Assolist Maradona



Dünün en mutlularından birisi şüphesiz Diego Maradona'ydı. Başta Meksikalılar olmak üzere birçok kişi yardımcı hakemin futbol tarihine geçecek skandal gol kararına takılmış durumda ama bu durumun rahatsız etmediği adamların başında muhtemelen Maradona geliyordur. Yukarıdaki videoda kendisine ithafen yazılmış 'Diego' isimli parçayı seslendirirken birçok kez "Tanrının eli" vurgusu yapıyor, hiç de rahatsız olmuş görünmüyor en azından.

Şaka bir yana, maçın gidişatını etkileyen birçok fahiş hata gördük, izledik ama bu kadar kritiğini ve keskinini bence görmemiştik. Almanya-İngiltere maçındaki verilmeyen gol de ayrı bir skandal ama bu daha farklı. Kaleyle arasında "sıfır" kişi olan Carlos Tevez'e ofsayt kaldırılmayışı dahi bir derece mazur görülebilir ama tekrardan kararın yanlışlığı görüldükten ve oyun bir süre durduktan sonra tekrar gol kararı vermek maçı oracıkta bitirmek anlamına geliyordu. Osorio'nun attığı berbat pas ve ardından Higuain'in attığı ikinci golde bu pozisyonun etkisi olmadığını kim söyleyebilir ki?..

Arjantin bu kupanın favorilerinden ve bence en iyi takımlarından biri fakat dün yaşanan iki hata üst üste konunca oyun durduğunda hakemlere tekrara göre karar düzeltme yetkisi tanınması gerektiğini ortaya koyuyor. Hoş, 2002 yılındaki Galatasaray-Adanaspor maçında bu uygulamaya geçmişti Türkiye. Bu kez dünya geriden mi geliyor, ne!..

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Great White dedi ki...

Bir kere klip bana göre tek kelimeyle şahane. Sözlerinden, Maradona' nın yorumuna kadar hem de. Şimdi bir kez de buradan izledim ve gene bütün tüylerimi dikeltmeye yetti..

Bir kere Maradona burada tam bir tevazu göstererek adeta itiraf edercesine şov yaptığı ve neredeyse tek başına şampiyonluk kazandığı 86 dünya kupasındaki "tanrının eli" pozisyonuna gönderme yapmış. Oysa o liriğin içerisinde aynı maçta tüm İngiltere defansını ipe dizer gibi geçerek attığı o muhteşem gole de gönderme yapabilirdi birazcık kibirli olsa..

Kısacası saygı duyulası derecede samimi bir klip olmasının yanısıra Maradona' nın futbolüstü saygınlığının da bir belgesidir de hatta nazarımda..

Dünkü pozisyona gelince. TV başında olamadığım için tekrarını izleyebildim. Gerçekten de büyük bir hata. Meksika' yı her halükarda geçebilecek kapasitede bir takımın başarısına gölge düşürtecek cinsten hem de..

pclion dedi ki...

Bu arada yazıda söylememişim, bence de çok iyi söylüyor şarkıyı. :)

Asphalt Monkey dedi ki...

adama hersey yakisiyor...ailecek hastasiyiz

Related Posts with Thumbnails