Ülke Puanımız #14: Ukrayna Rekabeti

Uzun sure ara vermek durumunda kaldigimiz ulke puani guncellemelerine devam edelim. UEFA Kupasi 3. tur maclarinin buyuk bolumu oynandi, Galatasaray'in Fransa'dan cikardigi beraberlik bize 1 puan getirdi. Birinci dereceden rakibimiz olan Ukrayna ise dunu 3 puanla kapadi, Kiev'in Valencia'ya karsi aldigi beraberlik ve Metalist'in Sampdoria deplasmanindan aldigi galibiyetle. Son yazimizi hatirlayacak olursak orda Ukrayna'yla aramizdaki farkin acilmaya baslayacagini, Ukrayna takimlarinin sayisi azalmadikca bunun da surecegini soylemistik. Bunu engelleyebilmek icin Galatasaray Kiev-Metalist-Shaktar uclusunun alacagi her puani karsilamak zorunda, bu da cok zor. Ozellikle de bu turda.
Ilk turda Ukrayna takimlarinin elenmesini umuyorduk ancak Metalist efsanevi yukselisini surduruyor. Bizimkilerden kopardigi puanlar yetmiyormus gibi gruplarin ardindan 3. tura da galibiyetle basladi, Ukrayna'nin takim puanini sirtlamis durumdalar. ESPN dunku macla ilgili haberinde "Metalist Shock" demis, onlara gunaydin diyorum sadece.

Ukraynalilar disinda dikkat etmemiz gereken bir diger ulke Portekiz. Gelecek sezonlarda siki bir rekabete girisecegimiz Portekiz'in de kendi capinda bir Metalist'i var aslinda, Braga. Kendi sahalarinda 3-0 gibi net bir skor alarak 4.tur biletini simdiden ceplerine koydular. Intertoto'da Sivasspor'u elediklerinde Sivas'in balonu sondu haberleri cikmisti UEFA.com'da, hatta Bulent Uygun kendilerini kin kin kinamisti. Hem Uefa.com hem de bizler Sivasspor'a biraz haksizlik mi ettik acaba?

Digerlerini birakip kendimize bakalim biraz da. Galatasaray'in deplasmandan aldigi puan simdilik yeterli sonuc. Icerde alinacak bir galibiyet ve bununla beraber atlanacak tur, Ukrayna ekiplerinin verecegi muhtemel firelerle bize onlarla esit sartlarda rekabet etme firsatini verebilir. Bu iyimser senaryonun gerceklesebilmesi icin Shaktar'in ne yapacagini gormek gerekiyor oncelikle. Metalist'in yuksek ihtimalle turu gectigini soylemistik. Kiev ise icerde Valencia'yla 1-1 berabere kaldi. Deplasmanda kazanabileceklerini sanmiyorum, muhtemelen Kiev veda edecektir UEFA'ya. Eger bu iki iyimser tahmin tutarsa iste o zaman Ukrayna ile basa cikabilme sansini konusabiliriz. Yoksa ne desek bos olacak su anda.

Bu yaziyi okulun labindan yazmak zorunda oldugumdan bazi problemlerle karsilasiyorum, klavyenin ingilizce olmasi, paint'i kullanamamak gibi. O yuzden ilgili resimleri yukleyemiyorum simdilik, aksam 7-8 gibi tekrar kontrol ederseniz yazida gerekli duzenlemeleri yapmis olurum. Simdilik yorumlarimizla idare edin.

Edit: Resimleri ekledim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Ertuğrul Sağlam Metalist'in ilerleyişini gördükçe ne düşünüyordur acaba?

papaz dedi ki...

Demirören, Mustafa Denizli'ye bakıp ne düşünüyorsa aynısını :)

Related Posts with Thumbnails