Genç Oyuncu Raporu

Galatasaray'ın genç oyuncularının haftalık performanslarına sıkça değiniyorduk bildiğiniz gibi, kapsamı biraz daha genişletebiliriz. İlgi ve bilgimiz Galatasaray ağırlıklı olsa da ülkedeki diğer genç oyuncular hakkında da bazı detayları paylaşacağımız bir konu olsun istedim. Sizlerin de hoşuna gider umarım.

Kapakta Batuhan Karadeniz olmalı, bu hafta attığı iki golü düşünürsek. İBB'nin maçın başında 10 kişi kalmasının oyunu Eskişehirspor dolayısıyla Batuhan için işleri kolaylaştırdığı düşünsek bile attığı 2 gol önemliydi. Eskişehirspor formasıyla çıktığı 2 maçta attığı 3 golle Eskişhir kariyerine dikkat çekici bir başlangıç yapmayı başardı. Aşırı özgüveni sebebiyle çeşitli arızalar çıkarabilse de fizik kalitesiyle gerçekten eşsiz bir yetenek Batuhan Karadeniz. Bu yeteneklerini profosyonel düzeye taşıyabilmesi ülke futbolu açısından önemli. Hocasının Rıza Çalımbay olması da önemli bir artı demiştik hem onun için hem de Beşiktaş'tan kiralık bir diğer oyuncu olan Emre Özkan için. Milli takım havuzunda bulunan oyuncular ikisi de, gelişimleri devam ederse A milli düzeyde bile görebiliriz bu isimleri, özellikle Batuhan'ı. Bir de ilginç bir detay, İBB maçında attığı ilk gol sevincini yaşarken aniden gördüğü polis köpeğinden korkmasını görmeniz gerek, ligtv.com.tr'den izleyebilirsiniz tekrarı.

Bu hafta Beşiktaş kökenli oyuncuların haftası olsa gerek. Getafe'de ilk yarı boyunca oldukça az süre alan İbrahim Kaş yavaş yavaş aldığı süreyi arttırmaya başladı. 2-2 berabere biten Real Betis maçına ilk 11'de başlamış ve maçın tamamında oynamış. İbrahim'in ilk 11'de çıktığı son maç 21 Aralık'taki Osasuna maçıydı. İlk 11'deki yerini sağlamlaştırmasını bekliyoruz ondan.

Galatasaray'ın kiralık forvetleri bu haftayı boş geçti. Özgürcan'ın forma giydiği Sakarya 1-0'lık yenilgiyle kapadı haftayı, Erciyes ve Giresun'un da kazandığını düşünürsek onlar için çanlar daha yüksek sesle çalmaya başladı, bir an önce toparlanmalılar. Yoksa kaderleri altyapı olarak değerli bir kulüp olan ancak 2B'de mücadele veren Dardanel'den farklı olmayacak. Diyarbakırspor 2-0 yenildi Bolu'ya, Erhan Şentürk ise forma şansı bulamamış maçta. Sebebi nedir bilmiyorum ama ikinci yarının başından itibaren süreleri gittikçe azalıyor Erhan'ın. Kısa sürede toparlanması gerek. Gaziantep BB ise seri mağlubiyetlerine devam etti 3-1 ile. Son haftalarda takımın formsuzluğuna rağmen attığı golerle öne çıkan Uğur Erdoğan bu haftayı boş geçmiş. Galatasaraylılar için kısır bir hafta oldu bu.

Yurt içinden dikkat çeken genç oyuncuların başında Gaziantepspor'un orta saha oyuncusu Murat Ceylan ve sol bek İsmail Köybaşı geliyor. Özellikle Murat Ceylan'a hayran kaldım Fenerbahçe maçında. Eğer faullerini sınırlamayı başarırsa ki bunu ikinci yarıda iyi becerdi, kağıt üstünde değil pratikte bir çift yönlü orta saha kazanabilir Türk futbolu. İsmail de soldan bindirmeleriyle Önder'in tarafını felç etti desek yeri. Ancak kafasını kaldırmakta güçlük yaşıyor. Eğer daha soğukkanlı olur, enerjisini yönetmeyi becerirse sol bek alternatifleri kısıtlı bir ülkede beklediğinden de çabuk üst düzeye çıkabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ya sen bunları yazıyosun her hafta da, hiçbiri gs da oynamayacak ki yani umut mu var senin içinde?..

pclion dedi ki...

Galatasaray'da oynayıp oynamamasının bir önemi yok. Sonuçta bu oyuncular Galatasaray'ın bonservisli oyuncuları. Transfer olabilirler, takasta kullanılabilirler, ekstra bir performansta takıma dönebilirler; bunların hepsi olası.

Birilerinin yazması gerek bunları, bana kalırsa her kulüpte kendi oyuncularının gelişimini takip eden birileri olmalı...

Kapali Ust dedi ki...

İsmail, kafasını kaldırmadan oynaması ve dinamiziyle fena halde Gaziantepspor'lu İbrahim Üzülmez'e benziyor.

apaç dedi ki...

çoşkun hoca böyle bir şey yapar mı bilmiyorum ama böyledir kiralık oyuncular.

ilk yarıda kendilerinden her türlü nemalanılır, ayrılık vakti yaklaşıp terk-i diyar eyleyeyazdıklarında yerlerine gelecek sene için düşünülenler monte edilmeye çalışılır.

hele bir de amaçsız bir takım haline dönüşüldüğünde daha da vahim bir hal alır bu.

o yüzden kulüp değil t.d seçmek, hatta biraz ileri gidip sözleşmesine bir de en az şu kadar maç oynar maddesi koydurtmak gerekir kiralık oyuncuları saçarken.

Adsız dedi ki...

Batuhan bence de cok iyi bir baslangic yapti... ancak surekli Besiktas'la ilgili demecler veriyor olmasi da biraz itici oluyor. Zaten futbolu hakkinda ovgulerim oldugu kadar, elestirilerimi de hemen hemen her hafta blogumda yaziyorum... sonucta bir Eskisehirli olarak boylesi bir yetenegi yarim sezonluguna da olsa canli izlemek guzel. Zira cok yakin zamanda Turkiye'den de yurt disina gidecektir diye dusunuyorum... Tabii biraz daha iyi oynayip daha az konusmasi lazim..

Bu arada bir arkadas size neden bu isimleri yaziyorsun hic bir zaman G.Saray'da oynayamacak ki demis. Fener'li Yusuf'un dunya turu, Sergen'in kainat turunu dusununce kimin ilerde nerede oynayip oynamayacagi belli degildir diye dusunuyorum..

Related Posts with Thumbnails