Sivasspor 1-0 Eskişehirspor

Sivasspor doğru dürüst bir oyun ortaya koymadan maçı kazandı, son zamanlarda olduğu gibi. Takımın hücum yönünü götüren, yaratıcı oyuncu konumundaki Musa Aydın'da bariz bir form düşüklüğü var, bu da akıcı hücum yapmasını engelliyor Sivasspor'un. Bugünkü şansları golü erken bulup önde oynama fırsatı bulmalarıydı. İç sahada Sivasspor golü bulduktan sonra etkili oynamaya başlar genelde ama bu maçta buna benzer bir görüntü yoktu. Oyunu orta sahada kilitleme derdindeydi daha çok Sivas, Eskişehir topu olumlu kullanmaya çalışan taraftı. Zirve stresi yavaş yavaş etkili olmaya başlamış takım üzerinde, bunu görmek mümkün. Kocaelispor maçından beri aynı etki var Sivas'ın üstünde. Buna bir de dar rotasyon üzerinden dönen ilk 11'i katınca oyun anlamında düşüşler kaçınılmaz oluyor.

Gol sonrası Eskişehirspor maç zaman zaman kör dövüşüne dönüşse de oyunun kontrolüne alan taraftı. Özellikle Engin'le pozisyon yaratmaya çalıştılar. Onların en büyük handikapı topu ilerde tutabilecek, tehlike yaratabilecek Batuhan-Youla gibi bir ikiliden yoksun olmalarıydı. Özellikle Batuhan'ın yokluğu takımı etkilemişti. Buna rağmen verilmeyen net bir penaltıları, kaleciyle karşı karşıya kalacakken avantaj uygulanmayan bir pozisyonları var. Anadolu ihtilali rüzgarlarından fazlasıyla etkilenmiş gördüm Süleyman Abay'ı. Eğer bu hatalar İstanbul takımlarından birine yapılsa eminim ortalık karışırdı, karşılıklı manifestolar havada uçuşurdu. Sivasspor olunca daha mazur görülüyor nedense. Sivasspor şampiyon olacaksa bu havanın da payı olacak muhakkak.

Zirvenin karıştığı şu haftalarda alınan her 3 puanın büyük önemi var. Sivasspor rakiplerinin tökezlediği haftayı boş geçmeyerek şampiyonluğun en ciddi adaylarından olduğunu iyiden iyiye hissettiriyor artık...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Süleyman Abay'ın yetersizlğine bağlıyorum ben bu durumu ki kendisi güzelim maçı berbat eden işgüzar saçmalıklarıyla Galatasaray-Hacettespor maçının orta yerine kazık sokan adamdır.

Metin Aydoğan vardı, 4 sezon evvel bir BJK-Ankaraspor maçı sonrası bir daha ortalarda göremedik kendisini.Bülent Yavuz, ''Metin benim elimde büyüdü.'' diyordu.Bir de FİFA kokartı almıştı, onu da yıttılar galiba.Süleyman Abay da onun gibi, açık açık bilmiyorlar.Futbol oyununu yeterince bilmiyorlar, hakemliği geçtim.Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır vs. top klasman hakemi kalır bu ikilinin yanında.Acilen TSL'de uzaklaştırılmalı Abay, bariz biçimde yeterli değil ve haketmiyor.

Gala's dedi ki...

eskişehirin yenen puanlarını hanesine ekleyip alanlardan çıkarırsak rahat ilk 2 ye girer.

Related Posts with Thumbnails