Emre Güngör'ün Çıkış Bileti: Hakan Balta

Galatasaray'ın oynamak isteyip oynayamadığı oyundaki temel sorunun savunmadan başladığını teknik direktör Frank Rijkaard defalarca dile getirdi. Ali Turan'la Şubat ayında sözleşme imzalamış olması da zaten bu operasyona işaret ediyordu. Biraz kanlı olsa da sol beke Çağlar Birinci takviyesi geldi ama operasyonun esas ayağı Uğur Uçar ve Emre Güngör'ün gidişine izin verilmesi oldu.

Uğur Uçar'ın gidişi çokça manevi açıdan olsa da Emre Güngör'ün gidişine pek çok kişi anlam verememiştir. Tamam, Emre 2007/08 sezonundaki Emre asla olamadı, bir sezonu tamamen kendine bakmamasından, özel hayatında yaşadığı sorunlardan kaybetti, tamam ama bu sene görüldü ki Lucas Neill'ın yanına koyduğunuzda sırıtmayan, eli ayağı düzgün bir stoper ikilisi oluşturabilme potansiyeline sahip tek oyuncu Emre Güngör'dü. Ne Servet Çetin, ne de Gökhan Zan bu partnerliğe uygun isimler değiller. Peki bu oyuncular dururken daha genç ve görece olarak yedek kaldığında sorun çıkarmayacak olanı niye gönderildi?..

Bu sorunun cevabı net. Hatta Emre'nin yerine kim transfer edilecek sorusunun cevabı da... Hakan Balta'nın sol bekten sol stopere kaydırıldığında gösterdiği performans Lucas Neill'ın yanına eklenecek yerli oyuncu kontenjanının Hakan'a ayrılmasına sebep oldu. Çağlar takıma girdiğinde içe kayacak olan Hakan, eğer kaliteli bir yabancı stoper transferi gerçekleşirse tekrar sola kayıp sol bek rotasyonunu da tamamlayabilir. Servet ve Gökhan'ı saymasak dahi Neill ve alınırsa bir stoperin arkasını dolduran Ali Turan ve Hakan Balta var. Tahminimce Emre'nin önce gitme sebebi de Gaziantepspor'dan gelen ve muhtemelen bir daha asla gelmeyecek bonservis teklifidir.

Kadro mühendisliği bazında bakarsak durum böyle. Emre Güngör'ün gönderilişinin Hakan'a güvenilerek yapıldığını görmek zor değil ama Servet Çetin bu kadar istim üstündeyken, sezon boyunca en fazla 20 maç oynatabileceğiniz bir Gökhan Zan varken bileti kesilenin Emre Güngör olmasını ben yadırgıyorum. 'Kendine bakmayan' etiketini rahatlıkla kullanabileceğimiz Emre'nin yerine merkez orijinli bir stoper koyacağımıza ben inanmıyorum. Yurt içine bakıyorum, yurt dışına bakıyorum. Oraya koyabileceğimiz tek isim olarak Ömer Toprak'ı görüyorum. Düşünülüyor mu, onu da pek sanmıyorum açıkçası.

Eğer olur da Ömer Toprak gelirse kendi adıma başarılı bir operasyon oldu derdim ama şu anda Servet Çetin'in meçhul durumu, onun yerine alınacak oyuncunun ne tipte olacağı gibi soru işaretleri de varken "İyi oldu" denecek bir durum yok henüz. Geçen sezonlarda düşülen hatalara düşülüp "Dışarıdakiler elimizdekilerden iyi değil" sanrısına kapılma potansiyelimiz var ve bu olursa bu yarım rotasyon başımıza çorap değil çadır bile örebilir. Sakatlık konusundaki sabıkamız da ortadayken...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaç kere izledin Ömer Toprak'ı ?

Cem

Adsız dedi ki...

Emre Güngör kaliteli bi futbolcu olabilir ama son iki yilda 90 dakika oynadigi mac sayisi düsündürüyor insani iste.

Osman Yildirim

Adsız dedi ki...

Link güzel de orada kaç 90 dakikasını izlediğini yazmamışsın Ömer'in. Atlattığı badireler ve kısa bir kariyer öyküsü var.

Bir oyuncuyu futbolcu niteliği anlamında yazacaksan maçını izlemen lazım.

Ömer iyi oynarken Freiburg Bundesliga 2'deydi. Türkiye'de 2. lig yayını yok.

Bu sene de toplam 14 maçı var. TRT kaçını verdi bilmiyorum ama her hafta Freiburg vermedikleri kesin. Ömer'i ayrılan Emre'nin yerine koymak için yeter mi verdikleri maç sayısı ?

Geriye tek çıkış yolun internet kalıyor. Cumartesi günü 15 - 17 vakitlerinde birçok iyi maç dururken, senin Freiburg maçlarını tırmalıyor olman bana çok düşük bir olasılıkmış gibi geliyor.

Yapıyorsan da helal olsun derim.

Cem

pclion dedi ki...

Cem, verdiğim linkte yazı değil senin sorduğun sorunun aynısı vardı. Şahsi algılama da defalarca anlattığım için bu sorudan bana gına geldi açıkçası.

Benim Ömer'i takibim Almanya alt yaş takımlarından. Almanya, Avusturya gibi ülkelerde oynayan gurbetçi gençleri izlemeyi seviyorum. Bundesliga'da Bayern maçı varken Freiburg'u tercih etmiyorum zaten, Ömer'in ilk 11'de çıktığını görünce internetten izledim birkaç kez, genç takımlarda zaten birçok kez izledim.

Bir defans oyuncusunu televizyondan izlemenin bütün soruların cevabını verdiğine ben inanmıyorum ama Ömer Toprak'ın aşağı yukarı nasıl bir oyuncu olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'deki stoper kıtlığı düşünüldüğünde Ömer, Türkiye standartlarında çok iyi bir oyuncu. Bunu söyleyebilecek kadar izlediğimi düşünüyorum en azından. Emre Güngör ve Galatasaray'la ilgili bir yazı yazmışken tutup da "Ömer Toprak'ı kaç kez izledin" sorgusu da sinir bozucu oluyor, takdir edersin.

Emre ya da Galatasaray konuşulmalı bu konuda, Ömer'le ilgili herhangi bir düşüncen/şüphen her neyse mail atarsın..

mirmak dedi ki...

Bu yeni kadro oluşumunda görünen o ki, Hakan Balta kilit adam olacak.

Hakan sakatlanırsa, sol bek rotasyonu denen bir şey olamayacak gibi. Bu sefer de Çağlar'ın iyi oynaması için adaklar adayacağız herhalde.

Hakanın yerine oynayacak Servet yüzünden takım istenen futbolu oynayamayacak. Servet daha önce de yaptığı gibi(ve Emre Güngör'ün de Servet'ten geri kalmadığı)pas hatalarını tekrarlayacak ve hepimiz çıldırmak konusunda seviye atlayacağız.

Bu yüzden ayağa top yapabilen Balta kilit adam olacaktır diye düşünüyorum.

Ali Turan, Neill ve Hakan neredeyse defansın her yerine oynayabilecek futbolcular.Bu açıdan bakıldığında savunma yeterli gibi geliyor kulağa. Fakat olası sakatlıkları düşününce...

Milli takım seviyesinde yabancı bir defans oyuncusu alınırsa, bu sezon defans açısından endişe etmemize gerek kalmayacaktır. Ancak, Servet'in özellikle son zamanlardaki açıklamalarını düşününce, oynamayan bir Servet takımda kesin sorun yaratır.Devre arasında da gitmek ister. Sezonun ikinci yarısında yedek stoperi olmayan bir Galatasaray yerine,
Ömer Toprak ile yabancı bir stoper transferi ve Servet'in şimdiden gönderilmesi herhalde en güzel seçenek.

Herşey bir kenara nerede bizim orta saha transferlerimiz?

anfieldyolu dedi ki...

Dediğin gibi sakatlık sorunu ortadayken...Artık bunu ön planda tutarak düşünüyoruz, geçen seneden sonra bir daha rahat rahat kadromuz geniş diyemeyeceğiz galiba. Gidenlere üzüldüğüm şu günlerde, Galatasaray sağlık ekibini değiştirdi ya da -sorun sağlık ekibinde değilse-Galatasaray iki yıldır yaşanan sakatlık sorununun sebeplerini buldu tarzı bir haber, Emre ve Uğur'un gitme üzüntüsünü bir nebze olsun dindirebilir.

ihk dedi ki...

neill, balta, turan'la üçlü olsun temiz olsun diyorum.

julien sorel dedi ki...

kasımpaşa da barış başdaş var, kaya gibi. rotasyon için en iyi alternatif...

silent lucidity dedi ki...

@cino,pclion

barış başdaş'ı uğur yeterince izlemiştir herhalde:)

Koray Özdemir dedi ki...

Emre Güngör'ün gidişini yanlış bir transfer hamlesi olarak göremiyorum ben. İki yıldır sakatlıkları nedeniyle takımı savunma rotasyonunda, bir stoper eksik bıraktı Emre hep. tek sezonu kötü geçse, anlaşılabilir, ancak iki sezondur böyle. Ben Emre'nin yeterince profesyonel olduğunu düşünemiyorum bir türlü. O izlenimi hiç vermiyor. Önümüzdeki yıl aynı şeyleri yaşatmayacağının da garantisi yok. O yüzden doğru bir hamle Emre'nin gidişi.

impo dedi ki...

Emre Güngör konusundaki "Bu adam 2 senedir sakat" yorumlarına katılmıyorum. Emre gerçekten 2008-2009 sezonun nerdeyse tamamını sakat geçirdi. Ancak geçen sezon yanlış hatırlamıyorsam eylül ayında 15-20 günlük bir sakatlık geçirdi ve aralık ile mart aylarında 5-6 günlük 2 sakatlık geçirdi. Yani geçen sezonun en azından %80'ninde sağlamdı. Geçen sezondaki maçların büyük bir kısmında forma bulamamasının sebebi tamamen Rijkaard'ın tercihidir. Açıkçası ben de Gökhan Zan dururken Emre Güngör'ün gitmesini tuhaf buluyorum.

Bir de Uğur, Ömer Toprak dışında sence Serdar Kesimal de bir alternatif olabilir mi? Gerçi Kayserispor yönetimiyle aramız çok kötü ve genelde "Satmıyoruz, satarsak bile normal fiyata bırakmayız" politikası güdüyorlar ama karşılığında Gökhan Zan'ı versek kabul ederler mi? Bana bile fantezi gibi geliyor.

pclion dedi ki...

İmpo, aynen katılıyorum. Serdar Kesimal iyi bir alternatif olsa da Kayserispor'dan posası çıkmamış bir yerli oyuncu almak çok zor. Üçün beşin hesabını yapıyorsak hele.

Related Posts with Thumbnails