Benitez Borsası

Çok büyük bir aksilik olmazsa Rafael Benitez bugün, yarın Inter'e imza atıyor ve İspanyol hoca gerek İspanya, gerek de İngiltere piyasasını epey karıştıracak gibi duruyor. Talip olduğu oyuncuların başında ise eski takımındaki prensleri geliyor elbette. Javier Mascherano listenin başında. Barcelona'nın da Yaya Toure yerine düşündüğü iddia edilen Mascherano için Katalan ekibinden ses çıkmadı. Busquets'in yanına Alou Diarra'yı ekleyip yola devam edecek gibi duruyorlar. Bu durumda Mascherano için pek de büyükbaş bir rakibi yok Inter'in. Mascherano da olumsuz konuşmaktan çekinmiş, "Benitez bana ve benim stilime katkı veren teknik adamlardan biri, onunla çalışmak her zaman güzel" diye konuşmuş turnuva öncesi. Muhtemel ilk transfer Merseyside diyarından yani.

İkinci bomba ise David Silva. Euro 2008'den bu yana her ülkeden zirve ekiplerle ismi anılan ancak bir türlü transferi gerçekleşmeyen Silva, İspanyol oyuncuları Premier Lig'e kazandırmasıyla ünlü Benitez'in Inter'deki ilk İspanyol transferi olabilir. Valencia'nın da Dünya Kupası'ndan faydalanıp 24 yaşındaki oyuncuyu mümkün olduğunca yüksek bir fiyattan okutacağı garanti gibi.

Inter'in iç piyasada parlayan oyuncuları her sene düzenli olarak kadrosuna kattığını biliyoruz, 2006'daki skandal sonrası kendini birnevi İtalya'nın Bayern'i olarak tanımlamak istiyorlar. Transfer stratejileri de bu yönde. Bu sezon düşünülen oyuncuların başında ise Palermo'nun genç Uruguaylısı Edison Cavani ve Lazio'nun sol beki Kolarov. Benitez'in Liverpool'a isteyip de bütçe sebebiyle aldıramadığı oyuncular olduğunu da varsayarsak 2010 yaz transfer piyasasının etkin kulüplerinden birisi de Inter olacak, o kesin...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

QuaresmA dedi ki...

Off Liverpool'da parası olmadığı için bütçesi yettiği kadar saçmalayabiliyordu, şimdi yüksek bütçeyi de buldu kim bilir neler neler yapar.

Stankovic, Cambiasso, Chivu, Muntari'li uyumlu ortasahaya kazık yiyerek bir Mascherano transferi ile güzel bir başlangıç. Uyuyan devler Milan ve Juve uyanacak görünüyorlar bu adamın sayesinde.

Inter'in sezon açılışına 40 kişi başladığı, CM'den falan bakıp oyuncu aldığı dönemlerde çok severdim o takımı; Recoba'lı, Karagounis'li, Gresko'lu dönemler yani. Sonra dediğin gibi İtalya'nın Bayern'i olunca insan soğuyor tabi. Anlaşılan bu adam tekrardan Inter'i başarısız yaparak sevdirecek. Gerçi Rafa varken Inter de sevilmez ki.

cCc Cuper cCc

pclion dedi ki...

Ahahah.

Quaresma reis, bundan sonra daha üst profil İspanyollara talip olacağına eminim, orada katılırım. Riera'nın üst modelleri geliyor olabilir Inter'e...

slimblue dedi ki...

Neden bir anti-benitezcilik var Turkiye de yaygin olarak anlamis degilim. Liverpoolla yaptiklari ortada benim yasim 23 izledigim en basarili liverpool Benitez donemidir, daha onceleri Vlaenciada yaptiklari ortada, bence abarti bir antipati var bu adama karsilik.

Interin basina getirebilecegi en matikli ,en iyi secimdir Mourinhodan sonra. Ayrica Ispanyollara doldurmasida kadrosuna mantikli bence sonucta adam ligi,oyunculari biliyor senelerdir orda oynamis-calismis, abartilcak birsey yok yani.

Gereksiz cok oyuuncu getirdi gibi gozukuyor Liverpoola Ispanyadan ama imkanlar dogrultusunda oyle cokta sacmalamis degildir misal.Para ver sana Torresi getirisn verme sana sacma bir solbek getirsin ama getirdiginden de faydalanmiyor degil hani. Misal bir Luis Garcia hatirlarim Benitiezin ilk donemlerinden hayran kalmistim, falan filan. Bence mantikli bir secim, Interi iyi gunler bekliyor burayada yaziyorum:D:D:D

Adsız dedi ki...

oyuncusuna hiçbirşey katamayan bir adam olarak david silva'yı harcatır italya savunması arasında. sneijder falan mourinho öncesi haline dönebilir. benitez in cambiassodan falan da aynı performansı alması mümkün değil

Adsız dedi ki...

evet hiçbirşey katamadığı oyuncular o kadar çokki. mesela xabi alonso'yu 10 milyona satın alıp sadece 30 milyona satabildi, mascherano'yu 2 yıldır barcelona istiyor, torres de atletico günlerindeki gibi hala bir patlamadı yapamadı. keza pepe reina da dünyanın sayılı kalecilerinden biri olamadı. 5-6 milyona alınan agger, skrtel gibi oyuncular değerli oyuncular haline dönüşmedi. ah ulan benitez biraz şovmen olsan, rakip tribüne sus yapsan, maçtan önce rakip teknik adama sallasan bunların hiçbiri söylenmeyecekti.

@slimblue
aklı başında kimse anlayamıyor o dediğini zaten. o yüzden hiç kafanı yorma.

Related Posts with Thumbnails