Beylerbeyi Operasyonu: Anıl Karaer ve Zafer Şakar

Beylerbeyi'nde transferin son gününde müthiş bir hareketlilik yaşandı. Erkan Ferin, İlker-Soner Cihan ve Eray Fırat takımdan yollanmış, yerlerine 7 yeni oyuncu transfer edilmiş. Bu oyuncular arasında Anıl Karaer ve Zafer Sakar da var.

Erkan ve ikizlerin gönderilmesi oldukça şaşırtıcı. Erkan kendi jenerasyonunun milli takımlarda kaptanlığını yapıyordu ve Galatasaray'ın sağ bekini alacak gözüyle bakılıyordu o dönem. İBB'ye kiralık gittiği ilk dönemde Bank Asya'da yılın defans oyuncusu için bile adı geçiyordu ancak ondan sonra serbest düşüşe geçti Erkan, o gün bugündür sesi soluğu çıkmıyordu. Beylerbeyi'nde bile tutunamaması geleceği için pek hayra alamet değil. /Edit: 2B'deki İstanbulspor'a kiralanmış Erkan/ İkizler de PAF takımda iyi bir rol oyuncu görüntüsündeydiler ama her zaman dediğim gibi PAF takım ölçü olmuyor profosyonel futbol için. 2B bile ağır geldi onlara anlaşılan.

Aralık ayının sonlarına doğru Galatasaray'ın neredeyse bütün kiralık oyuncularına göz atmıştık. O yazı dizisinde Anıl ve Oğuz için gerekirse Beylerbeyi'ne gitmeliler demiştim, Anıl geldi Beylerbeyi'ne. Anıl için bence en doğru seçenek buydu. PAF takımda diğerlerinden farkını net bir biçimde ortaya koyması ona kiralık dönemine Süper Lig'den başlama fırsatı verdi ama önce Manisaspor sonra Ankaragücü gerçekten yanlış seçimlerdi onun için. Bonservisli oyuncusu Abdülkadir Kayalı'ya tek dakika süre vermemiş bir takımda kiralık bir oyuncu olan Anıl'ın forma bulması zaten düşünülemezdi. Galatasaray yönetiminin beceremediği konulardan biri bu, oyuncuları doğru takımlara kiralayamıyorlar. Neyse ki süre alacağı bir takıma geldi Anıl, Beylerbeyi'nde iyi bir iş çıkaracağına inanıyorum onun.

Üzerine konuşulması gereken bir diğer oyuncu Zafer Şakar. Arda Turan'la beraber kiralık olarak gittiği Manisaspor'da fena iş çıkarmamıştı ancak Galatasaray'a dönme şansı elde edemedi o dönem. Manisaspor'dan sonra Denizlispor'a kiralandı ancak burdaki deneyimi tam anlamıyla fiyaskoydu, tek dakika süre alamadı Zafer. Daha sonra devre arasında uzun süreli bir kiralık anlaşması yapıldı Samsunspor'la. Tam 2 senedir Samsunspor'da oynuyordu Zafer ancak geçtiğimiz sezon iyi süreler almasına rağmen bu sene dakikaları azalmaya başlamıştı. Rotasyon dışında kalmadan Beylerbeyi'ne geçmesi iyi oldu. Beylerbeyi'ne kiralık olarak gönderilen oyuncular arasında profosyonel düzeyde en tecrübeli oyuncu Zafer Şakar, bu da Beylerbeyi adına önemli.

Bu iki oyuncu dışında PAF takımdan tanıdığımız Harun Temur, eski Galatasaray ve Beylerbeyi forveti Mustafa Kocabey, Serdal Boyraz, Savaş Kaya ve Önder Karaboğa da Beylerbeyi'yle sözleşme imzaladı. Serdal altyapısını Denizlispor'da, Savaş ise Beşiktaş'ta almış. İkisini de izlemişliğim yok. Mustafa Kocabey ise takım kaptanı olarak getirildi sanırım kadronun fazla genç olduğu düşünülerek. Bu transferlerle Beylerbeyi'nin ligde tutunabileceğini düşünüyorum, play-off'lar için ise şansı yok. Sene başında kadro daha iyi planlansa şu an çok daha iyi bir noktada olabilirdi Beylerbeyi ama bu saatten sonra ligde kalmak bile yeterli bir sonuç. Umarım ilk sene yapılan bu hatalardan ders çıkarabilir, hem Galatasaray hem Beylerbeyi yetkilileri...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Adsız dedi ki...

erkan istanbulspor'a kiralık gönderildi,hatta geçen haftaki maçtada oynadı,iyi de bir performans göstermiş...

caglarkeceli dedi ki...

eray fırat bonservisiyle birlikte karabükspora transfer oldu.İkizler soner ve ilker de kiralık olarak istanbulspora gittiler. Erkan Ferin efsane 17 yaş altı takımında izlediğimde işte gelecekteki galatasaray kaptanı demiştim ama yazınızda belirttiğiniz gibi sürekli irtifa kaybetmekte inşallah bu transfer onun için hayırlı olur.

aksilaz dedi ki...

savas kaya Toschak zamanı Nihatla A takıma alınanlardan.Yozgatsporda epeyi oynamışlığı var ve sağ bek oynar.Serttin seridir ancak o kadar işte.Beraber çok oynamışlığımız var mahallede.Ancak o kadar sene Beşiktaş'ta nasıl oynadı halka sorarım kendisine.

Gala's dedi ki...

beylerbeyi işi çok karışık. beylerbeyi asla lig a ya çıkmayacak. hatta 4-5 yıl içinde amatör kümeye düşecek. beylerbeyi gsnin pilot takımı değil tamamen %100 kendine ait malı. bunu unutmayalım. gelecek vaat etmeyen gençler gönderiliyor. çok derin bir durum.

apaç dedi ki...

müthiş(!) alt yapımızın altın(!) çocuklarını bu halde görmek hakikaten çok üzücü.

oysa aek maçında ne hayallerle ayrılmıştık stadtan..

Kamil Gün dedi ki...

Serdal Boyraz
Denizlispor'a 99-2000'de gitmiştir. Kendisini 20 yaşında geldiği Y.Salihlispor'da 3 sezon izleme şansı bulmuştum. Salihli'ye de yanılmıyorsam Kırıkkale'den gelmişti, bizden de Kayserispor'a geçti Denizliye gitmeden önce. Defansın ve 3-5-2 nin iki yanında oynayabilen son derece tecrübeli ve disiplinli bir oyuncudur.

Adsız dedi ki...

Beylerbeyine gönderilen geçen seneki paflardan açıkçası pek de parlak oyuncular yoktu bana göre...Anıl Karaer özellikleriyle diğerlerinden ayrılıyordu.Uzun boylu teknik bir stoperdi.Diğer oyunculardan İrfan-Efecan-Erhan-M.Düz gibi nispeten kaliteli gençler de olsada açıkçası Galatasaray'da yıldızı parlayabilir diyebileceğim oyuncular değildi umarım yanıltırlar beni...Bana göre şu anda Galatasaray'da oynayamayan Özgürcan-Erkan-Oğuz diğerlerinden daha kaliteliler...Cafercan-U.Erdoğan-Mülayim-Zafer-Volkan-Cihan gibi oyunculardan açıkçası ümidimi kestim.Aynı şekilde beylerbeyindeki gençlerden de.Uğur Demirok,İrfan Başaran ve Mehmet Düz ışık verse de Galatasaray için pek de şansları yok gibi...En çok ümitli olduğum kuşak ise şu anki paflar.EmreÇolak-S.Eylik-Semih-G.Öztürk-CemSultan ileride yıldız olabilecek kapasitedeler ancak önümüzde bir Cafercan örneği duruyor yine de emin olmamak lazım...A takımda oynayan gençlerden ise Aydın ve Alparslan en potansiyelli gençler.M.Güven ise kiralansaydı çok aşama kaydedeceğini düşünüyordum...Kısaca önümüzdeki sene ya bu oyuncuları Beylerbeyi'ne yollayıp Oftaş örneği yaratmalıyız yada takas için bol miktarda oyuncuya sahibiz...

Gala's dedi ki...

beylerbeyi asla oftaş gibi olmayacak. bunu hepberaber bekleyip göreceğiz.

Related Posts with Thumbnails