Kasımpaşa 2-2 Kayserispor || Klasik...

Kasımpaşa'nın bu sene evinde birçok maçını izledim. Bu maçların hepsinde ilk yarıda skor üstünlüğünü alan fakat üçüncü golü atamazsa rakibine puan kaptırıyorlar, Kayserispor maçı da istisna değildi. Kayserispor'un pek de matah bir performans ortaya koyamadığı maçta özelikle ilk yarıda kurduğu bariz üstünlüğü üç puana çevirememeleri zaten hemen herkesin takdirini kazanan, göze hoş gelen ve sonuç alabilen oyunlarına rağmen 30 puan barajının üstüne kendilerini atamamalarının sebebi. Bunun net olarak bir sebebi var mıdır, onu bilemiyorum ama 1-0 öndeyken oynadıkları oyunla 2-1 önde oldukları zaman ortaya koydukları oyun arasında dağlar kadar fark olduğu bir gerçek. Bir İngiliz takımından bir Amatör küme ekibine geçiş yapıyorlar bir anda, bu açıdan da incelenmesi gereken bir ekip Kasımpaşa.

Maça henüz 20. saniyede attıkları golle başlamaları ise tesadüf değildi. Santradan başlayan bilinçli bir organizasyon ve verkaçlarla kaleye inip bir anda pozisyon ürettiler, Galatasaray maçında denedikleri gibi. Oluşan karambolde topu ağlara Yekta göndermiş, tam o sırada telefon geldiğinden golü göremediğime hayıflanmadım değil ama önemli olan santra sonrası bir organizasyonun başarıya ulaşmış olması. Takımdaki rolleri iyiden iyiye belli olmuş bir takım olan Kasımpaşa'nın her geçen gün bu yapının ve bunun bir sonucu olan oyunun üzerine koyuyor olması, bu tip organizasyonlara, yapılanmalara şiddetle ihtiyaç duyan Türkiye Ligi için de oldukça iyi haber.

Golün de arkasını doldurmayı başardı ev sahibi ekibi. Alışkın olduğumuz ayağa paslarla sahanın her bölgesini kullanan ve rakip kaleye inen görüntülerini devam ettirdiler. Takımın oynayan tek yabancısı Christian Keller, son haftaların formda ismi Yekta Kurtuluş takımın öne çıkan isimleriydi. Forvetlerden Cenk İşler maç içinde sırıtsa da ikinci yarıda iki net gol pozisyonu hazırladı, Şahin Aygüneş hızı ve top sürebilme becerisiyle yine iş yaptı Kayserispor savunmasının arasında. Gaziantepspor maçında kullandığı korner ve duran toplarda pek başarılı bulmadığım Yekta bu kez harika bir orta keserek Koray ve Barış'ın yokluğunda stoperde görev yapan Merthan Açil'e bir de asist yaptı ve yine günün öne çıkan ismi oldu fakat 2-0'ın laneti Kasımpaşa'yı yine yalnız bırakmadı.

Kayserispor, hemen her maçta benzer bir stratejiyle çıkıyor sahaya. Önce fiziğiyle bölgesini dolduran oyuncuları tercih edip hücum aksiyonlarını deli fişek Cangele ve takımın yarısı diyebileceğimiz Makukula'ya bırakıyorlar. Bu kadar bilinçsiz, ne yapacağını bilmeyen takım az görmüştüm uzun süredir, maçın büyük bir bölümünde de süregeldi bu durum. Makukula'nın kaleye 20-25 metre mesafede sırtı dönük aldığı topla dönüp bir de nefis bir şutla bitirmesinin ardından gelen 5-10 dakikalık periyot dışında pozisyon üretmekten çok uzaktı Kayseri ekibi. Tolunay Kafkas'ın ikinci yarı başında sağ bek Durmuş'u kenara alıp hücum hattının sağına Gökhan Emreciksin'i sürmesinin etkisiydi bu bölüm fakat üretkenliği arttırmak için pek de yeterli olmadı. Gökhan'ın girişi ve soldaki Mehmet Eren'in bir adım öne çıkışı Kayserispor'un ilk yarıda tamamiyle unuttuğu pas alışverişlerini ortaya koymalarını sağladı, top Kayseri'ye geçince Kasımpaşa'nın hücum hattındaki iyi alan paylaşması da anlamını yitirdi ve sahasından çıkmakta zorlanan, kalecisinin daha 1. bölgede topu rakibe teslim ettiği bir amatör takıma dönüştü Kasımpaşa. Buna rağmen skor avantajının da getirisiyle ikinci yarıya iki pozisyon sıkıştırdılar ama golü bulan taraf olamadılar. Maçın uzatma bölümünde son bir hevesle kaleye gittiklerinde kazandıkları taç ve duran toplar ise biraz da Kasımpaşa'nın beceriksizliğiyle 1 puana dönüştü, Kasımpaşa'nın iki gol laneti de sürdü.

23.haftada 28 puana ulaştı Kasımpaşa, Ankaraspor'dan henüz 3 puanı almadıklarını düşünürsek şimdiden 31 puan ediyor ve geriye 10 maçları kalıyor. İçerde oynayacakları maçlar epey zorlu, bu serinin başlangıç maçı da lig ikincisi Bursaspor. Çarşamba günü erteleme maçında karşı karşıya gelecekler, iki hafta sonra ise zorlu bir Beşiktaş maçı onları bekliyor olacak. Yılmaz Vural'ın takımları bu kadar iyi oynarken bir şekilde küme düşme hattında bulabiliyor kendini, temkinli olmak gerek fakat Diyarbakır'da bugün yaşananlar ve Sivasspor, Manisaspor, Denizlispor üçlüsünü resme ekleyince Kasımpaşa'nın kaybettiği değerli iki puana rağmen ligde kalma şansının epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında da stadyumda olurum bir aksilik olmazsa, değerlendirmesi zevkli iki karşılaşma bizleri bekler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

aks111 dedi ki...

Ben oturup araştırma yapmadım ama ilk yarıda öne geçiyor kasımpaşa evet ve birde sanki bu gollerin büyük çoğunluğunu çok erken dakikalarda buluyolar.Herhalde araştırmaya kalksak ilk 20 dakikada en çok gol atan takım kasımpaşadır diye düşünüyorum.Galatasaray maçındada hemen golü buluyorlardı da emre toraman işi bozdu :).

ok dedi ki...

http://www10c.mackolik.com/Futbol/Team/Default.aspx?id=656&season=2009%2F2010

istatistik sekmesinde basit veriler var. takıma maçların 2. yarılarında birşeyler olduğu kesin

Çağdaş Öztürk dedi ki...

Kasımpaşa-Bursaspor maçının bilet fiyatı 30tl,hangi mantıkla bu fiyata satılıyor biletler anlamış değilim.Normalde 10 tl olan biletler,neden bu maç için bu fiyata satılıyor,bir bilgin var mı?

pclion dedi ki...

Çağdaş, merhaba.

Galatasaray maçının 120 TL olmasına benzer bir uygulama, o gün ne söylendiyse bugün de aynısı geçerli. Fırsatı değerlendirme arzusu daha çok. Muhtemelen tribünlerin yarısı da Bursa'ya ayrılır, dolacağı ümidiyle. Bu tip takımların kombinesini almak çok daha makul, toplam 10 maça gitseniz fazlasıyla kârda oluyorsunuz. Gelecek sene de almayı düşünüyorum açıkçası...

Adsız dedi ki...

Senin gittiğin Kasımpaşa maçlarında ev sahıbının galıbıyet alamamış olması garıp bir tesaduf değilmi Uğursuz gelıyorsun Paşaya kabul et :)
Mine

pclion dedi ki...

Hayır efendim, 3-0 yendi Antep'i bir önceki maçta Paşa, kabul etmiyorum. :D Bu tezi Salih de öne sürmüştü ama defalarca çürüttüm...

Unknown dedi ki...

Bursa maçına gıtme bari adamlar galip gelsin,Salih'e katılıyorum doğru tespit yapmışız :)

Related Posts with Thumbnails