailler yalan oldu!

Bunlar önemli değil de, asıl önemli olan Galatasaray'ın hafif sıkıntılı dönemlere girdiğinin habercisi 'Stoch için harcanan zaman' oldu sanırım...

Galatasaray adına iyi bir transfer olacaktı, özellikle Giovani'den çok daha mantıklı bir hamle konumundaydı Polonyalı.

Sevgiler.

Sacit Tekin dedi ki...

Ben de aynı fikirdeyim, 4-3-3'e gayet iyi oturan ve şu an Galatasaray kadrosunda yer alan tüm oyunculardan daha farklı ve sistemi ileri taşıyacak özellliklere sahip bir adam.


Galatasaray'ın merkeze ihtiyacı var, bu işin olmaz ise olmaazı ama bu takımda öyle eksiklikler var ki Stoch transferini gerçekten ihtiyaç duyulan hale getiren:

1) Galatasaray'ın hücumlarını inceleyin, aynı anda ceza sahasında 2 den fazla adamı kaç kere göreceksiniz? Ben hemen vereyim cevabını, çok çok az. Benim Galatasaray'a dair en büyük gözlemim bu son 2 sene baz alındığında. Bunun 2 nedeni var, iki kazma orta saha oyuncuları 2. side kanat adamlarının içeri girmeyişi. Bu işi en iyi yapan adam Kewell ki ondan artık beklenen verimin alınamayacağı ortada.

Arda desen, fizik zaafından öte yavaşlığıdır onu geri götüren. Arda'nın şu fiziğine hız ekleyin bakın manzara nasıl değişiyor.

Bu açıdan Stoch transferi kadroda yer alan oyunculardan farklı bir yapıdan olması açısından gayet olumlu olacaktı.

2) Galatasaray'ın diğer negatif yönü takımın hücumcular ve defans yapanlar olarak 2'ye bölünmesi. Bu nedenle orta saha ve hücumda kadroya katılacak her adamın oyunun 2 yönünü oynaması şart. Bu açıdan bakınca da Kewell dan tutun Arda'ya kadar oyunun defans yönünde sıkıntılar yaşayan oyunculara sahip bir takımdan bahsediyoruz.

Bu anlamda da değerli bir adamdır Stoch.

4-3-3 iin ideal bir açık adamıdır. Keita'yı bile şu haliyle baş tacı yaptıktan sonra şöyle bir adam için bahane bulmak çok da mantıklı değil orta sahanın göbeğine adam alınacak olmasına rağmen.

Peki bu aşamadan sonra Galatasaray sol tarafa transfer yapmayacak mı bence kesinlikle yapacak ki ihtiyacı var. Bana kalırsa Arda'nın satılıp yerine Stoch'un konulması gerekirdi ama belli ki Arda'da satılamayacak ve solda o oynayacak.

Geçmiş ola, kaçan balık büyük olur!!!

Mert Kuyumcu dedi ki...

Tekrar Merhaba Uğur,

Polonyalı demişim :) Slovak olacaktı elbette... Biraz önce PES 2010'da Polonya Milli Takımı'nı aldığım için sevdiğim futbolculardan Ludovic Obraniak'a gitti!

Sahi Ludovic'de ne iyi olurdu ama?!

Adsız dedi ki...

Açıkçası Stoch lazım deil iyi oyuncu değil yorumlarını şok geçirmeye yoruyorm aynı sorun bendede var ama küçük mş hesap yaptım 100bin dolar yğzğnden 50 milyon doları kaçıranlar 5 milyon vermek için bu kdr titizlenmesi normal bence çok iibir oyuncu aldı Fenerbahçe ama Chelsea deki fizik düşüklüğü yüzünden oynamama sorununu atlatıysa türkiyenin tozunu attırır.Ben stoch aykut kocamanın izlediği ve beyendiği için deil geçensene nasıl mehmet topuzu başarısızlık unutturmak için alındıysa buda aynı amaçladır galatasaray aptül kerim cabarı isteseydi fenerbahçe onu alırdı önemli olan isim deil.Yanlız Adnan Polatı bizim kadar üzüldüğüne eminin çünkü geçensene oyuncuları ıslıklıyan kesim şimdide onu ıslıklamak için bekliyo bunu engellemek ve hızla satılan kombinelerin satışındaki düşü durdurmak için 5 milyon verip alıcağı stoch yerine 10 milyon verip onun yarısını almaya razı olucana eminin

Kaan dedi ki...

Bi teksorum var uğur nasıl bi profesyönelliktir ki bu geçen sene 70 milyon euro harcayıp bu sene 7 milyon harcıyamıcak kdr bütçesi olmamak bügün Adnan Polat 21:00 de lig tv de bakalım bu olay sorulucakmı sorulursada ne cevap verebilir o ayrı konu.

Adsız dedi ki...

luis suarezin ne suçu var adam o kadar gol atmış hollanda liginin basitliğine getiriliyor iyi golcü değil deniyor bu adam başka ligde mi oynadı geçen sene

Spooky dedi ki...

Ürünün değerini alıcısı belirler. Bunun yanı sıra arza, talebe göre fiyat şekillenir. Hiç pahalı geldiği için almaktan vazgeçtiğinzi veya pazarlık ettiğiniz olmadı mı?

Bu nasıl yöneticiliktir demeden önce oturup düşünün. Kanatlarında Arda-Keita olan bir takım var geçtiğimiz sezon iki kanatta (hücum anlamında) sorun yaşamamış bir takım belki Kewell-Gio ikilisinin gitmesiyle rotasyona bir oyuncu arıyor olabilir. Bu arayışta 9 veya 7 her neyse milyon euro'luk riske girmemek oldukça mantıklı. Bu yolda pazarlık etmemek, fiyat düşürtmeye çalışmamak hatalı olurdu.

Adnan Polat gitsin veya beceremiyor diyenler var. Sormak istediğim şu:

Baros, Kewell, Keita, Neill, Gio, Jo ve Elano. Bunların takıma katkılarını tartışabilirsiniz ama hepsi belli bir stratejinin giderleri minimize etme mantığının ürünü ve bazılarında alınan riskler aynı. Kewell gitmesin derken, Grella sakat gelmesin demek; Nonda'ya top kontrol edemediği, hareketlenemediği için küfür edip bir ay sonra Jo hataydı demek kolay. Jo'nun CSKA günlerinden videolarının altına "welcome to galatasaray, süper oyuncu" yazanlar da şimdi eleştirirken düşünmeli.

Son yıllarda Tuncay Şanlı'nın sol açık olarak boşluğunu dolduramamış; saf kanat oyuncusu olmayan Kazım, Deivid, Mehmet Topuz hatta Semih ile sağ kanadı doldurmuş bir takım için Stoch 9 milyon euro edebilir. Özellikle şampiyonluğun 2-2 travmasıyla kaçtığı bir sezondan sonra.

Koray Özdemir dedi ki...

Galatasaray geçen yıl 70 milyon harcamadı ki bütçe plansızlığıyla suçlansın. İki oyuncu aldık, Elano, Keita. Bunların dışındaki oyunculara bonservis ücreti vermedik. Bu transferi başaramamız kesinlikle bir skandaldır. Olay, bundan sonraki transferler için iyi bir ders olur diye düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

adnan polat açıkladı şuana kdr Fb ve Bjk nin talip olduğu futbolculara talip olmadık fiyat artırmaktık onlar hem futbolcu ya hemde klübe verilen paranın 2 katını verdiler haberimiz vardı bilerek yeni teklif vermedik bu Fb deki yönetimin anlayışı ve kalitesizliği anlamoş olduk bundan sonra ona göre davranıcaz dedi

Adsız dedi ki...

fenerbahçe kendine yakışanı yaptı sonra ağlıyorlar niye bizi kimse sevmiyor diye mehmet topuz bir bu iki

Adsız dedi ki...

PSV'li Dzsudzsak'da mı alındı?

Can dedi ki...

Galatasaray'ı taksit pazarlığı yapmakla eleştirmek daha büyük hata. Masadaki şartları bilmeden konuşmak yanlış olur. Hep Elano, Keita artçıları bunlar. 15 gün taksit pazarlığı yapılmaz. Grella peşinde koşan takımın durumunu doğru algılamak lazım. Buradan vurmak baya bir yanlış olur.

pclion dedi ki...

Can, bir sene önce herhangi bir sermayesi yokken 16-17 milyon avro bonservis bedeli harcamaktan çekinmeyen bir takımın ertesi sezon gelir kaynaklarını katlamışken nakit sıkıntısı çekmesi bariz bir yönetim hatasıdır. Yazıda da dediğim gibi Fenerbahçe'ye gitmesi dışında bir hata var. Hatta Dünya Kupası öncesi transferi bitiremesek de benzer bir yazı yazacaktım çünkü bu adamın kupa sonrası talibi çok olur.

Fenerbahçe'ye 9 milyon teklif yapma şansı tanımamaktır esas mesele, pazarlık yapılıyorsa iki haftadır bu isim etrafta dolanmamalıydı...

Nerazzurri dedi ki...

Bonservis bedeli için İngiliz basınında yazılı olan rakam : http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1285629/Chelseas-Slovakia-winger-Miroslav-Stoch-joins-Fenerbahce-2-5m-deal.html?ITO=1490&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Chelsea resmi sitesinde ise bonservis bedeli yazılmıyor. Bakalım fiyatı ne ?

Can dedi ki...

Bence o 16-17 milyon Euro harcanırken çizilen yol haritasıdır baz alınması gereken. Kulübün gelir kalemlerindeki en büyük eksiklik Şampiyonlar Ligi gelirleridir ve Galatasaray tek atış hakkını geçen yıl kullanmayı tercih etmiştir bu yolda. Yani planı yapanlardan olmadıkça konuşmaların tümü farazi olacaktır.

200 milyon dolar borcu olan kulübün gelecek yıllardaki gelirleri kullanıp bu tarz bir hamle yapması da (gelirleri arttırmaktır aynı anda amaç) garip değildir. Asıl mesele yeniden mevcutları göndermenin peşine düşmektir; Elano, Keita gibi oyuncuların yollanma fikridir. Kötü yönetiliyor Galatasaray zaten.

Lig TV'de söyledi zaten Polat, açık etti hikayeyi; 2012 ye kadar belirli şartlar sağlanmazsa Edirne'den çıkamayacak kulüp. Üçün beşin dallanıp budaklanması bundandır.

Bir de fiyatı ile ilgili söylenenler var; Daily Mail fotospor gibidir. Adın Can dese şüphe ederim. Ayrıca çok net olarak bildiğim 3.5 milyon € Galatasaray'ın önerdiğin ve Chelsea'yi ikna ettiği rakamdır senin de yazdığın üzere. 7 milyon pound direk İngiltere'deki arkadaşlarımdan duyduğum rakamdır; Chelsea bir açıklama yapmamıştır. Fenerbahçe'nin yapacağını da sanmam.

Adsız dedi ki...

abi bare FB 7verdiyse siz 10 verin nasılsa FB 12 vericekti en azından sağlam dersiniz 4.5 alıcaktık 12 aldılar buysa tansfer başarısı bravo dersiniz

Adsız dedi ki...

vince grelladan vazgeçmiş bay sakata vericeği parayı stoch vermek yeni akıllarına geldi hazırlanın 30+ ünlü bi oyuncuya büyük paralar bayılmaya başlıcaz

pulp dedi ki...

Bu transferde etik olmayan bir durum göremiyorum ben. Aynı şekilde oyuncu misal psv, wolfsburg gibi başka takımlarada gidebilirdi. Topuz olayı ile karşılaştırmak abes hatta topuz olayında bile Fenerbahçe sözleşmesi süren oyuncunun önce kulübü ile anlaştı. Anlamadım Stoch otele mi kapatılmış? Siz heralde Türkiye'de Galatasaray'dan başka kulübe gitmem haberlerine kandınız. Parayı Beşiktaş bassa Beşiktaşa'da giderdi arkadaş.

Onur dedi ki...

5.5 milyon euro bonservis bedeli.
galeyana getirmeyin milleti

pclion dedi ki...

Fenerbahçe açıklama yapmadan önce dönen fiyat buydu, Adnan Polat da bizim teklifimizin çok üstüne çıktı Fenerbahçe diyor. Resmi siteden açıkladıktan sonra atıp tutmak kolay tabii.

Fiyattan bağımsız bir yazı yazdığımı göremiyorsan zaten ya anlamamışsın, ya okumamışsın. Okumadığın yazıya da bir zahmet yorum yapmayıver...

Onur dedi ki...

o zaman sevgili başkanına söyle o atıp tutmasın

Gala's dedi ki...

Bu bonservis stratejisi kara para aklamanın yeni yöntemi olmalı. Aziz bey bu işleri iyi becermeye başladı.

Related Posts with Thumbnails