Batan Geminin Malları (1): A ve B Grubu

Dünya Kupası piyasa yeridir, yerel bir oyuncuyken kendinizi bir anda dünya çapında tanınır hale getirebilirsiniz. Hasan Şaş'ın bugün dahi Türkiye'nin en çok bilinen iki-üç oyuncusundan biri olmasının sihri Dünya Kupası'ndan geliyor. Bir de kendini gösteremeyenler var tabii. Turnuvada ilerleyemeyen takımlarda oynayanlar, oynadıkları maçlarda fahiş bir hata yapanlar. Kendini gösterenleri herkes fark eder, onları da konuşmak lazım ama müsadenizle biraz leşçilik yapıp ilk turda elenen takımlarda göze batanları, kötü performans sergileyip aslında iyi oyuncu olanları listelemek istiyorum. Her iki grup sonunda bir yazıyla farklı bir ilk tur yazı dizisi de yapmış oluruz böylece...

Siboniso Gaxa (Güney Afrika): Günney Afrika bu turnuvada beklentilerin ötesine geçtiyse herkesin dilinde olan Tshabalala kadar onun da payı var. Hücum beki diye ölen takımların şu turnuvadan sonra kapısında yatması gereken bir isim. 84 doğumlu ve Güney Afrika'nın önemli takımlarından Sundows forması giyiyor. İlk maçta Meksika savunmasını çökertmişti. Takibe almalı.

Danny Shittu (Nijerya): Bonservisi Bolton'da bulunan oyuncunun adı kupa öncesi Kayserispor'la geçiyordu ama Süleyman Hurma, "Ondan daha iyisini bulduk, vazgeçtik. Kulübü kapımızda yatıyordu" açıklamasını yapmıştı. Turnuva öncesi fikirlerimi değiştiren bir oyun sergiledi ve bence stoperde sağlam bir alternatif olabileceğini gösterdi. Rakip forvetlere sırtını dönme şansı vermiyor pek, ilk müdaheleleri de gayet sert ve başarılı geldi. Bence Kayserispor bir gözden geçirsin kararını.

Vasileios Torosidis (Yunanistan): Torosidis, Panathinaikos'un 25 yaşındaki sol beki ve bence Yunanistan Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biri. Fiziğinin sağlam olmasının yanı sıra topla kat edebiliyor, hızlanabiliyor. Hızlı, top süren bir Hakan Balta gibi gördüm oynadığı maçlarda. Adam zaten Olympiakos'ta oynuyor gerçi, milli takımın bankosuyken Türkiye'de işi olmaz fakat Yunanistan Ligi'nin ötesini görmesi gereken bir oyuncu bence.

Vincent Enyeema (Nijerya): Enyeema, menajerlik oyunlarına bir kez bile göz atanların rahatlıkla fark edebileceği bir isim, turnuva öncesi detaylıca bir Nijerya yazısı yazdığımdan birkaç maçını izlemiştim özellikle. Refleksleri kuvvetli, güven veren bir kaleci. Aslında Dünya Kupası'nda gösterdiği performans da bence iyiydi ama yediği iki hatalı gol Nijerya'ya belki de turnuvaya mâl oldu. Yunanistan maçında yediği golde bence Jabulani etkisi var ama Güney Kore'den yediği ikinci golde notu kırıldı. Yine de kaliteli bir oyuncu olduğuna beni ikna etti, böyle oyuncuları almak için de bu performanslar fırsattır. Galatasaray getirsin isterim Enyeema'yı.

Alexandros Tzorvas (Yunanistan): Evet yine kaleci ama Tzorvas oyunuyla hemen herkesi ikna eden oyunculardan. Nikopolidis abinin emanetini devralan bir ton kaleci arasından sıyrılıp hakikaten kaleyi doldurmayı başardı. Dün Arjantin'i tek başına durdurdu desek yeri. Durdurdu diyorum çünkü Street Fighter'daki Dalsım olmadığı sürece hiçbir kalecinin bakmaktan başka bir şey yapamayacağı iki gol yedi. Kalan bütün toplar onun elinde eridi. Casillas'ı çok beğenirim ben kaleci olarak, bana benzer bir güven oluşturdu. Panathinaikos'un kalesi sağlam...

Bu beş oyuncu dışında dikkatimi çeken diğer isimler: Kalu Uche (Almeira), Papastathopoulos (Genoa), Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs). Bir de Gourcuff var ama dayak yerim diye korkuyorum...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

mre dedi ki...

Torrosidis sağlam, çok beğendim ben de.

aks111 dedi ki...

torosidis baya iyi gol de atıyor duran toplardan karambolde.Hatta nijeryaya da o attı sanırım golü iyi takip etti dönen topu.

TA dedi ki...

shittu çok ağır bir oyuncu.
g.afrikada dikkat çeken isim şababala.
kalu uche harika bir oyuncu.
tzorvos bence biraz şanslıydı.üzerine geldi birçok top.
enyama nın refleksleri harika.
afrikalı oyuncuların genelde disiplin sorunları oluyor.hem maç içi disiplin hem de saha dışı disiplin.
g.amerika pazarı çok iyi.uyum sorunu olmuyor genelde.bize benziyorlar azçok.yabancı oyuncu ya balkanlardan olmalı yada g.amerikadan. uyum sorunu olmaz.hemde yetenekliler.

TA dedi ki...

cezayir kalecisi Raïs M'Bohli oldukça iyi bir performans gösterdi.son 2 maçta oynadı.

excellence dedi ki...

Ugur "Dalsim" espirisi bomba olmus.
Baya güldüm valla :)

steven_stiffler dedi ki...

Torosidis için hem Pao hem Olympiakos yazmışsın Uğur :) Adam nerede oynuyor ben de merak ettim şimdi.

Tshabalala transfer yapabilir diye düşünüyorum. Üst düzey bir Avrupa Liginin ortalama bir takımında oynayabilir.

siriusjames dedi ki...

Ben de ilk maç Gaxa'yı çok beğenmiştim. Bir de Meksika'dan Torrado'yu çok beğendim, onun hakkında bir şey yazmamışsın şaşırdım açıkçası.

pclion dedi ki...

Torosidis Olympiakos'ta oynuyor. Klavye sürçmüş...

Related Posts with Thumbnails