İstanbul BB Taraftarı

İlk görünüşte ağaca tırmanmış bir adamdan başka bir şey içermiyor bu fotoğraf fakat aslında olmadığı düşünülen İstanbul BB taraftarlarından birisi bu amcamız. İstanbul BB Spor Tesisleri çıkışında yakaladığım bu karede amcamız yağan yağmura rağmen ağaca tırmanıp İstanbul BB'nin antrenmanını izlemeye çalışıyor. Bazen futbolun kendisine olan sevginin bu topraklarda bulunmadığına inansam da şu görüntü fikrimi gerçekten değiştiren karelerden biri oldu. Maç olsa anlayacağım belki de antrenman yapıyor adamlar yahu, kapı da açık tesislerde üstelik. İçeriye girse muhtemelen kimse bir şey demezdi, hatta abartıp çift kale maça bile alabilirlerdi diye düşünüyorum ama esas mesele şu antrenmanı izlemeyi yağmurdan kaçmaya tercih edebilmekte.
 Tabii "Sen İstanbul BB Spor Tesisleri'nde ne halt ediyordun?" diye soracak arkadaşlarımız olabilir, ona da açıklık getireyim. Bildiğiniz gibi Taraf gazetesinin spor servisinde yarı zamanlı çalışıyorum bir süredir, görüntü olarak orası, pratikte burası için Abdullah Avcı ile bir röportaj ayarlamaya çalışıyorduk. Bu Pazartesi görüşmek üzere sözleşmiştik kendisiyle fakat İstanbul dışında bulunduğundan onun yerine Arif Erdem ve Okan Buruk'la sohbet edebildik sadece. İkisi de epey keyifli söyleşilerdi, özellikle Okan Buruk konuşmasını bilen bir oyuncu. Arif Erdem de her zamanki samimiyetiyle eğlenceli anekdotlar aktardı. Bu hafta blogda yazı yazamamış olmamın sebebi de bu röportajlar ve röportajları çözme denilen o lanet süreçtir. Bu sabah itibariyle gazetede Arif Erdem röportajının ufak bir bölümü yayınlanacak, değerlendirmesiyle birlikte geniş bir bölümünü ise blogda paylaşacağım kısmet olursa. Bloga da geri dönmüş olalım bu postla, hayırlı ve de uğurlu olsun...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

os dedi ki...

pissssmiiiii..

Dayıya saygı duydum. Ama sonuçta futbol var. Ben çocukken Ankaragücü'nün tesislerinin yanında bi mağaza vardı, alışverişe giderdik. Ben alışverişe gitmez, orada antremanı seyrederdim :)

Yani yapacak hiç bir şeyim yoksa Jotunistan 3. lig 78. grup maçı görürsem tv de falan izlerim ben :)

salva dedi ki...

Uğur, futbol ve konu dışı olacak ama, her ne kadar spor servisi bile olsa, Taraf gazetesinde çalışıyor olman üzüyor bizi ...

Unknown dedi ki...

Türkiye standartlari üzerinde bir gazete'de calisman milleti üzüyormus.

Tabi biz uyutan türden olan gazetelere alisigiz, uyandiran deyil.

alessandro del piero dedi ki...

Uğur, futbol ve konu dışı olacak ama, yalnızca spor servisi bile olsa, Taraf gazetesinde çalışıyor olman mutlu ediyor bizi ...

Adsız dedi ki...

Süpermiş ya...Abdullah Avcı görmeli bu resmi,taraftarsız bu kadar iyi işler başardığını düşünürsek bu motivasyonla daha üst sıralara çıkarabilir takımı:)

ek dedi ki...

Uğur, futbol ve konu dışı olacak ama, her ne kadar spor servisi bile olsa, Taraf gazetesinde çalışıyor olman sevindiriyor bizi ...

Smt dedi ki...

Uğur, futbol ve konu dışı olacak ama, her ne kadar spor servisi bile olsa, Taraf gazetesinde çalışıyor olman pek ilgilendirmez bizi ..

başarılar..

Jesus dedi ki...

Ne bu anlayamıyorum. Siyaseti şu futboldan uzak tutun artık! Size ne hangi gazetede çalıştığından. Adamın siyasi görüşüne göre mi yazılarını okuyacaksınız. Bu adam burda futbol mu yazıyor spor mu yazıyor? evet! o zaman gerisine karışmayınız. Seviyorsanız yazısını okursunuz sevmezseniz okumazsınız. Taraf zaman cumhuriyet posta the daily mirror newyork post! Ne farkeder oralarda ne yaptığı? Blog burda ve okumak okumamak senin elinde.

ve Uğur Karakullukçu nasıl şuan kazandığı konumu kendi yaptıysa bundan sonrasını da kendi kazanacak ve bir gazetede spor servisinden sadece kendi bildiği işle meşgul olacaksa buna da kimse karışamayacak.
Sözgelimi siyasi görüşümün en zıt köşesinde bile olsan hergün bu blogda yeni bir yazını bekleyeceğim Uğur Karakullukçu.

pclion dedi ki...

Futbol ve konu dışına kaydı gerçekten, hemfikirim sizle arkadaşlar. :)

Şaka bir yana, çalıştığım gazetenin genel duruşu beni alakadar etmiyor. Marjinal bir gazete Taraf, seveni de vardır sevmeyine de ama sonuçta spor servisi dışındaki haberlerle benim bir ilgim yok, bunların muhattabı da ben değilim. Zaten uzun süredir düzenli gazete okuyan birisi değilim, çalıştığım gazete de buna dahildir. Ben kendi adıma yaptığım işten memnunum ve ortalama spor basınından farklı bir şeyler yapabildiğimi hissettiğim için oradayım.

Merak edenler için birkaç kelam edeyim dedim, bundan öte bir durum yok benim adıma...

Adsız dedi ki...

Ne varmış Taraf gazetesinde.

Ona buna yalaka olmuyor diye mi istemiyorsunuz.

Yıllardır uyuttular bizi. Spor basını da farksız değil.

Halini görüyoruz sözde spor basınımızın.

Bence çok doğru bir tercih.

o adam; dedi ki...

uğur futbol ve konu dışı olacak ama spor servisi olması dışında taraf gazetesinde çalışıyor olman ilgilendirmiyor bizi..

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bence bu espri furyasini baslatan ilk yorumdaki ifadeye dikkat etmek lazim. "üzüyor bizi". Biz kim? Kim abi uzulenler? Cidden merak ettim.

salva dedi ki...

Sevgili Ugur,

Sanırım biraz radikal bir yorum yapmış oldum senin çalışmakta olduğun gazete ile ilgili, ki bu kadar yoğun bir tepki oluşmuş. Kimi o gazetede çalışmanı desteklemiş,kimi bizi ilgilendirmez demiş kimi de zamirlere takmış kafayı ...

Seni rencide etmediğimi umarım, sadece bir dost sohbetinde paylaşabileceğin bir yorum ve arkadaş gibi, bir düşüncemi paylaşmış olmak istedim, belki de özelden yazmam gerekirdi.

Aslında burada ki sözcük grubu, seni daha kaliteli bir kurum ve yapı içerisinde görebilme temennisidir ...

Beni üzmesinin nedeni ise gelirsek ; hiçbir zaman bana samimi gelmeyen bir yayın politikası gütmesidir çalıştığın kurumun. Belli bir güç odağının sözcülüğü doğrultusunda, belli bir sermaye grubunun kontrolünde , işçi-emekçi topluluğuna dair en ufak bir kaygı gütmemeleridir, mevzu bahis konu.

Kendi düşüncelerimdir bunlar.
Aksi düşünenlere saygı duyarım.
Ne alakası var Ugur veya konu ile bunların kardeşim diyenlerede.

Lakin durum, biraz da yazar ile başka konulara dair sohbet etmektir.

Umarım daha fazla polemik konusu olmaz !!!

Saygılar ...

pclion dedi ki...

Benim için problem değil salva, hele böyle düzgün ifade ettikten sonra. Biraz ekşi sözlük tadında bir yorum serisi oldu, gülmedim de değil hani, tadında bıraktıktan sonra sorun yok...

Related Posts with Thumbnails