Konyaspor 0-0 Beşiktaş

Son 15 dakikasını elektrik kesintisi yüzünden kaçırdım maçın ama anlaşılan pek kayda değer bir pozisyon olmamış bu bölümde. Genel kanının aksine ben çok beğendim çıkan 11'i, Beşiktaş'ın ideal dizilişi buna yakın olmalı.

Türkiye liglerinin en iyi iki forvetinden birisidir Bobo, böyle bir forvetiniz varsa ilk 11'e yazacağınız ilk isim olmalı Bobo. Galatasaray'ın dörtlüsüne benzer bir formasyon var ilerde, Tello-Yusuf-Holosko-Bobo. Bu dörtlünün arkasında Fabian Ernst ve Tomas Sivok. Defansın göbeğinde Zan-Zapo, solda İbrahim, sağda ise Serdar. Bazı oyuncular form durumuna göre değiştirilebilir olsa da ideal dizilişe yakın bir 11 vardı sahada. Ancak unutulan bir faktör vardı, o da maçı oynayan iki takım olduğu.

Konyaspor takımını oldukça toparlanmış buldum. Orta sahada Beşiktaş'a teslim olmadılar. Defans oyuncuları da işlerini iyi yaptı, Roman Kratochvil kısa sürede uyum sağlamış görünüyor takıma. Hücum organizasyonlarını ise Poljak, Serhat Akın ve Veysel yönlendiriyordu. İki yarıda da birer tehlikeli paralel top atmayı başardı Veysel, diğerleri doğru zamanda doğru yerde olmayı başarabilseler öne geçmeleri işten bile değildi.

Maçın en net pozisyonu Bobo'nun defansın arkasına sarktığı pozisyondu ama Bobo'nun sağ köşeye göndermeye çalıştığı vuruşu Konyaspor defansı tarafından savuşturuldu. O kritik müdahele olmasa muhtemelen şu an Beşiktaş'ın galibiyetini konuşuyor olurduk.

Üç büyüklerin kaybettiği her puan 20 yıldır görülmemiş bir Anadolu ihtilali ihtimalini arttırıyor, bunu ciddi ciddi konuşmanın zamanı geldi de geçiyor. Sivasspor'un geçtiğimiz sene başını yakan dört büyük maçlarındaki yadsınamaz başarısı, Trabzonspor'un deplasman performansı onları tökezleyen üç büyükleri geride bırakmalarını sağladı. Değerlendirmenin geri kalanını ise İBB-Fenerbahçe maçı sonuna saklayalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mac yorumuna yuzde yuz katılıyorum. Ancak bu Poljak o Poljak degil.Konyaspor'da oynayan Poljac 2. yarı oncesi Norvec liginden transfer edilmis. Eskisehirspor'daki Poljak hala orada. Hatta gecen hafta oyuna sonradan girmisti. Blogu sürekli takip ettigim icin nacizane düzelteyim istedim:)

apaç dedi ki...

kimsenin bir yere gittiği yok pclion.

eskişehir'in poljak'ı olduğu yerde duruyor. hatta bu hafta batuhan'ın attığı ikinci eskişehir golünde youla'ya 60 metre çok güzel bir top attı.

konya'daki başka, norveçli o. zaten adı da poljak değil poljac.

düzelteyim istedim.

jose dedi ki...

Giray Bulak sanırım Veysel Cihan'dan bir Henry stili yaratma çabasında.Soldan katetti dün sık sık.

Related Posts with Thumbnails