How I Met Your Mother Efsaneleri #5: How I Met Everyone Else

İlk 5'e kadar gelmiş durumdayız, seçimler de gittikçe zorlaşıyor. Bahsedilmeyi hakeden en az 10 bölüm daha var. Buna başka hiçbir dizide rastlayamazsınız; Coupling, Scrubs gibi en iyi komedi dizilerinde bile bu kadar etkileyici bölümler bir arada değildi. How I Met Your Mother bu yüzden benim için gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisidir.

5. sıra için tercih yapmak kolay olmasa da son olarak dizin 3.sezon 5.bölümü olan 'How I Met Everyone Else'i yazmaya karar verdim. Geçmişe referans verip karakterlerin eski hallerini gösterme How I Met Your Mother'ın en vazgeçilmez öğelerinden biri, en iyi bölümlerin çıkış noktası da çoğunlukla bu olmuştur. Ancak How I Met Everyone Else'i -bir de bölüm ismi kısa olsaymış keşke- ön plana çıkaran detay geçmişe verilen referansların yanında dizi tarihine damga vuracak bir Barney Stinson çözümlemesini görüyor olmamız.

Hot/Crazy Scale yani Seksi/Deli grafiği -Türkçe'ye tam oturmasa da- bir kızın tahammül edilebilir olabilmesi için ne kadar deliyse o kadar seksi olması gerektiği öğütler. Eğer beraber olduğunuz kız grafiğin sağ tarafında yer alıyorsa dikkatli olmanız gerekir. Eğer delilik seviyesi olmasından gerektiğinden fazlaysa grafikte kırmızıyla gösterilen Vicky Mendoza bölgesine girebilir ki bu da hayatınızın tehlikede olabileceğine alamettir. Barney üstad bu konuyla ilgili tecrübelerini dizide anlatıyor bizlere.

Bölümün ana konusu adından da anlaşılacağı gibi gruptakilerin birbirleriyle nasıl tanıştıkları. Ted'in internet üzerinden tanıştığı bir kızın paranoyakça zorlamalarıyla başta Ted'in olmak üzere gruptakilerin birbirleriyle nasıl tanıştıklarını görüyoruz. Benim favorim Lily ve Marshall'ınki ama Ted'in bildiği haldeki olanı. Bana 'bu adamlar bizden' dedirten bir sahneydi o.
Spoiler sınırını aşıp izlemeyenlerin bölümünü berbat etmek istemiyorum ancak bunu vermezsem çatlarım herhalde. Dakikalarca güldüğümü hatırlıyorum bunu gördüğümde. Kızla World of Warcraft'ta tanışıyor olması yetmiyormuş gibi oyundaki karakterlerin kimliklerine bakınca kız olanın Ted olduğunu farkediyorsunuz. Senaristler gerçekten bu işi biliyor.

Her zamanki gibi bölümün en iyi diyaloglarını verip yazıyı bitirelim. Hepinize iyi seyirler....
Barney: There's no way she's above the line on the 'hot/crazy' scale.
Ted: She's not even on the 'hot/crazy' scale; she's just hot.
Robin: Wait, 'hot/crazy' scale?
Barney: Let me illustrate! (draws diagram) A girl is allowed to be crazy as long as she is equally hot. Thus, if she's THIS crazy, she has to be THIS hot. You want the girl to be above this line. Also known as the 'Vickie Mendoza Diagonal'. This girl I dated. She played jump rope with that line. She'd shave her head, then lose 10 pounds. She'd stab me with a fork, then get a boob job. (pauses) I should give her a call.

BlahBlah: So, we know how Marshall and Lily met... Robin, how did you and Barney meet?
Robin: No. (laughs) No, no, no, no. No, no no, no, no, no, no, no - no. Barney and I are not together. No. No.
Barney: Really? Sixteen "no's"? Really?

Barney: Ted, the only hot girls that troll the Internet for dudes are crazy, hookers or dudes.
Ted: OK, she's not crazy, she's not a hooker, she's not a dude. Though there's this guy I pass on my way to work every day who's all three - scares the hell out of me!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

asist time dedi ki...

hot/crazy grafiği ile yayınlanan bolum naked man den sonra ki en bomba bolumdu bence. Hatta abd da en iyi bolum odulunde The Office e kaptırmıstı birinciliği.

pclion dedi ki...

Emmy'de How I Met Your Mother'ın ödülleri kılpayı kaptırdığı çoktur zaten. Neil Patrick Harris'in en iyi yardımcı oyuncu ödülünü hala alamamış olması bile büyük bir rezilliktir bana göre...

os dedi ki...

orada da bazı düzenler giriyor. en iyi yardımcı oyuncu ödülünü ne zaman verecekler ben de merak ediyorum hakikaten.

bu top10 bitmesin ya, bitsin de, böyle top 10 himym zımbırtılarıyla devam et.

daha önce söylemiştim, utanmadan gene söylüyorum top 10 sahne seçelim :)

Related Posts with Thumbnails