Carmelo'nun Artçıları: Deron, Jazz & Nets


Carmelo Anthony'nin New York Knicks'e geçmesinin ligin dengelerini değiştireceği ortadaydı ama bu takasın Deron Willams'a küçük kardeş New Jersey Nets'e yol açacağını pek de düşünmemiştim. Nets, birkaç senedir elindeki genç, yetenekli parçaların merkezine yerleştireceği bir süperstar arıyordu bugüne kadar. LeBron olmayınca Carmelo dediler ama o iş gerçekleşmeyince hiç beklenmedik yerden vurdular. Jazz'ın yeni kontrat imzalaması beklenmeyen yıldız oyun kurucusu Deron Williams artık Nets'te forma giyecek.

Nets: Deron Williams
Jazz: Devin Harris, Derrick Favors, 2011 ile 2012 (Warriors'tan) 1.tur draft hakkı

Devin Harris (sol) ile Derrick Favors  (sağ) Nets hücumunda.
Deron Williams, aynı draftın mezunu Chris Paul ile birlikte ligin en iyi PG'si olarak gösteriliyordu, Rajon Rondo'yla birlikte elbette. Buna karşın Jazz'a yaptığı giderlerin ardından yaşlı kurt Jerry Sloan'ın görevinden ayrılması Deron'un popülaritesine büyük sekte vurmuştu ki Jazz yönetimi de onun üstünü çizmiş olacak, Nets'in teklifini değerlendirdiler. Devin Harris, yakın dönemde All-Star seviyesinde performans vermiş, ligin kalburüstü gardlarından. Baskı yüksek olmadığı sürece performansı da artacaktır. Derrick Favors da bu neslin en potansiyelli uzunlarından. Milsap, Jefferson ve Favors. Bir de Mehmet var. Hiç de fena olmayan bir uzun rotasyonu demek bu. İyi bir dış skor tehditiyle tekrar batının başaltı takımlarından birine dönüşebilirler. Bunun için de 2011 için biraz şansla sağlam bir draft yapabilirler.

Nets için ise 'net' olarak iyi bir hamle. Brook Lopez gibi beslendiğinde ligin en iyi uzunlarından biri olabileceğini gösteren bir potansiyel varken Deron, bu iş için düşünülebilecek en iyi oyunculardan birisi. Gerçi onu mutlu edecek kadro yapısına ve derinliğine sahip değiller henüz. Deron da takası "hüzünlü bir gün" olarak tanımlamış. Dimyat, pirinç, bulgur üçgenine sıkışmaz istemiyor ve Kidd sonrası takıma adımını atan en üst düzey oyun kurucuyu elde tutmak istiyorlarsa etrafını doldurmak zorundalar...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails