Batan Geminin Malları (3): E ve F Grubu

Bu iki grupta üst turu göremeyen ekipler Danimarka, Kamerun, Yeni Zelanda ve İtalya. Avrupalılar mevcut kadrosunun son demlerini yaşayan bir ekiple gelmişlerdi, başaramadılar. Yeni Zelanda beklentilerin çok ötesinde bir iş yapıp namağlup elendiler ki ancak saygı duyulur böyle bir ekibe. Kamerun ise şu dört takım içinde "batan gemi" tanımına en çok uyan ekip.

Achille Emana (Betis): Kamerun'la başarısız bir turnuva geçiren Emana, kulübü Betis'le de benzer bir kaderi yaşadı.Betis, son maçta La Liga'nın kapısından döndü ve Emana'nın bu sezon sonu ayrılması artık kesin gibi. Fellik fellik orta saha arayan başta Galatasaray olmak üzere birçok kulüp için göz önünde bulundurulması gereken bir alternatif. Geçen sezon da Galatasaray onun için uğraşmış ancak getirememişti. Necati Ateş'in 2006/07 sezonunun başında Star'a çıkıp "Galiba anlaşmışız, iyi oyuncu" dediği Emana'yı bu kez uygun bir teklifle Türkiye'ye getirmek zor değil...

Christian Ericksen (Ajax): Bu turnuvada az şans bulsa da artık emekliye ayrılma zamanı gelen Danimarka kadrosunun ardından gelen jenerasyona önderlik edebilecek kadar yetenekli. Çok iyi bir oyun görüşü var, tekniği ve ayaklarına hakimiyeti iyi. İki yaş daha büyük olsa muhtemelen bir turnuvada da kendini gösterebilirdi ama geçen sene U17 takımda forma giyen bir çocuk için erken diye düşünmüş olsa gerek Danimarka teknik heyeti. Ajax'ın son model oyun kurucusu olacağı kesin.

Dennis Rommedahl (Ajax): Bu da Ajaxlı, bu da Danimarkalı ama Rommedahl, kariyerinin ilk değil sonbaharında. PSV günlerinde ağzım açık izlediğim, keşke bize gelse diye hayal kurduğum bir herifti. Böyle şeyleri hatırlayınca medya denen haltın çocuk zihinlerindeki etkisini anlarım hep ama ona duyduğum sempatiyi değiştiren bir şey değil bu. Tek başına Kamerun'u dağıtışını izlemek güzeldi. Hâlâ 32 yaşında.

Winston Reid (Midtjylland): Yeni Zelanda kadrosunun neredeyse tamamı futbol yaşantısını ya Ada'da sürdürüyor, ya da ülkesinde. Bu durumun tek istisnası var, o da takımın banko oyuncularından olan 22 yaşındaki Reid. 10 yaşında Danimarka'ya taşınan ve burada profesyonel olan Reid, üç maçın tamamında forma giydi ve turnuvayı sadece iki gol yiyerek tamamlayan savunmanın en önemli oyuncularındandı. İman gücüyle mi oynadı, yoksa takım kaptanı Nelsen'in yönlendirmelerini mi iyi uyguladı bilmem ama iyi iş çıkarttığı kesin. Sağdaki fotoğraftan da görüldüğü üzere son dakikada Slovakya'ya golü atan arkadaş da kendisi. Adını kenara yazmak lazım...


Vincent Aboubakar (Coton): 1992 doğumlu forvet oyuncusu Kamerun'un en genç üyesiydi. İki maçta kenardan gelen Aboubakar, hâlâ ülkesinde forma giyen tek oyuncuydu takımdaki. 18 yaşında Dünya Kupası'nda boy gösteren Afrikalı bir forvetin hâlâ Avrupa'ya kapak atmamış olması şaşırtıcı. Araştırmaya değecek bir adam gibi gözüküyor. Bilen, duyan?...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

pink dedi ki...

Valenciennes takımı almış Vincent Aboubakar'ı !!!

pclion dedi ki...

Evet, şimdi baktım, turnuvadan bir hafta önce bitirmişler transferi. Çok bile beklemişler. :)

turhanatakan dedi ki...

"Tek başına Kamerun'u dağıtışını izlemek güzeldi."
aynen katılıyorum, benim için bu dünya kupasının en güzel anlarından biri, rommedahlın muhteşem solo performansı olacak.

ensarkocc dedi ki...

emananın oyun yapısı hucum ağırlıklı, bize diarra daha iyi olur.

pclion dedi ki...

Rrrrr, (sinir efekti gibi bu da)

Bence bize iki tane orta saha oyuncusu lazım. Elano gibi oynayabilmesi için topun üzerinden dönmesi gereken bir oyun kurucu Arda, Keita gibi adamların olduğu bir Galatasaray'da hiçbir zaman beklenen performansa ulaşamaz. İyi bir teklif gelmesi halinde satılabileceğini düşünüyorum. Satılmazsa da onu oynatacak koşulları sağlamamız gerekir, bu da şu şartlarda çok zor. Büyük temizlik lazım.

Bu yüzden Emana gibi topla kat eden, göbekten şut atan bir orta saha bizde daha verimli olabilir...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

reid arsenal'in listesinde...

TA dedi ki...

batan geminin malları yerine batan geminin futbolcuları başlığı daha doğru ve şık olur.insan bu sonuçta mal olarak benzetilmesi yanlış.

pclion dedi ki...

Wenger amca istiyorsa bir bildiği vardır. Danimarka'dan da iyi stoperler çıkıyor, takip etmek lazım.

TA, futbolcuları mala benzeten yok. "Batan geminin malları" teşbihtir, verdiği anlam da futbolcuların mal olduğu değildir. Güzel Türkçemiz bu kadar sığ bir dil değil. Ayrıca "Batan geminin futbolcuları" diye bir başlık olmaz esas. Yarı teşbih, yarı gerçek cümle kuramazsınız. O zaman batan gemi saçma durur.

Yazıya yeterince "olmuş, olmamış, sana puanım dohuz kanka" yorumları/müdaheleleri oluyor, bari bırakın da istediğimiz başlığı atalım...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Rommedahl.. Fenerbahçe sağ kanadında Rommedahl olsa solda fıldır fıldır Stoch olsa ne kadar çok sevinirim.. yıllardır sevdiğim adam, hala yardırıyor, ama nerde bizim scoutlarda o zeka brezilya dışından oyuncu bulsunlar :)

Related Posts with Thumbnails