Teknik Direktör Bülent Korkmaz

Dün akşamdan itibaren gündem Skibbe'nin yerine kim geleceğiydi. Hagi ve Bülent Korkmaz isimleri geçiyordu ama Bordeaux maçı öncesi mi sonrası mı, belli değildi. Bülent Korkmaz ismi açıklandı bugün, 1.5 yıllık sözleşme yapılmış kendisiyle. Hoca seçimi şu anki şartlarda bana göre doğru. Bir Galatasaray efsanesi olarak futbolcuları kısa dönemli motive etmekte sorun yaşamayacaktır. Birçoğuna kaptanlık yapmıştır kendisi zaten, o açıdan yerli iletişimi konusunda sıkıntısı olmaz. Yabancılarla da aynı şekilde, iyi bir iletişim kurabileceğini düşünüyorum.

Kaptan için soru işaretleri genelde hocalık kariyeri üstüne ancak ben çalıştırdığı Erciyesspor ve Bursaspor'da iyi işler çıkardığına inanıyorum kendisinin. Özellikle Erciyes gibi ligden düşmesi kesin gözüyle bakılan bir takımı yeniden yapılandırıp bir devrede 25e yakın puan toplamış, kupada da final oynatmıştı. Ayrıca iç piyasaya oldukça hakim bir hocadır, yerli transferinde etkisiz eleman olmayacaktır, uyum sıkıntısı çekmeyecektir.

Hagi'nin gelmemesine sevindim zira onu daha önce acil durumlar için kullanmıştık. Bir daha başımıza gelecekse -ki bunu çok isterim gerçekten- daha kredili bir biçimde gelmesi gerekir bana göre. Şimdilik kaptan daha doğru bir seçimdi. Top yeniden kaptanda, bakalım teknik direktör olarak tekrar Galatasaray'a döndükten sonra ilk hamlesi ne olacak?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Takımın başına Bülent Korkmaz getirildiğinde Fatih Terim'in kovulup Hagi'nin Galatasaray'ın başına geçirilmesi geldi gözümün önüne birden.

Çok seviyorduk, efsanemizdi, büyük topçuydu.. Bildiklerinin yarısını anlatsa uzak ara şampiyon bile olurdu deniliyordu. Ancak teknik direktörlük bambaşka bir kavram. Romanya Milli Takımı ile hocalık kariyerine başlamış ama ilk deneyim kötü sonuçlanmıştı. Ardından Bursa'da omuzlarda. Yönetim ile anlaşamıyor falan fıstık. Sonuç yine aynı. Ve Özhan Canaydın'ın takımı şampiyon yapmasına rağmen seçim vaadi olarak getirdiği Fatih Terim'i kibarca kovmasından sonra Galatasaray macerası... O dönem Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılan Bülent Korkmaz'ı affetmiş Ümit Karan'ı Ankaraspor'a postalamıştı. Bir şeyler yapmaya çalıştı ancak olmadı.

Şimdi aynı senaryo, başrolde Bülent Korkmaz.. Mesut Bakkal'ın yanında iyi yetişmişti aslında. Erciyes ile mucizeyi gerçekleştirmek üzereyken Rize maçında 96. dakikada yenilen gol..

Sonra bir kaos ortamı İlhan Cavcav'ın beyin sulanması dönemlerinde G.Birliği ile anlaştı, iptal edildi, Bursa'nın yolunu tuttu Hagi gibi.. O da yapamadı.. Bursa'da ne varsa artık..

Sezon başı söz verdiği G.Birliği'ne gitti tekrardan bir şekilde. Ankara'da da işler yoluna gitmedi. Bir sezonda 2'den fazla takım çalıştıramama kuralına takıldı, yan geldi yattı.

1 senelik tatilden sonra Galatasaray'ın başında.. Ümit Karan'ı kadro dışı bırakıp Arda'yı kaptan yaparsa hiç şaşırmam.. Şansı bol yolu açık ola.. Adnan Sezgin'e de uğurlu ola!

father vic dedi ki...

galatasarayın vefasızlığı jübile yapmamasından çok işler kötü gittiğinde yönetimin kalkan olarak galatasaray efsanelerini takımın başına getirerek onları harcamasıdır..önce hagi şimdi de bülent korkmaz..1.5 senelik anlaşmada bana hiç samimi gelmedi muhtemelen tazminat maddesi yoktur..her şeye rağmen hayırlı olsun diorm büyük kaptan inşallah zoru başarır ve 2. bir terim olur..işler kötü giderse bi kaç sene sora da aynı manzarayı görebiliriz,bu sefer,başrolde hakan şükür varken

apaç dedi ki...

bu transferin tek sevindirici yanı italyan olduğu için kaleyi bekleyen morgan'ın yerine orkun'u izleme ihtimalimiz.

Related Posts with Thumbnails