Ankara Gazisi: Uğur Demirkol

Önceki gün Serkan Balcı'nın Nordin Amrabat karşısında düştüğü durum malum. Daha iki-üç ay önce milli takıma seçilmemesi büyük şaşkınlık yaratan Serkan dahi eli ayağı düzgün bir hücumcu karşısında yerlerde sürünebiliyor. Gökhan Gönül'ü ayırdığımızda yerli namına hücumcu bir takımda sırıtmadan görev alabilecek beklerin yetersizliği bir kez daha karşımıza çıkıyor.

Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce "Bek Pazarı: Yeni Nesil Kanat Savunucuları" yazıma şöyle bir göz attım. Orada bir isim dikkatimi çekti: Uğur Demirkol. Şimdilerde Fenerbahçe'nin başında en başarılı dönemini geçiren Aykut Kocaman'ın has adamlarındandı iki yıl önce, 18-19 yaşlarında Süper Lig'de düzenli oynayan, ayağı yere sağlam basan bir bekti. O günden bu yana çıkışla başlayan kariyerine neredeyse zorunlu bir ara verdi. Gökçek hengamesinde unutulanlardan oldu.

Ocak transfer döneminde Türkiye'den ümidi kesip Almanya'ya geri dönmüş Uğur. Şimdilerde Freiburg'un ikinci takımında görev yapıyor. Hessen Kassel maçında sonradan oyuna girip 18 dakika görev yapmış. Bek kısırı bir memleketin bu yaşta bir yeteneği bu coğrafyada tutamamasını anlamakta güçlük çekiyorum. Bir Bank Asya takımının dahi rahatlıkla koparabilmesi gerekiyordu 90 doğumlu bu adamı. Herhalde işin Ankaragücü/spor boyutunda bilmediğimiz bir detay, bir anlaşmazlık yaşandı.

Berlin doğumlu Uğur, Almanya'dan gelip Türkiye'de hayal kırıklığı yaşayan oyuncular arasında artık. Daha şanslı bir kariyer onu Özer Hurmacı'nın izinden götürüp şu anda Kocaman'ın Fenerbahçesine taşıyabilirdi. Şimdi 21 yaşındaki bir futbolcu olarak oyuna tekrar ısınmaya çabalıyor. Ankara gazisi Uğur gibi birçok isim var Türkiye'ye gelip hayal kırıklığı yaşayan. Böyle bir seri mi yapsak, ne!...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

kuzen larry dedi ki...

serkan şahin geldi aklıma. konya da harcanıyor sanki..

hakan aslantaş da kayseri nin niye bıraktığını anlayamadığım türkiyenin en iyi sağbeklerinden biri. harcandı diyemeyiz tabi ama değeri bilinmeyen bir adam bence, yoksa konya da işi ne?

pclion dedi ki...

Larry,

Serkan'ı ben Galatasaray'a istiyordum, Konya aldı. Uzun süre de oynatmadı hatta ilginç bir şekilde. Katılıyorum, bence de talihsizliği kulübü biraz da.

Hakan'ı ise Konya nedense ön tarafta kullanıyor. Sol bek kullanıldığını falan da gördüm. Sağ bekte bir süredir oynamıyor sanırım ama 2005 U-20 Dünya Kupası'nda Uğur Uçar'ın yerine sağ bekte Hakan oynuyordu. Yine de yeterli görüyor musun dersen emin değilim derim. Fazla düz kalabilir hücum oynayan bir ekip için...

Related Posts with Thumbnails