İkinci Ligde İki Yeni Stad: GAP Arena & Oba Stadyumu

Günün konuşulan haberlerinden biri de geçen aylarda Şanlıurfa'da açılan GAP Arena'nın Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapma fikriydi. Euro 2016 için belirlenen aday şehir ve stadyum sürecinde de gündeme gelmişti Şanlıurfa fakat stadyumun yeni açılmış olmasının getirdiği bir yanılgı olduğunu da yadsımamak lazım. GAP Arena'nın 92'de çizilmiş ve yapımına başlanmış bir proje oldğunu, mimarisinin eski usül yapılan stadyumlardan büyük farklılıkları olmadığını not düşmek gerek. Yine de yeni yapılan, üstü kapalı ve hatrı sayılır bir kapasitesi olan bu stadyumun şehir futboluna katkı yapacağı aşikar.

Aralık ayından beri Şanlıurfaspor'un maçlarını oynadığı stadyum, ilk üç maçında 70 bine yakın seyirci topladı. Belediye'nin de ciddi bir organizasyonu var bu önemli rakamlarda, şehir halkına SMS'lerle dahi haber verildiğini biliyorum Urfalı arkadaşlarımdan. Kaliteli bir iş ortaya konulduğu ortada. Bir şehrin futbol kültürünü geliştirebilmesi için illa çok büyük hedefler koymasına gerek yok kendine, şehrin futbolla ilgilenmesini, bunu bir haftasonu eğlencesi olarak görmesini sağlamak bile çok iyi bir başlangıç olacaktır. Bu hareketlenmenin 2.Lig B kategorisine kadar ulaşması heyecan verici. Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın iyi stadyumları olmasının ülke futbolunu parlatma adına büyük bir önemi var belki ama Şanlıurfa'nın, Rize'nin, Konya'nın da insanca maç seyredilebilecek stadyumlara sahip olması en az onlar kadar önemli.
Bu anlamda farklı bir stadyum inşaatı da Alanya'da sürüyor. Euro 2016 aday şehirlerinden biri olan Antalya'nın projesi malum, geçen günlerde açıklandı. Onun da üstünden geçilir illaki ama Alanya'daki stadyum da epey ilgi çekici duruyor. Madran Arena'yla beraber şehirdeki üst düzey stadyum sayısını üçleyecek olan Oba Stadyumu'nun Mayıs ayında açılması bekleniyor. 15 bin seyirci kapasitesine sahip stadın son görüntüleri Alanyaspor'un resi internet sitesinde yayınlanmış. Şanlıurfa'daki duruma benzer bir şekilde stad eski bir projeye sahip, uzun süre kenarda kalmış. Bu sebeple yerleşim merkezlerine biraz uzak olan stadyumun inşaatının tamamlanması kadar ulaşımın sağlanması da mühim. Onun için de Alanya yerel medyası şöyle bir videolu haber geçmiş. Çevresiyle, konumuyla epey güzel bir stadyum olacağa benziyor, umarım yol yapımı için fazla bozulmaz orman dokusu. Alanyaspor'la ilişkisi, bir dönem FM'de oyuncuları bonservissiz transfer edilebildiği için takımı talan etmekten ibaret olan şahsımın hem Şanlıurfaspor, hem Alanyaspor üzerine söyleyeceği fazla bir şey yok gerçi, o kısmı blogu takip edip bu takımlar hakkında fikir sahibi olan arkadaşlara bırakalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Adsız dedi ki...

alanyaspor gaza dayalı bir ekip, fena olmayan futbolcuları da var aslında ama bir türlü şeytanın bacağını kırıp yükselemediler. stad göze hoş görünüyor, çok uzun süredir beklemede olan bir projeydi bu stad meselesi zaten alanya için.

mesut tok dedi ki...

Ben Antalya'da yaşıyorum. Daha önce Alanya da 5 yıl yaşadım. Şu anda yapımı süren stadın yol yapımını babamların çalıştığı şirket yapmakta. Stad ormanın içinde, baya tepede. Ancak stad gayet güzel ve kapasiteside fena değil. Gerekli özen gösterilmesine rağmen, orman haliyle biraz zarar gördü.

pclion dedi ki...

Blogu işte bu yüzden çok seviyorum. Arada garip yorumlar gelse de bilgimin olması mümkün olmayan bir konuda okuyuculara danıştığım zaman bir geridönüş alabilmek harika bir duygu. İkinizin şahsında tüm okuyuculara teşekkür ederim. :)

candogu dedi ki...

ilk yorum bana ait, ben de 8 sene alanya'da yaşadım ona dayanarak yazdım yorumlarımı :) güzel olur ama alanya'ya böyle bir stad, spor turizmi antalya'nın biraz daha doğusuna kaymış olur böylece. faydalı hamleler, geç bile kalınmış ama olsun yine de gelişmeler sevindirici. ben teşekkür ederim, sevgiler.

Majesty dedi ki...

Yahu ota boka Arena ismini koymasalar ne güzel olur :)

pclion dedi ki...

Haha. Bu da ülkemize yeni gelen furyalardan Kemal, TT Arena sonrası daha da artacak bence. :)

Adsız dedi ki...

mabed-i alanya falan olsa...

Unknown dedi ki...

Oba "ARENA" Cok guzel bir stat olmus eski tarzda oldugunada pek katilmiyorum bence gayet modern bir goruntusu var.

Related Posts with Thumbnails