Çağlar Birinci: 1,5 Milyon Avro + A2 Takımı

Çağlar Birinci'nin Galatasaray'a bedeli belli oldu. Bonservis olarak 1.5 milyon avro ödeniyor, bunun yanında bir satıcı ritüeli olan 'bitti mi bitmedi' sloganını andıran biçimde üstüne Semih Kaya, Erhan Şentürk, Murat Akça ve Fırat Kocaoğlu veriliyor. Sözleşmeleri feshedilerek verilecek bu oyuncular için bilinen bir opsiyon yok. Galatasaray kamuoyunun isyanı sadece Serdar Eylik'i kurtarmaya yetti anlaşılan...

Bu takımın acil ihtiyaçları arasında olmasa da takviye gereken sol bek için Çağlar'ın iyi bir alternatif olacağı açık. En azından Hakan Balta stopere geçince orası kabak gibi ortada kalmayacaktır, bu bile bir hamle ama Çağlar'ın geliş şekli hem altyapı için bir fiyasko, hem de sonraki jenerasyonlar için bir hayal kırıklığıdır. Altyapıdaki oyunculara "A takımda yer edinmeniz mümkün değil" mesajını vermekten başka bir anlamı yok bu transferin.

Ersun Yanal ve Ertuğrul Sağlam'ın büyük katkılarıyla 1987 jenerasyonundan iki oyuncuyu kurtarabilen -ki birisi Ankaragüne gitmek üzere- Galarasaray, o günden bu yana A takım rotasyonuna kalıcı bir adam katamadı. Altyapımız şöyle iyi, Türkiye'nin en hiper akademisi nidalarının boşa çıktığını bu veri bile rahatlıkla ortaya koyuyor. Sıra 1992'lilere gelmişken 87-91 jenerasyonunun kalburüstü diyebileceğimiz oyuncuları çıtır çerez olduysa hem bu oyuncuların piyasasını bu kadar sıfırlamış olmak, hem de neden hiçbir oyuncunun A takıma yükselemiyor olması sorgulanmalıdır. Ya altyapıda ciddi bir arıza var, ya da altyapı bunca sene berbat bir şekilde yönetiliyor. Adnan Sezgin'in yerli transferlerini üstlendiğinden beri hiçbir Galatasaray altyapı ürününden ne A takımda, ne de gönderilirken faydalanılabildiğini de not düşmek lazım.

Benim bu oyuncular özelindeki fikrimi soruyorsanız Galatasaray takımında yer almaları mümkün değildi derdim. Semih'i diğerlerinde ayrı bir yere koyuyorum lakin onun da dizleri erken yaşta fazla sayıda ameliyat geçirdi. Yine de 19 yaşında bir defans oyuncusunun zaten Süper Lig'de 'hoca insiyatifi' olmadan oynamasının mümkün olmadığını bilmeyenlere ağzım açık bakabiliyorum sadece. Bank Asya'da ve Süper Lig'de ortalama üstü iki sezon geçirmiş Erhan'ın değeri de 1.5 milyon avro üstüne verilen dört oyuncudan biri olmamalıydı. Murat ve Fırat ise takasta kullanılabilecek isimlerdir ama bu şekilde 'etkisiz eleman' olarak değil.

Olan oldu, giden gitti ama bu oyuncuların giderken Galatasaray altyapısının prestijini de götürdüğü aşikâr. Formspring sayfasında neden uzun süredir Galatasaray altyapısı üzerine yazmadığım sorulmuş. Özel bir durum olmadıkça şu yapının yazılacak bir yönü var mı? Tugay Kerimoğlu altyapıya yeni bir soluk getirse mevcut jenerasyonlara etki etmesi, zihniyeti değiştirmesi kaç sene sürer? Bunun meyveleri kaç senede alınır? Bu soruların cevabı yazıları asgariye indirmemin sebebidir. Fatih Terim döneminin meyvelerini toplamak yerine ağaçta çürümeye bırakan, sonra o çürük elmaları toplayıp karşılığında bir adet sera malı elma alan zihniyete selam olsun. Çağlar'a ise diyecek söz yok. Galatasaray'a ve milli takıma faydalı olması arzumuzdur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

22 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Sevgili Uğur,
uzun zamandır alt yapıyla ilgilenen biri olarak böyle düşünmen doğal. Alt yapımızdaki topçuları yaşımız gereği kardeşimiz gibi görüyoruz. Ancak gelgelelim bu yakınlığımız gerçeklerin önüne geçmemeli. Fırat'tan, Murat'tan Erhan'dan cacık olmayacağını itiraf edelim kendimize. Semih dediğin gibi bunlardan bir üst sınıfta ama ondan da bir şey olmaz. Bir şey olacak topçu en azından Antap'te biraz dakika alabilmeliydi. Sonuç olarak ben bu gençlerin gidişine zerre üzülmedim, keşke biraz daha az para ödenseydi diyorum...

Adsız dedi ki...

bu ekte verilen futbolculara şuana kadar kaç tane resmi teklif geldi biliyor musunuz? Takımda oynayamaz kısmını direk geçiyorum zaten... Etkisiz eleman olarak verilmiştir bu da elde faydasızca kalmalarından iyidir...

siriusjames dedi ki...

Bugün 1992 doğumlu futbolcuların altyapı seçmelerini izlemek için Florya'ya gittim. Teknik kadro değişmiş sanırım, Tugay zamanında değiştirdi dediler hatta ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

Bir sahada 8e 8 bir sahada 9a 9 toplam 5er maç yapıldı yani 170 kişi. 5-10 kişi ancak seçildi. Çoğu da boy olarak daha kısa olan sahadan ve ilk maçlardan. Son maçlarda da gerçekten hem fizik olarak güçlü, hem de tekniği çok iyi olan gençler vardı fakat o arada yeni teknik kadro muhabbet ettiği için onları görmediler sanırım... Sonuç olarak seçildiklerini öğrendiğimden çok daha iyi oynayan çocuklar seçilmedi maalesef.

Bir deeski futbolcumuz Muhammet Altıntaş da oradaydı, birkaç veliyle muhabbet ederken duydum. Söylediği şey şuydu:

"Sabahtan beri 1000 tane telefon geliyor şunu alın bunu alın diye ne yapacağımızı şaşırdık." Yorumu size bırakıyorum.

Spooky dedi ki...

@HHKahraman
Ben Galatasaray'da oynayacak futbolcu Antep'te dakika alabilmeli düşüncesine katılmıyorum. Anadolu takımlarında günü kurtarmak adına zaten genç oyunculara ilgi gösterilmiyor. Üstelik Anadolu takımlarının çoğu bizim altyapımızdaki futbol anlayışını da uygulamıyor. Galatasaray da önemsenen bir özellik başka bir takımda dikkate alınmayabilir. Hem bu futbolcular Galatasaray altyapısından Galatasaray A takımı için yetiştiriliyor. Özetle, o düzeyde şansı hakediyorlar.

Arif Erdem, Bülent Korkmaz genç yaşta Galatasaray'da forma giymeseydi belki kaybolup gideceklerdi. Juventus'ta oynayamayan Henry, Arsenal'in efsanesi oldu. Transfer olduğu takımların seviyesi düşse de bonservis bedeli artan Anelka var mesela. Chelsea, Anelka'yı alırken Fenerbahçe'de yedek oturdu diye endişe etmiş midir? Anelka'nın yetenekleri belli sonuçta. Diyebilirsiniz ki, bu futbolcuların yeteneklerinden emin değiliz. O zaman da Galatasaray altyapısı yine sorunlu demektir. Başa döneriz. Futbol 11 kişiyle oynanıyor ver her bir futbolcu diğer 10 takım arkadaşını tamamlayıp, uyum göstermek zorunda.

Bence, Hakan Balta'yı yedeklenecekse altyapıdan bir futbolcu yedeklemeli. Emre Güngör sakatlık sorunu yaşadığı için gönderiliyorsa o bölgeyi altyapıdan gelen oyuncular doldurmalı. En azından yedek olarak. Galatasaray yönetimi şimdi gidip sağ bek alırsa çok mantıkısz ve yersiz bir transfer hamlesi olur. Ne olursa olsun Çetin veya o bölgenin diğer oyuncuları şans bulmalı.

Buradaki esas problem altyapısıyla övünen bir kulüp vasat bir takımın 25 yaşındaki sol bekine çuvalla oyuncu verip üstüne de 1.5 milyon euro ödemesi. En azından Bakırköyspor'da iki durak ötede top oynarken keşfedebilmeli bu oyuncudaki yeteneği.

Adsız dedi ki...

galatasaray altyapısının övünecek hiçbirtarafı yoktur. içinde yetenekli oyuncu barındırabilir bu çok doğal. 80 milyonluk ülke burası. belki yüzlerce binlerce messi var içinde . önemli olan yetenek değil. onun işlenmesi, şekillendirilmesi. öyle olunca işte messi messi oluyor. bunu galatasaray altyapısı yapamıyor. türkiyedeki hiçbir altyapı yapamıyor. galatasaray belki diğerlerine oranla daha iyi elbette ama bu hiçamahiçbirşeyi değiştirmez !.. altyapıdaki yarışmacı zihniyetten kurtulunması ve gerçekten sağlam bir eğitim verilen akademi oluşturulması gerekir. bu da yine altyapı eğitimi almamış türk futbolcu eskileriyle değil adam gibi yabancı işbilir uzman hocalarla olur.

bunlar olmazsa reykard meykard yalan. onun sistemine uyacak adam ancak altyapıdan çıkartılır ve 11 için devr-i daim ancak bu şekilde sağlanabilir. öbür türlü yok topu oyuna iyi sokan stoper yok iki yönlü orta saha vs vs diye 50 tane adam araman alman gerekir.

önce altyapı... ama adam gibi altyapı...

HHKahraman dedi ki...

@ Spooky

Keşke alt yapıdan gelen adamlar yedeklese A Takımı. Ama illa alt yapıdan adam olacak diye yetersiz topçular takıma konmaz. Antep'te oynamaması hususuna bakış açın farklı bir bakış açısı kabul edilebilir belki ama o yaşta bir Cenk Güvenç'in bile dakika aldığı yerde Semih de oynayabilirdi, oynamalıydı.
Aynı şekilde 1-2 sene oynamadıkları halde gönderilecek Arda Turan, Uğur Uçar da gittikleri Anadolu takımlarında kendilerini göstererek GS'ye dönebildi. Belki iyi bir şey değil ama takımın sistemi bu.

Son olarak bir not da Serdar Eylik için. Geçen sene Bank Asya'da kötü olmayan bir performansı vardı. Bunu bu sene Super Lig'e taşıyabilirse o da ilerleyen sezonda takıma dönebilir.

Spooky dedi ki...

Taraftarlık kültürünün çok çok az olduğu NBA'de bile o şehirde doğmuş, üniversite okumuş oyuncular kollanır ki orası çok daha vahşi bir oluşum.

Semih belki yapılacak transferlerden daha zayıf olabilirdi ama altyapıdan yetiştiği için şans bulmasını isterdim benim bakış açım bu. En az iki sezon yedeklik yapmadan altyapı oyuncularının silinmesini istemiyorum.

mirmak dedi ki...

Sevgili Uğur,

Bu habere çok canım sıkıldı. Galatasaray'ı seven çok insan var. Eminim herkes çok kızgın ve üzgün.

bu oyuncular bir yana yönetimsel aşamada sıkıntılarımız var. Adnan Sezgin de dahil olmak üzere hiç de iyi yönetilmeyen bir Galatasaray var karşımızda.

Altyapı fetişistliği yapmayalım; ama bu kadar para ve oyuncuyu düşününce insan kızıyor.

Halim Fıçıcı, Ali Yavaş, Recep Yazıcı,Ahmet Keskinkılıç gibi isimler yok artık.

Sadece Tugay ile olacak iş midir altyapı hiç te değil.

geçen kendi blogumda yazdım tam da bu altyapı ile ilgili.

Bize bir B takım lazım.2.Lige çıkıp A kategorisine yükselecek bir B takım.

Buraya Linki vericem ama ben çok okunmuyorum müsadenle biraz özet geçicem burada...

http://captainlogbook.blogspot.com/2010/06/galatasaray-b-takm.html

mirmak dedi ki...

enim düşüncem şöyle. Öncelikle Galatasaray, Beylerbeyi gibi abuk bir sevdadan vazgeçmeli. Galatasaray'ın doğru düzgün bir B takımı kurulmalı. Bu takım doğal olarak amatör kümede mücadele etmeye başlayacak.

Galatasaray yönetimi, oynamaya ihtiyacı olan ancak yanlış kiralama yöntemleri ile forma şansı olmayan takımlara kiralık gönderdiği oyuncuları, bu takımlara göndermek yerine B takımına gönderebilir. Belki maaş yükü biraz artacaktır kulübün. Ama para vererek, seçerek, emek harcayarak yetiştirdiğin yetenekleri / gençleri başka takımlara yedek olsun diye göndermek tam anlamıyla akılsızlık gibi duruyor. Bu takımlar yerine, B takımına gönderirsen en azından sürekli oynama imkanı bulur bu oyuncular ve gelişme kaydederler.

Oğuz Şabankay gibi, daha yetenekli futbolcuları Süper Lig ya da 2.Lig A kategorisinde iyi takımlara sürekli oynaması koşuluyla kiralama yöntemlerine devam edilmelidir elbette. Buna bir şey söylemeye gerek yok. Daha az yetenekli oyuncuları B takımına gönderirsen, o yeni kurulan B takımı iyi bir proje ve yapılanma ile 2-3 senede 2.Lig B kategorisine rahat çıkacaktır.

mirmak dedi ki...

Gelişmekte olan ve nispeten kaliteli oyuncuların yetiştiği bir altyapıda, A takıma girmesi mümkün olmayan ve oynayarak tecrübe kazanması gereken, iyi ya da kötü, yetenekli veya daha az yetenekli birçok futbolcu çıkıyor her sene. Bu oyuncuları akıllı bir transfer politikası ile oynayabilecekleri kulüplere göndermek gerekiyor. Geçtiğimiz senelerde bazı yetenekli genç futbolcular için, sürekli forma şansı bulabilecekleri takımlara yönelik akıllıca kiralama politikaları yapılmadı ya da yeterli ve uygun olmadı bu hamleler. Uygulanan kiralama yöntemlerinin bir kısmı Galatasaray yönetiminde bulunan, futboldan müthiş! derecede anlayan kişilerin ahbap-çavus ilişkileri sayesinde yapıldı. Arda Turan Ersun Yanal ile, Uğur Uçar Ertuğrul Sağlam ile çalışma şansı bulmasaydı muhtemelen kaderleri Ferhat Öztorun'dan farklı olmayacaktı.

Altyapıdan yetişen her oyuncu müthiş yetenekli ve A takım seviyesinde olamaz. Her sene A takıma 3-4 oyuncu katılması da mümkün değildir zaten. Bunu da unutmamak gerekir bir taraftan. Ben de altyapı fetişisti değilim ancak emek harcanarak yetiştirilen oyuncuların, futbol hayatlarına devam etmelerinin ve onlardan az da olsa para kazanılmasının mümkün olduğunu düşünüyorum.

Bugün Uğur Uçar gibi kaliteli bir oyuncuyu Galatasaray yetiştirmiş ve Ankaragücü'ne 1.75 milyon avroya satmak üzeredir. Bu önemli bir hamledir aslında. Eğer Galatasaray adam akıllı bir pilot takımına sahip olsaydı, A takım seviyesinde oynaması mümkün olmayacak nispeten kaliteli ve altyapıdan yetişmiş genç oyuncuları sadece 300 bin avro / lira -1 milyon lira / avro gibi bir bant aralığında pazarladığında, çok kısa sürede ekonomisini geliştirme şansı bulabilirdi. 5-10 senede bir (ki o da neredeyse bir şans meselesi) sadece bir oyuncuyu (mesela Arda) 20 milyon avroya satıp para kazanmak yerine 2-3 senede 20-30 oyuncu satarak 20 milyon avro para kazanmak sanki daha olası.

mirmak dedi ki...

alatasaray, misal Ferhat Öztorun gibi bir sol beki B takımında değerlendirebilir. 5 sene içinde önce 2. Lig B kategorisine oradan da A kategorisine yükselmiş Galatasaray B takımının illa ki başa güreşmesi gerekmez Süper Lig'e çıkması için.

Bugün Uğur Uçar 1.75 milyon lira/avro, Mehmet Batdal 500 bin avro/lira ediyorsa 2. Ligteki Galatasaray B takımı oyuncuları da o kadar edecektir. Galatasaray, her sene 3-4 oyuncu pazarlayabilir 2.Ligteki kulüplere ve hatta Süper Lige. Zamanla uygulanan bu sistem daha da iyi ve daha da işler bir hale gelecektir kanımca.

Bu anlatamaya çalıştığım 5-10 senelik bir proje. Bu B takımının tesislere ve maçlarını yapacak bir stada ihtiyacı olacaktır elbet. Florya tesisleri ve yeni stadyum Aslantepe, bu amaca rahatça hizmet eder diye düşünüyorum.

Ayrıca Galatasaray B takımına sponsor da bulunabilir. Örneğin Medical Park..Başlangıçta amatör kümede mücadele edecek takımın maaş yükü de çok fazla olmayacaktır zaten.

Kulübün altyapıdan başlayan bir sistemi ve ekolü, 2.Lig'te mücadele edecek bir B takımında da olsa kötü mü olur? Bugün Berkin Arslan, Murat Akça, Serdar Eylik gibi gelecek vadeden futbolcular bir iki sene boyunca 2.Lig'te maç oynayarak rahatça pişeceklerdir. B takımın başarılı olması için mücadele edecekler, kendilerini kanıtlamak isteyeceklerdir. Aynı sistemde oynayarak pişen futbolcular A takıma geldiklerinde yabancılık çekmeyeceklerdir ve özgüvenle oynayacaklardır.

Bugün Özgürcan gibi bir forvet altyapıdan yetişip Bank Asya liginde gol krallığında 2. oluyorsa, Cafercan Konya Şekerspor ile Beşiktaş'a karşı kupa maçında gol atıyorsa, yetişecek oyuncular daha da iyisini yapabilir oluşturulacak B takımda. Ne yazık ki A2 ligi Bank Asya liginden daha çekişmeli ve kaliteli değil. Bu yüzden kaliteli ve amaca yönelik hizmet edecek bir B takım gerekli.

mirmak dedi ki...

Bize kesinlikle ikinci Ligde mücadele eecek bir B takımı gerekli.Ali Yavaş, Recep Yazıcı, Halim hocalar tekrar göreve getirilmeli.

Ayrıca bahsedilen oyuncu seçmeleri tam bir rezalet olmuş eğer öyleyse.

Caner dedi ki...

Ben alt yapidaki oyuncularin yeterli cabayi ve kararliligi gosteremedikleri icin basarili olamadiklarini dusunuyorum. Hepsine yeteri kadar sans verildi, iyi oyuncu kac yasinda olursa olsun kendini gosterir. Ben Galatasaray'in Fenerbahce'nin Besiktas'in begenmeyip gonderip de pisman oldugu futbolcu sayisinin son 15 senede bir parmagin sayisini gecmeyecegini soyleyebilirim. Bolic, Servet ve en son Necati aklimda kalanlar. Onlar da zaten gittikleri takimda yedek kalmiyor, dikkat cekip tekrar yukselebiliyorlar. Malesef gercek hayat menejerlik oyunlari gibi degil...

Almanlar 3 milyon turkten hem turk milli takiminin yarisini hem de alman milli takimina 2-3 oyuncu cikariyorlar. Almanya'da lisansli amator futbolcu sayisi 1,5 milyona yakin, turkiyede 150.000

Adsız dedi ki...

uğur,altyapıdan kaliteli oyuncu geldğinde rahatlıkla Gs'da kalıyor.Sabri,Arda,Uğur(son 2 yıl hariç),Emre Çolak,Sardar eylik(seneye başarlı olup Gs'a döner).
cafercanlar,aydınlar,özgürcanlardaki fiziksel,mental eksiklik, ısrarla kendinlerine şans verilmesine karşın kendilerinin 'gamsız' lıkları yüzünden giderilemedi.
Türkiyedeki en iyi altyapı(lardan biri) Galataaraydadır.Uğuru makul bi ücretle satmak bie büyük bir altyapı başarısıdır.Arda Turan-sabri-emre çolak gibi altyapı ürünleri rahatlıkla kendine yer bulabliyor takımda.Ve ne Fb'de,ne Bjk'de 3 tane altyapı futbolcusnu aynı anda oyanrken göremezsiniz.(fb'de hiç yok).
Bence şöyle bir yanlış bakış açsı var:'alt yapıdan çıkan her futbolcu takımda kalmalı'.
Hayır,alt yapıdan çıkan,Galatasarayda oynaybilcek futbolcular(arda-sabri-emre çolak vb) kadroya girer,diğerleri futbolcu transferinde takasta kullanılır,ya da satılır.(uğur uçar).
bu gayet normal..BJK serdar özkandan 0 tl kazanırken,GS'ın bu politikası çok makul ve olması gereken bir tavır..

Erdem Karakuş dedi ki...

Adnan Polat'ın bir röpörtajından;

"Kewell benim gördüğüm en iyi profesyonellerden birisi. Sabah 9'da antremana gelir, akşam 6'da çıkar. Bazen genç oyuncular A takımla antremana çıkıyorlar, antremandan yarım saat önce gelip yarım saat sonra gidiyorlar. Bu bir süre böyle devam ederse bu oyuncudan birşey olmaz diyorum."

Bu da Fatih Terim'in bir röpörtajından;

"Biz oyuncularımıza bulunduğu yerle tatmin olmamalarını, daha iyisini yapmaya çalışmalarını söyledik."

Futbolcu olan kendini belli eder. Emre Çolak ufacık haliyle şu takımda oynayabiliyorsa, gidenler niye oynayamıyoruz diye sormalılar. Niye oynamıyoruz diye sorduktan sonra da bu durumu aşmak için ne yapmaları gerektiğini sormalılar. Rijkaard var, Tugay var, abileri var. Ama bunların hiçbirini yapmıyorlar, sonra da suçlu bu oyuncuları gönderenler oluyor.

Yok böyle bir bakış açısı. Eğer profesyonellikten bahsediliyorsa oyuncular da profesyonelliğin ne olduğunu bilecekler. Bir oyuncu Galatasaray'a geliyorsa kendini geliştirmediği takdirde takımda bulunamayacağını bilecek, kendisini geliştirmeye çalışacak.

Adsız dedi ki...

@ CaptainIrmak

Okunmayaşının nedeni çocukca yazılar yazdığındandır.Basit cümleler, akıcı olmayan bir anlatım hatta 12 yaşında bir çocuğun ağzından çıkarmışcasına bir yorum. Normal karşıla okunmayışını.

mirmak dedi ki...

@adsız

İsmi cismi belli olmayan, bir yerden kuyruk acısı olduğu kesin şahsiyetin hakaret içeren sözleri olarak algılıyorum bu yazdıklarını.

Fazla okunmama sebeplerine gelince.

1. fazla uzun yazıyor oluşum, insanların uzun yazılar okumaktan hoşlanmamaları.

2. blog yazmaya yeni başlamış olmam birçok kişi tarafından tanınmıyor oluşum. En azından PClion,Flying dutchman ve ismini saymak istediğim emek harcayıp insanları bilgilendiren diğer güzide blog yazarlarına kıyasla.

Okunmak için doğal olarak trafik çekmek ve bunun için de çaba sarfetmek gerek bir şekilde.Eğer yeni yeni blog yazıyorsan özellikle.

Yazdığım okunmuyor lafı ile kastedilen şey budur.

netice olarak forumlarda fink atmıyorum okunayım diye. Deliler gibi beni okuyun diye müthiş çaba içinde değilim. tıklanma fetişisti de değilim.


30 yaşına merdiven dayamış bir insan olarak 12 yaşında cümleler kurmadığım kesin, en azından bunun farkındayım. Bunu başkaları da farketmiş ola ki, dün yazdığım konu ile ilgili olarak, Ekşisözlük'te ''dis'' adlı yazarın hakkımdaki entry'si, görmek isteyene burda.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=elano%20blumer&kw=&a=&all=&v=&fd=&td=&au=&g=&p=31

Muhtemel inanmayıp benim yazdığımı da iddia edebilirsin fakat ekşisözlük'ü daha bugün kullanmaya başladım.

Ekşisözlük'ü bugün kullanmaya başlama sebebim, sabah tesadüfen gördüğüm google analytics rakamları.

dün için hit sayısı 427, sayfa görüntülenme ise 673 olarak görünüyor.Normalde 20-40 kişinin tıkladığı bir blogum var iken birden 10-20 katı trafik görünce yukarıda yazdığım şey de geçersiz oluyor bir taraftan.

ha bu insanların içinde de 3 kişi de yorum bırakmış, görünen 12 yaşında olduğumu düşünen bir sen varsın.

Muhtemel senin böyle düşünmenin sebebi bu blog yazarının yaptığım yorumları tersten yayımlaması.
İlk yazdığım yorumun sonda oluşu.

Blog'ta yazan konuyla ilgili olmamasına rağmen, bu yazdıklarımın şahsıma yapılmış hakaretin bir sonucu olduğunu belirteyim. bir de bu kadar ilgisiz bir yazıyı okumak zorunda kalanlardan özür dileyeyim.(ama başta yazmıştım @adsız)

Sonuç olarak yaptığın eleştiridir, eyvallah. İyisi de olur kötüsü de olur. Ama hakaret pek eleştiri sayılmaz gibi. Ben 12 rakamını hakaret olarak alıyorum.

Benden sana tavsiye sevgili adsız, keşke isminle hitap edebilseydim.

Birini beğenmiyorsan okumazsın olur biter. Uzun cümleler kuran birine 12 yaşındakiler gibi cümleler kuruyorsun dersen, o da sana muhtemelen beğenmiyorsan okuma kardeşim ne diye bok atıyorsun diye sorar.

varsa muhtemel başka hakaretlerin buyur bu da e-posta adresim

captainirmak@gmail.com

mirmak dedi ki...

Düzeltiyorum,

İlk yazdığım son yazdığım konusunda bir yanlışlık yapmışım ya da herneyse.

ugur senel dedi ki...

cağlar birinci ,volkan yamandan bile geride bir oyuncudur,yönetimi kutluyorum keza düzenli olarak facialara imza atıyorlar..

pclion dedi ki...

Aktay, formasyondan çok günümüz futbolunun gereklerine uygun adam çok yetişmiyor. Boyu posu yerinde, yavaş olmayan, güçlü kaç oyuncu var Galatasaray altyapısında? Ben bunca senedir bir tane rastlamadım. Formasyona uyumsuzluk ayrı ama geçen sene Galatasaray 4-3-3 oynamıyordu. Skibbe kanat değişimli 4-2-3-1, Kalli ise 4-4-1-1 oynatıyordu. Problemin küçük bir parçası bence o...

Adsız dedi ki...

Bu kulübün amacı para kazanmak yani ticaret seçmeler tamamen fiyasko daha önce seçilenlere ne yapılmış ona bakmak lazım koca bir hiç bundan sonrada böyle olacak tabi gerçekten bu işi seven biri gelene kadar altaki yorumların birinde halim hoca recep hoca gelsin diyen arkadaşım bunlar futbolu bilenler bunların bırakıp gittigi çocuklardan hiç haber yok harcandılar recep hocanın 91 gurubu yetenekli çocuklarla doluydu bir emre çolak çıktı oda ardanın bastırmasıyla arda ondan menfat bekliyorda ondan evet çocukta yetenek var ama ahlak yok daha niceleri var isimler bitmez bu takımın başında adnan sezgin oldugu sürece hiç birşey olmaz sen tut semihi gönder yahu kardeşim serkan kurtuluş bu sene ne yaptı çetin güngör ne yaptı a2 de bunların yerine oynayan onur arıkan var onu hiçkimse bahsetmiyor caner öztel var rıdvan kuru var cem sultan var berk neziroglu var neden bunlar ön pilanda degiller tabi bnların amcası yok bıraksınlar bunları bu takımdan hiçbir cacık omaz saygılar............ irfan kırmızı

onurgs dedi ki...

Bu yazı için yorum biraz değil belki çok geç oldu ama semih denizlisporla anlaşmadı diye duydum Galatasaray semih i kartalspora kiraladı doğruluğundan tam emin değilim ama umarım doğrudur.

Related Posts with Thumbnails