Batan Geminin Malları (2): C ve D Grubu

Bu iki grupta elenen ülkeler Sırbistan, Avustralya, Slovenya ve Cezayir... Gruptan çıkamaması en şaşırtıcı olan Sırbistan gibi gözüküyor ama benim ikinci tur için adayların Avustralya ve Slovenya'ydı. İki takımı da favoriler çarptı. Cezayir'den beklenti yoktu ama yine de onurlu bir mücadele verdiler. Gol atacak takatleri olsaydı şu denk oyunla 4 puan yapıp turlayabilirlerdi bile. Öyle ya da böyle bu ekipler ikinci turu göremediler ve ilk turda elenen takımların oyuncuları 'çok enteresan' performanslara imza atmadıkları sürece pek göze batmazlar. Onları takibimizi sürdürelim.

Andreaz Kirm (Wisla): Slovenya vasat oğlu vasat bir takım, kabul ama bu vasat takımın bu kadar verimli bir iş çıkarmasının nedeni oyuncuların rollerininin ve hadlerinin bilincinde olması, takımın bütününe katkı verebilmesi oldu. Bu oyuncular arasında görevini başarıyla icra eden adamlardan biri de Andreaz Kirm'di. Wisla Krakow'da oynuyormuş, daha önce izlememiştim. 26 yaşındaki orta saha her maç 10 üzerinde 7 verebilecek bir oyuncu izlenimi verdi bana ama izlemek lazım tabii. İlk izlenimim olumlu ama...

Rais M'Bolhi (Levski): Kalesinden çok çekmiş bir takımın taraftarı olarak sürekli kalecilerden bahsettiğimin farkındayım ama ilk maçta Ghezzal'la birlikte Slovenya'ya iki puan hediye eden Chaouchi'den kaleyi devralan M'Bolhi, iki maçta dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Kaleyi koruduğu 179 dakika boyunca da gole kapadı. Kendisi Bulgaristan'da oynuyor, Bulgaristan futbolu diyorsak en iyi Türkçe kaynak da Ultras Movement Blog. Blogda yakın tarihli şöyle bir yazı var. Okumakta fayda var.

Jason Culina (Gold Coast United): İsmi Fox'zedeler için saçma sapan çağrışımlar yapsa da Avustralya orta sahasında başarılı oyuncularından biriydi turnuva boyunca. PSV'den aşinayız aslında ismine ama geçen sene Avustralya'ya dönmüş. 30 yaşında ve bu kalibredeki bir adam için erken bir dönüş tarihi sanki. Memleketine geri dönmüş adamı tekrar çıkarmak zordur ama ikna edilirse takıma bir şeyler katabilecek bir profil. Vince Grella'ya tercih ederim şu haliyle.

Zoran Tosic (Köln): İtiraf ediyorum, onu seçmenin turnuvayla pek ilgisi yok. Manchester United'a kadar sıçramış ama o düzeyde barınamamış oyuncuların ribaunduna girmek gerektiğine inanırım her zaman. Köln'ün getirdiği Tosic'e Galatasaray da, Fenerbahçe de benzer bir düzeyde teklif yapabilirdi mesela. Bundesliga'da hâlâ sahnede olacak olması, tekrar sıçrama yapma ümidi olan bir oyuncuyu şu Türkiye Ligi profiline getirmek zor ama bence gelmesi için uğraşılması gereken oyuncu tipi bence Tosic'in ta kendisidir.Sırbistan'da da fazla şans bulamadı zaten, bir maçta kenardan geldiğini görebildik.

Samir Handanovic (Udinese): Handanovic'in adını bu yazıda geçirmek ne kadar doğru bilinmez ama bu kadar düz bir takıma liderlik eden 25 yaşındaki bir kaleciden bahsetmesem çatlardım. Donovan'dan yediği 'burun golü' bir yana, bence turnuvanın en iyi kalecilerinden biridir bence. Zaten iyi bir milli takım avcısı olan Udinese'nin ağına takılması boşuna değil. Bayern istiyormuş şimdi, şaşırmadım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Spooky dedi ki...

Avustralya'da Valeri de dikkatimi çekti. Türkiye'de her takıma lazım adamlardan.

Hagi_10 dedi ki...

bunu yazmak çok acı ama unuttuğun bir isim var:

harry kewell

bonservisi elinde.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ugur,
Zoran Tosic Köln takimina 6 ay kiralik olarak gelmisti (DK'da oynamak icin). Gectigimiz hafta ManU'dan CSKA Moskova'ya transfer oldu.

Osman Yildirim

aks111 dedi ki...

Cezayir de bougherra ve belhadj da baya iyidi.

TA dedi ki...

mbolhiyi alırsak kale 15 yıl emin ellerde demektir uğur kardeş.

Adsız dedi ki...

zoran tosic kolnde kiralikti turnuva baslamadan cskaya gitti

pclion dedi ki...

CSKA olayını atlamışım arkadaşlar.

Yalnız nerede "yapılması gereken" transfer var, taşın altından CSKA çıkıyor. Sonra da parayla transfer yapıyor diyoruz. Paraya dayalı transferi yapan Türkiye mi Rusya mı?...

Adsız dedi ki...

Hazir konu CSKAdan acilmisken, isvicre de 32 macta 30 gol atan Keitanin 22 yasinda ki milli takim arkadasi Seydou Doumbiayi da transfer ettiklerini not düselim. Bonservis bedeli 10milyon €!!

CSKAnin transfer politakisini begenmiyor degilim.

Osman Yildirim

Related Posts with Thumbnails