Afrika'nın Kupa Laneti: Chelsealiler

Gana'da Michael Essien olmayacak derken önce Didier Drogba, şimdi de John Obi Mikel. Yaşlı Kıta'da düzenlenen ilk Dünya Kupası'nın en iddialı üç Afrika ekibinin en kritik oyuncuları bunlar. Premier Lig şampiyonu Chelsea'de forma giyen üç yıldız da kupada yok. Drogba'nın başarılı geçen ameliyatı sonrası Fildişi cephesinden ümitvar açıklamalar geldi ama en iyi ihtimalde dahi grup maçlarını kaçırıyor yıldız oyuncu. Kariyerinin en verimli günlerindeyken böyle bir talihsizlik yaşaması kötü oldu. Japonları severim ama Tanaka'yı da odunla kovalamak lazım.

Didier Drogba, 32 yaşında ve bu kupa onun kariyerindeki en üst düzey Dünya Kupası deneyimi olacaktı. Fiziğiyle farklılık yaratan bir oyuncuyken 36 yaşında aynı etkiyi sağlayabilir mi, zor. Lakin Drogbalı kadrosuyla dahi grupların ötesini göremeyen Fildişi Sahili, bu kez yıldızından yoksun mücadele edeceği kupada bir sürpriz yapabilir mi, neden olmasın? Drogba'nın ikinci tura yetişme ihtimali de zaten o zaman bir anlam ifade edecek. Kaptanları için de oynamalı Fildişi Sahili oyuncuları.

Drogba kadar göz önünde olmasa da bence takımı için en az onun kadar vazgeçilmez olan John Obi Mikel, turnuvayı kapattı. Onun Drogba gibi dönme şansı da yok üstelik. Zibil gibi forvet yetiştiren fakat özellikle savunma hattı sorunlu bir takım Nijerya, takım halinde hareket etmekte zorlanıyorlar o yüzden. Türkiye esintileri taşıyorlar yani. Bu sebeple Obi Mikel o bağlantıyı kurmak ve öndeki üçlü forvetin getirdiği savunma yükünü üstlenmek gibi iki önemli görevi yerine getiriyordu. Onun yokluğu Nijerya'nın şansını epey zora soktu. Afrika'nın en güçlü iki ekibi önemli bir imtihanın eşiğinde...

Fildişi Sahili: Brezilya, Portekiz ve Kuzey Kore
Nijerya: Arjantin, Yunanistan ve Güney Kore

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Ballack da gitti o Chelsea lanetine :)

pclion dedi ki...

Malouda akıllı olsun o zaman. :)

SirEvo dedi ki...

Oynayabilecek miymiş Drogba yav? Öyle bir haber gördüm gibi. :D

bombe_ekran dedi ki...

eski chelsea'li robben de gitti :))

OguzhanKayiran dedi ki...

Bosingwa'da sakat sanırım oda olmayacak dünya kupasında.
Malouda Fransız olduğundan sakatlanması zor görünüyor :)

QuaresmA dedi ki...

Gervinho harika bir forvet, Doumbia da keza öyle. Dindane'yi pek beğenmezdim ama kabul etmek lazım ki iyi bir sezon geçirdi. Keza Kalou..

Drogba'lı veya Drogba'sız; her şekilde Portekiz'i suya götürüp susuz getirirler.

Related Posts with Thumbnails