Fırsat: Muhammet Demir & Eren Albayrak

Geçen hafta gündeme düşse de çeşitli bahanelerle geçiştirilen Bursaspor A2'deki kadro dışı operasyonu birinci ağızdan doğrulandı ve Ertuğrul Sağlam, iki oyuncunun da sözleşmelerini uzatmak istemediğini ve bu oyuncuları kadro dışı bıraktıklarını söyledi.  92 jenerasyonunun kaptanı Muhammet Demir ve 91'li Eren Albayrak'ın sözleşmesi 2011 yazında sona eriyor ve sözleşme yenilemeye ikna olmazlarsa devre arasında transfer olmaları kuvvetle muhtemel. Ne var ki bu yolla transfer olan ilk genç değiller ve bu yetenekleri takip eden kulüp büyük paralar harcamadan "büyük yatırım" yapma şansına sahipler.

Serkan Kurtuluş, Abdülkadir Kayalı, İlhan Parlak... Milli kariyeriyle parlamış ama kendi takımında düzenli forma şansı bulamadan şanı yayılmış oyuncularla kısa süreli kontrat yapmak başa bela. Türkiye'de genç oyunculara biçilen akıl almaz bonservis bedelleri düşünülürse kimilerine müstehak da denebilir ama ne olursa olsun, şu piyasada sözleşmesi biten oyuncuları kollamak çok önemli.

Muhammet'i defalarca yazdım blogda. Bir kere her şeyden önce lider karakterli bir adam ve özgüven sahibi. Benim için en önemli ayırt edici budur. Bunun da ötesinde sırtı kaleye dönük oynamasını bilen, son vuruşları iyi, top da sürebilen komple bir oyuncu. Bir tarafa Sercan'ı, bir tarafa Muhammet'i koysanız oturur düşünürüm. Muhtemelen de Muhammet'i seçerim. 9 numarasını yedekleyemeyen ve A takım rotasyonu sanılanın aksine epey yaşlı olan Galatasaray'ın ihtiyacı olan türden bir oyuncu.

Eren de aslında 91 jenerasyonunda adı geçen adamlardan biriydi ama yanılmıyorsam kötü bir sakatlık geçirdi ve hâlâ toparlayamadı. Sol açıkta yerleri sürekli değişen Arda, Kewell, Pino gibi oyunculardan ziyade oraya oturan bir solak görmek güzel olurdu. Aslına bakılırsa Galatasaray'ın bu yerli rotasyonuna bu seviyedeki hemen her adam olumlu etki yapacaktır ama iki oyuncu da bence Galatasaray kadrosuna cuk diye oturacak cinsten. Serkan Kurtuluş için 1.3 milyon avroyu gözden çıkarabilen yönetimin yerli oyunculara gelince akrep yuvasına dönen o cebe elini atıp bu oyuncuyu takıma kazandırmaları gerekiyor...

Kelepir Yıldız Adayları: Orhan Gülle & Muhammet Demir

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

chemsjheer dedi ki...

muhammet demir gibi bir futbolcu kesinlikle kaçırılmamalı şu an bile oynayabilir takımda zaten fazlasıyla sakatlık yasayan bir takımın aradığı kan olabilir.serdar özkanları gökhan zanları bedava diye alam yönetimin bu adamı kaçırmaması lazım

Kubilay dedi ki...

Yoksa! :(

Related Posts with Thumbnails