Kapalı Kale Arkası

'Kapalı Kale Arkası' yıllardır Eski Açık olarak bilinen tribünün yeni ismi. Sami Yen'deki Kasımpaşa maçıyla beraber bilet satışlarında Kapalı Kale Arkası olarak adlandırılmaya başlanan Eski Açık'ın fiyatları da 30 TL'den 75 TL'ye yükselmişti. İlk yarıdaki Kasımpaşa-Galatasaray maçındaki fahiş bilet fiyatlarını bildiğimden bunun Kasımpaşa maçına özel bir durum olabileceğini tahmin etmiştim fakat durum kısmen öyle, kısmen de değil. Kasımpaşa maçı için belirlenen 75 TL'lik fiyat aşağı çekilse de Ankaragücü maçında da Yeni Açık tribünüyle Eski Açık arasında 15 TL'lik bir fiyat farkı bulunuyor. Bu da sezonun geri kalanında bu tribüne gitmek isteyenlerin daha fazla ücret ödemesi gerektiği anlamına geliyor.

Ankaragücü maçında Kapalı Kale Arkası bilet fiyatları 45 TL olarak belirlenmiş. Bu da %50 zam anlamına geliyor tribün müdavimleri için. Fenerbahçe'nin, ardından Beşiktaş'ın kale arkası tribünleri fiyatlarını 20-22 TL civarına çekmişken Galatasaray yönetiminin yürürlüğe soktuğu yeni uygulaması taraftar açısından pek de hoş bir sürpriz olmadı açıkçası fakat Galatasaray stadyumu dinamikleri açısından bakıldığında mantıksız bir uygulama olduğunu söylemek bence zor. Eski Açık tribünü yenilendiğinden beri Yeni Açık'a, özellikle de Yeni Açık Alt'a olan düşük talep biliniyor. Biraz Galatasaray tribünlerine hakim birisi de aynı fiyata Yeni Açık'ı zorunda kalmadıkça tercih etmiyor. Özellikle bu sezon tribünün üstünün kapatılmasıyla bu fark daha da derinleşmişken iki tribünü aynı sınıfta değerlendirmek bence de biraz abesti. Bunun için zamanında "Yeni Açık Alt tribünün fiyatlarının indirilmesi" ana fikirli birçok öneri yapmıştık forumlarda fakat yönetim tersten de olsa benzer bir fikir üzerinden gitmiş, talebin fazla olduğu Eski Açık'ın adını makyajlayarak fiyatları yukarıya çekmiş. Özellikle Fenerbahçe maçını şimdiden beklemeye koyulan taraftarlar için de kötü bir haber aynı zamanda. Karaborsaya düşmesi şimdiden kesin olan Eski Açık bilet fiyatlarının 200 TL'yi bulması sürpriz olmaz.

Bütçesi bu zamı kaldıramayacak taraftarlardan, özellikle öğrenci kesimden Yeni Açık'a geçişler olacaktır fakat sert geçen hava koşulları özellikle bu ay tribünlerde ciddi boşluklar oluşmasına da yol açabilir, bunu da atlamamak lazım. Stadyumundaki son sezonunu geçirdiği artık kesin olan bir kulübün 5 maç kala bu tip bir hamle yapmasına gerek var mıydı diye sorarsak benim cevabım hayır olur elbette ama içi boş bir zam olmadığı da aşikar. Ankaragücü maçında taraftarın bu zamma nasıl reaksiyon vereceğini göreceğiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

os dedi ki...

Bence bu fiyat politikası Aslantepe'ye geçişin sert olmaması içindir :)

30 TL'lik kale arkasından, 50-75 TL'lik bir fiyata geçiş çok fahiş gibi durur, onun yerine genellikle müdavimlerin gittiği Eski Açık fiyatının arttırılması önümüzdeki seneye bir hazırlıkt bence.

Böylelikle Aslantepe'ye geçiş durumunda fiyat artışı eleştirileri pek olmayacaktır.

Yeni Açık için kombine olmuş olsa bütün bunlara gerek kalmayacaktı.. Yanılmıyorsam sene başında Yenilsen De Yensen De programında Atahan bahsetmişti bu mevzudan.. Başka birisi de olabilir bilemedim...

BarFly dedi ki...

dostum ama unutmuşsun ki eski açık tribünün %70 i kombineli..zam yapmak böyle bir durumda eski açığı boşaltmaz yeni açığı da nispeten doldurtur..

pclion dedi ki...

:)) BarFly, Eski Açık'ın büyük bölümünün kombine olduğunu biliyorum, herkes de biliyordur diye tekrar yazma ihtiyacı duymadım. Uyarın için teşekkür ederim ama gerek yoktu, inan. :)

Hava koşulları nedeniyle boşluklar dediğim bölüme takıldıysan kastım Yeni Açık elbette, üstü de açık olduğundan. Yani böyle bir fiyat yönlendirmesi pek de etkilemez demiştim. Bilet fiyatının 75 TL olduğu Kasımpaşa maçında da Eski Açık'ın büyük çoğunluğunun dolduğu Kapalı tribünden gözüküyordu zaten.

Oğuz abi, evet Atahan dedi...

Gala's dedi ki...

Eski açığa zam yapmak yerine orası 35 olarak kalmalı ;

yeni açık 30 lira olmalı ;

yeni açık alt ise 25 lira olmalıydı.

Yöntimin yaptığı ender hatalardan biri.

Kahrolsun endüstriyel futbol !

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kapalı kale arkası nedir ya...Bursa Atatürk stadımı orası...

Erdal Güngör dedi ki...

Sevgili Uğur "kapalı kale arkası" diye bir tribün yok,kim adını koyduysa artık onu Allaha havale ediyorum.O tribüne "Eski Açık" denilir,resmi olmasada yeni adıyla herkes tarafından "Alpaslan Dikmen Tribünü" olarak söylenir,LÜTFEN !

@os

Herkes "sponsored by Daddy" değil,hem ne demek Aslantepeye geçişin sert olmaması için,traji komik zihniyete sahipsiniz.Bu kulüp zengin müşterimi istiyor Taraftarmı? Şimdi kalkıp bana yıldızlardan bahsetme,gördük dün akşam 250 milyon avroluk takımı.

Birinci seçenekse eğer en fazla 3 sene veriyorum,bu konu üzerine çok şeyler yazardım,Aslantepe hayallerinizi şimdiden suya düşürmek istemem.Gençsiniz yaşayın,hissedin ancak o zaman anlarsınız...

di canio dedi ki...

lütfen güzel bi yazıda gsbonus card için bekliyorum derbi maçında sadece 1bilet alınabileceği açıklandı oysaki bir baba oğluyla gitmek isteyebilir yada bizim gibi kendi başvurmuş alamamış zorla arkadaşına aldırmışki bu haklardan yararlansın diye ama derbide alınan karar herkesi çileden çıkardı taraftara çaktırmadan müşteri gibi davranacaksın anladım ama bu kadarda olmaz...

Adsız dedi ki...

@di canio

Bence yönetim çok akıllı bir hamle yaptı.

Tam tersine biletleri GS Bonuslulara 2-3 maçlığına olsa paylaştırmak istedi.

Düşün ki sen ogün değil 2 bilet 1 bilet bile alamadın.

O zamanda şöyle isyan edecektin.

O kadar GS Bonus aldık hani biletlerimiz diye !

bombe_ekran dedi ki...

"Stadyumundaki son sezonunu geçirdiği artık kesin olan bir kulüp" demişsin.Sence seneye sezona yeni stadyumda başlayabilecek miyiz?? Bizim bilmediğimiz bi şey mi biliyorsun yoksa? :)Ben yılbaşına kadar geçemeyiz diye düşünüyorum ama..Hayrılısı diyelim.

pclion dedi ki...

Yeni stadyuma en geç Ekim gibi geçilecek diye biliyorum, Sami Yen de 1-1.5 ay için 5 ay bekletilme. Kısa dönemli bir Olimpiyat yolculuğu ya da deplasmanla başlayan bir fikstür bekliyorum daha çok...

cihat dedi ki...

ankaragücü maçına bilet yarışması olacakmı

di canio dedi ki...

@adsız

arkadaşım yönetimdenmisin nesin neyi savunuyosun :) bende istiyorum bonus card vermiyolar derbiyede gitmek istiyorum hadi çözelim bu denklemi bu card parayla alınan birşey değilki gidip alalım hemen tamamen bankaların elinde öğrenciysen olmaz diyolar nasıl olucak

Emre Bozkurt dedi ki...

Aslında fiyatlardaki bu değişim yeni stadımızda ne türlü fiyatlarla karşılaşacağımızı şimdiden gösterir gibi..

umutation! dedi ki...

45 liraya kale arkası satana laflarım var da blogda olmaz şimdi...

jo gelmis gio gelmiş de ben statta izleyemedikten sonra neyleyim jo'yu... insaf ulan

Related Posts with Thumbnails