'Yeni Chris Paul': Darren Collison

Şu 'yeni x' kalıbı kadar rahatsız edici bir kalıp az vardır herhalde spor dilinde fakat New Orleans Hornets taraftarları bu kez benden farklı düşünüyor olsa gerek. 2005 NBA Draft'ında 4. sıradan seçtikleri Chris Paul, franchise tarihinin en başarılı oyuncularından biri olmayı şimdiden başardı. Takımını play-off yarı finaline taşıdığı 2007-08 sezonunda normal sezon MVP ödülünü de burun farkıyla Kobe Bryant'a kaptırmıştı. Rakibi farklı olsa henüz ikinci senesinde MVP olacak bir oyuncudan söz ediyoruz. O günden bu yana Steve Nash ile ligin asist krallığına oynayan ve her sezon 10+ asist ortalamarı tutturmayı başaran Paul, takımının her şeyi denilebilecek ender oyunculardan biri ligde. Fakat yazının konusu Chris Paul değil, başlıktan da anlaşılacağı gibi onun arkasında süre almayı bekleyen Darren Collison.

Chris Paul'un Warriors maçında dizinden sakatlanmasının ardından ameliyat kararının gelmesi Hornets'ın play-off hattından düşeceğini kesinleştirmişti ama ben de dahil birçok kişi Hornets'ın Paul olmadan nasıl maç kazanacağını merak ediyordu. İşte Paul'un sakatlığına kadar sadece 6.8 sayı, 3.2 asist ortalaması tutturmuş, yıl boyunca çıkış yapmış çaylaklar arasında pek de adı anılmayan Darren Collison, içindeki hayvanı ortaya çıkardı ve 30 Ocak'ta oynanan Memphis maçından bugüne kadar takımını sırtlayan oyuncu haline geldi. Çıkığı ilk maçta 17 sayı, 18 asist kaydederek geliyorum mesajını veren Collison 30 Ocak'tan bu yana çıktığı 18 maçta 20.7 sayı, 10 asist gibi olağanüstü bir ortalama tutturmayı başardı. 10 asist barajı bu ligin en iyi oyun kurucularının dahi aşmakta zorlandığı bir barajdır, sezon boyunca bunu başarabilen iki oyuncudan biri Chris Paul, diğeri ise Steve Nash'ti. Bu asist performansınn yanına 20 sayı ekleyen bir oyuncunun çaylak dahi olsa hakkını vermek gerekiyor. Bu maçların birinde triple-double yaptığını, son maçta 20 asist gibi uçuk bir pas performansı ortaya koyduğunu, bir önceki maçta 32 sayı attığını da atlamayalım.

Bu sezon gelen çaylaklar hakkında o kadar ilginç hikayeler çıktı ki takip ettiğim en verimli sezonlardan biri desem yeri. Brandon Jennings, Tyreke Evans, Darren Collison. Bu üçlünün dışında beğeniyle takip ettiğim birçok oyuncu var, Warriors'ın gardı Stephen Curry, Detroit'in İsveçlisi Jonas Jerebko, Collison'ın ekürisi Marcus Thornton gibi. "NBA bu sene iyi gard yaptı" diye anılacak bir sene olacak gibi duruyor, Paul ve Deron'un geldiği seriden bu yana bu kadar başarılı bir gard serisi geldiğini hatırlamıyorum. Yeni çocuklar fena...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

pclion,

XX sezonu 2007-2008 sanırım :) bir de o sezon playoff yarı finali değil, batı konferansı yarı finali oynamıştı no hornets. collison, 20 asist yaptığı maçta paul'e ait olan çaylak asist rekorunu da kırmıştı. karşılaştırma yaparken onu da söyleseydin keşke. acele bir yazı oldu herhalde :)

sevgiler

nur karayıldırım

Haketo Zaman dedi ki...

UCLA'de zaman zaman gösterdiği performanslarla bu ünvana göz kırpıyordu zaten. Ama henüz erken. Geç süre almaya başlayan bir çaylak... Bakalım çaylak duvarına ne zaman toslayacak.

nebilim dedi ki...

bu sene çaylaklar için gerçekten çok verimli..saydıklarının dışında Ommri Casspi çok verimli. Guardlar arasında da sadece şanssızlığı nedeniyle kendisini gösterememiş eric maynor var. miami'nin carlos arroyo ile oynadığı düşünülürse westbrook ve derron williams'ın arkasında süre beklemesi tek kelimeyle talihsizlik. Chris Paul'un sakatlığı olmasa Collison aynı kaderi paylaşacaktı.

pclion dedi ki...

Adsız, Kasımpaşa maçına yetişme derdinden. :) Geri dönüp verileri düzenlerim demiştim ama onu atlamışım. Düzelttim şimdi..

umutation! dedi ki...

nba2k10 oynuyosan buluşalım bi gün :D

Related Posts with Thumbnails