How I Met Your Mother Efsaneleri #4: Swarley

Bir sıralama yapıyorsanız bazı seçimlerde çok zorlanırsınız ama bazılarında tereddüt bile etmezsiniz. İşte gözüm kapalı listeye yazdığım bir bölümdü Swarley. Ted, Barney ve Marshall'ın denemek için gittiği kahve dükkanında Barney'nin kahvesine Swarley yazılmasıyla birlikte komedi başlıyor.

Grubun Barney'e taktığı yaratıcılık kokan işkenceler her seferinde sizi yaracak cinsten. Swarley'in bir çok ilginç türevini görüyoruz bölümde, bana göre en iyileri Ted'in bara telefon edip önce Swarley'i sonra Swarles Barkley'i telefona istemesiydi. Bunun yanında radyoya istek parça gönderip Swarley adına "I am woman"ı çaldırmaları da işkencede sınır tanımadıklarını gösteriyor. Bunun yanında bir de Barney'nin üzerine yapışan bu isimden kurtulma çabaları var. Her zaman diyorum, diziyi komik yapan bu sahici detaylar. Böyle arkadaş gruplarında ara ara bir kişiye sarılır, kızana kadar üstüne gidilir. O kişi için bazen berbat bir şeydir ama grubun geri kalanı yerlere yatana kadar güler. Bu durumu çok iyi işlemiş senaristler, Barney de tam bu role uygun bir karakter.Ancak bu bölümü diğerlerinin önüne yazılmasını sağlayan sadece komik bir bölüm olması değil aynı anda bir tespit yapıp hikayenin akışına da katkıda bulunmasıydı. Genelde bir bölüm ya espri ağırlıklı olur ya da hikayeyi devam ettirmek maksadıyla çok kasılır, bölüm sıkıcı olur. Bu sezonun başındaki burgerli bölümü hatırlarsanız ne dediğimi anlayacaksınız.

Crazy eyes, erkeklerin bazı kızlarda gördüğü, gelecek için pek hayra alamet olmayan hayali gözlerdir. Bu konuda tecrübesiz olan Marshall'ın böyle bir şey olmadığını iddia etse de Ted ve Barney deneyimlerini anlatmaya başlıyor. Özellikle Barney'nin Chloe'de gördüğü gözleri düşünürken ürpermesi benim için en komik sahnelerden biriydi.

Hikaye akışı dedik, bunun sebebi de bu bölümün Marshall ve Lily'nin barıştığı bölüm olması. Dizi için önemli bir geçişti ve bunu gözümüze sokmadan, olması gerektiği gibi aktardı bölüm bizlere. Finali de Ted'le Barney'nin kız isimleriyle çağrılmasını takvime bağlanmasını tartışması ile yaptı. Her şeyiyle harika bir bölümdür Swarley, izlemek isteyenler için 2. sezon 6. bölüm.
The guys try hanging out in a coffee shop (a la "Friends") and they notice that the coffee girl has put a heart on Marshalls cup
Marshall: Well, what if the heart doesn't mean anything? What if she writes them on all the cups?
Ted: Mine says "Ted", no heart
Barney: Mine says... "Swarley".... How'd they get "Swarley" from "Barney"? It's not even a name. Who would ever be called "Swarley"?....(Marshall and Ted smile)
Oh, please don't start calling me "Swarley"... This would never happen at a bar!
Barney leaves the coffee shop
Ted: Man! What's up with Swarley?
Marshall: I know. You almost never see old Swarlz get that upset.
Ted: Psssh.

Barney: You know, I was thinking about this whole new name thing last night, you know what I realized? I like it!
Robin: You like being called Swarley?
Barney: You kidding? I love being called that!
Ted: You really think this is gonna work?
Barney: Do I think what's gonna work? I'm just saying, I love my new name. So please, only call me that from now on.
Ted: Call you what?
Barney: You know, that new name..th..that you've been calling me..
Ted: Say it.
Barney: Why? You guys know what it is.
Ted: Say the name..
Barney: [Screams] NOO! I don't want to! I hate it! It's not funny! It's never been funny, I've never done anything--Gaaaaah!
[Barney runs out of the apartment]

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

os dedi ki...

bölüm sonundaki "cheers" göndermesinden bahsetmemişsin :)

benim kafadan ilk 3'e koyduğum bölümdür, sırf son sahnesinden ötürü tereddüt etmem :)

José dedi ki...

hocam sanırsam bölüm 2x6 değil demin izledim de 2x6 aldrin justice olcak.

pclion dedi ki...

Jose hocam haklısın, yanlış kalmış aklımda. Doğrusu 7. bölüm olmalı.

Bu arada Aldrin Justice da fena bir bölüm değil, özellikle Ted'in müdürünün performansı harikaydı. Kendisini Malcolm ve Breaking Bad'den tanıyoruz zaten, Emmy ödüllü bir oyuncudur...

Related Posts with Thumbnails