A2 Ligi: Fenerbahçe 1-1 Galatasaray

Kadıköy'de ilk devreyi yenik kapayan bir Galatasaray'ın oradan puan çıkarması zordur. Fenerbahçe iyi bir kontratakla fişi çeker, hatta farka gider bu tip durumlarda lakin bu varsayım A2 Ligi'nde geçerli akçe değil. Lider Galatasaray, ikinci yarıda kazanması gerektiğini bilen bir oyunla baskısını kurup sonucunu da 88'de bulduğu golle beraberliği kurtararak aldı. Pazartesi günü Dereağzı'nda oynanan derbinin "üç dakikalık özeti" bu.

Dereağzı vs Florya

Şunu açıkça söyleyeyim. Üç büyüklerin antrenman tesislerinde maç izleyen birisi olarak "Florya ve diğerleri" diye özetlenebilecek bir gerçek var. Ümraniye'de tel örgülerin arasından, adeta bir halı saha maçını izler gibisiniz. Dereğzı'nda ise ciddi bir tribün sıkıntısı var. Kenara dizilip maç izlemek bile zor, seyirci tarafındaki kulübeler kanatları görmenizi zorlaştırıyor. Altyapıda tribün sorununu nispeten çözebilen tek takım Galatasaray. Eylül ayında çimlerin yer yer seçilebildiği sahayı yeşil vadiye çevirenler bu konuyla da ilgilenir umarım.
Maçın bir başka kaydadeğer notu İnönü'den 4-2'lik zaferle dönen Fenerbahçe'nin ağır toplarıyla mücadeleyi takip etmesiydi. Alex de Souza ve Emre Belözoğlu, U-21 Milli Takımı hocası Raşit Çetiner'le birlikte karşılaşmayı takip etti. Daha sonra kenarda Diego Lugano da belirince kadro tamamlandı.

Derbinin yıldızları
Tekrar yeşil sahaya dönersek mücadele dozu bu kadar yüksek her A2 Ligi maçında olduğu gibi oyunun sıkıştığını, futbolcuların bilinçli organizasyonlar kurmakta zorlandığını gördük. Daha topu kontrolüne alamadan baskı yedi iki taraf da. Fenerbahçe, 25'te İsmail Aslan'ın kullandığı kornerde ön direkte kafa vurup uzak köşeyi gören Berk Elitez'le öne geçince elde ettiği avantajı kullanmak istedi genelde. Galatasaray, A takım patentli Anıl'ı kenara alıp Cem-İbrahim ikilisini ileri atınca pozisyon sayısı arttı. Berkin Arslan'ın 55'te attığı başarılı bir şut sonrası sakatlanıp kenara gelmesi ise sarı-kırmızılıların talihsizliğiydi. 88'de İbrahim'in her hareketinden "Ben Volkan Demirel'e benziyorum" mesajı alabileceğiniz Ertuğrul'u bir aşırtmayla geçip kafayla topu tamamlaması ise golü getirdi. Geçen hafta Cem Sultan'ın Bursa'ya attığı golü andırdı.

Gökay İravul (Fenerbahçe): Sarı-lacivertlilerde öne çıkan isimdi. Aykut Kocaman'ın ligin ilk devresinde ilk 11'de dahi şans tanıdığı Gökay, henüz üst düzey bir 6 numaraya evrilemediğini gösterince A2 takımın 10 numarası olarak başladı ikinci yarıya. Her haliyle takımın lideri, buna şüphe yok. Paslarıyla, orta sahadaki mücadelesiyle değiştiğini gösteriyor ama çizgili formayı Emre-Topuz-Baroni üçlüsünden koparabilecek düzeyde değil.

Bilal Özhan (Galatasaray): Galatasaray'ın yükselen değeri. Musa ve Emre Yüksektepe'nin Konya'ya kiralanmasının ardından iyice öne çıktı. Toplayken soğukkanlığını koruması, iyi şutlar çıkarabilmesi, dripling yapabilmesi onu farklı kılan özellikler. 92 doğumlu Bilal'in Galatasaray A takımına çıkma ihtimali olan isimlerden biri olduğu da kulislerde dolaşıyor. Dikkat!

A2 Panorama
1.Grup (25.Hafta): Galatasaray 56, Turgutluspor 52, Kasımpaşa 49, Beşiktaş 49, Bursaspor 45.
Bursa-Altay: 4-0, İstanbul BB-Buca: 1-2, Eskişehir-Kasımpaşa: 0-3, Dardanel-Karşıyaka: 1-0, Tavşanlı-Turgutlu: 0-2, Kartal-Bolu: 1-2, Akhisar-Güngören: 1-1, Fenerbahçe-Galatasaray: 1-1, Denizli-Beşiktaş: 1-2, MP Antalya-Manisa: 0-0.
2.Grup (22.Hafta): Erciyesspor 43, Gençlerbirliği 40, Trabzonspor 40, Konyaspor 38, Rizespor 38.
Ordu-Karabük: 1-0, Erciyes-Diyarbakır: 3-0, Konya-Ankaragücü: 3-1, Mersin İY-Gaziantep: 0-0, Adana-Rize: 1-4, Giresun-Sivas: 1-0, Kayseri-Samsun: 3-2, Gençlerbirliği-Trabzon: 3-0.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

aks111 dedi ki...

ara ara baktım maça.sıkıcıydı biraz ki bu yaş grubuna göre normal.benimde en çok dikkatimi çeken oyuncu bilal oldu.oyundan kopmuyor sürekli koşuyor.gerçi bu yaştaki oyuncular hep böyledir herhalde.yani a takıma çıkınca ben oldum diyip serebiliyorlar.bilal öyle olmaz da galatasaray iyi bir oyuncu kazanır umarım.

Adsız dedi ki...

emirhan ergün nasıldı uğur kardeş.

Adsız dedi ki...

Resimdeki GS 10 numara Ugur Ayhan mi? Resmen gobek baglamis adam.

pclion dedi ki...

Emirhan'a bir şey söylemek zordu. Fenerbahçe'nin fazla pozisyonu yoktu, gol de kornerden. Tek pozisyonu da iyi savuşturdu ama ölçü olacak bir performans değildi bence.

Evet abi, Uğur Ayhan. Ben de şaşırdım. Fazla genişlemiş beli. :)

Adsız dedi ki...

Ugur kardeşim senin bütün yazılarını okuyorum seni tebrik ederim bu türübün tesbitin çok güzel fakat dikkate alınacagını sanmıyorum gelelim maça orta sahada cuhur ve emre yüksektepe arandı bilale gelince o ve ugur çok çabuk havaya girmişler a takıma çıkınca ne olur sen düşün başka yorumlar ve benim tesbitim takımın en iyisi geri dörtlü solda emrah yollu sagda yusuf onur arıkan ortada ahmet ve sinan ve berkin aslan zaman zaman onurun ikinci yarı sagdan bindirmeleri emrahın ileri çıkmaları maça canlılık getirdi ve golde ibrahim seleni kutlamak lazım anıla gelince anıl ve emirhan artık doymuşlar onların bir an önce gönderilmesi lazım ceme birazdaha sahip çıkalım a2 takımını bu saydıklarım lider yaptı sinan ahmet onur berk cem berkin eray ugur bu çocukların hakını yemeyelim.

Adsız dedi ki...

Emirhan a takımda 3 üncü kaleciyken durumu çok iyiydi hazır paraya alıştı şimdi a2 takımını begenmiyor kardeşimiz...

Adsız dedi ki...

Bana göre takımın en iyileri berkin aslandı oda sakatlandı ondan sonra yusuf onur arıkan sinan osmanoglu ahmet kesim ve emrah yollu golde emirhan boşa cıktı yani kalecı hatası cem çok tutuktu o bir kaç maçtır öyle ogur ve bilal gs oynadıklarının farkında degillermiş gibi lakayit paslar allahtan emrah ve onur sagdan soldan bindirmeleri olduda oyuna renk geldi yani orta saha yok cumhurun yoklugu beli oldu anıl kardeşimiz konya maçındaki beleş golden sonra gören varmı bskı yedigi zaman anıl sıfır ibrahimin yerinde olsaydı o golü ataazdı bırakırdı veya penaltı beklerdi bu takımı sırtlayanlar unutmayın.....

Related Posts with Thumbnails