Genç Oyuncu Raporu #2

Geçtiğimiz hafta kapakta Batuhan vardı attığı iki gol sebebiyle ama bu hafta attığı gol çok daha değerli olmalı Eskişehirspor taraftarları için. Öne geçtikleri maçta Hacettepe'den iki gol yiyince maçtan puansız ayrılacak gibi görünüyorlardı, bunu değiştiren Batuhan Karadeniz oldu. 3 maç, 4 gol, Batuhan gerçekten iyi gidiyor. A milli takım aday kadrosuna da seçildi zaten. Sercan Yıldırım'ın yakaladığı türden bir çıkışı 6 ay sonra yakalamayı başardı Batuhan. Uzun yıllardır ligimizde genç yerli forvet oyuncusu çıkmıyordu, bu sene 90lı ve 91li iki oyuncu var milli takım havuzunda yer alabilecek.

Bu iki oyuncunun yaş grubunda olan, en az onlar kadar etkili olabilecek bir diğer forvet Cem Sultan ise PAF maçında yaptığı hattrickle çok konuşuldu. Diğer ikisi kadar erken bir çıkış yakalayamamış olabilir ancak Cem'i diğerlerinden ayıran hem fizik olarak hem teknik olarak belli bir kaliteye sahip olması. Bence üst düzeyde problem yaşayacak tipte bir oyuncu değil. Gol vuruşu bakımından ben hem Sercan'ın hem de Batuhan'ın önüne yazarım Cem'i ancak yaşadığı uzun dönemli sakatlığı ve maç kondisyonu eksiğini düşünürsek katetmesi gereken daha uzun bir yol olduğunu söylemek doğru olacaktır. En azından sezon sonuna kadar PAF takımda eksiklerini gidermeli. Sezon başından itibaren Semih ve onu A takımda görmek benim için sürpriz olmaz, keza Emre Çolak'ı da.

Galatasaray PAF'tan bir ilginç haber daha var, onu sizlerle paylaşayım. Fenerbahçe altyapısından transfer edilen bir oyuncu vardı sahada, adı da Yusuf Akyel. Fatih Akyel'le bir bağı olup olmadığı konuşuldu forumlarda ama soyadı benzerliği dışında bir yakınlık yok Fatih Akyel'le, aman olmasın zaten. İzleyenler beğendiklerini söylüyorlar, ben henüz izleme şansı bulamadım. Bunu da not düşmüş olalım.

Gelelim Bank Asya'ya. Bir önceki yazıda da belirttiğimiz gibi ilginç bir haftaydı her yönüyle. G.Antep BB, Kartalspor karşısında aldığı mağlubiyetle kendisini bir anda küme düşme hattının hemen üstünde buldu. Alt tarafın formda olması da ciddi bir handikap. Bundan sonra daha stresli maçlar yaşabilirler. Cafercan, Uğur ve diğerlerinin bu duruma nasıl reaksiyon vereceğini merakla bekliyorum.

Özgürcan Sakaryaspor'da gollerine devam ediyor. Takımının 2-0 kazandığı maçta iki golü de Özgürcan kaydetmiş. Böylece Bank Asya'da şimdiden 11 gole ulaşmış oldu. Bundan da önemlisi attığı gollerin kritik durumdaki Sakaryaspor'a puan kazandıran goller olması. Sakaryasporluların favori oyuncusu olduğuna eminim Özgür'ün. Gelecek sezon Galatasaray'a olmasa da Süper Lig'e atacaktır kendini.

Galatasaraylılar dışında dikkat çeken oyuncu olarak Sercan Temizyürek'i gösterebiliriz. Samsunspor'un lig üçüncüsü Karşıyaka karşısında elde ettiği galibiyetin mimarıydı bu hafta. Burda geniş bir değerlendirmeye girmeyeceğim zira kendisi ayrı bir yazıyı hak ediyor. Kenara not almış durumdayım, önümüzdeki haftalarda detaylıca konuşuruz onu.

Son bir haber de yurtdışından. İbrahim Kaş, Getafe kariyerinde ilk defa arka arkaya iki maç ilk 11'de forma şansı bulmuş oldu böylece. Bir stoper adına önemli bir veridir bu. Defans oyuncularının rotasyonu kırması daha zordur çünkü oturmuş bir savunma adına öncelikli alternatifler üstünde daha çok durulur, kredisi daha fazladır. İbrahim Kaş açısından kayda değer bir gelişme...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Bahadır dedi ki...

ama o maçta özgürcan'ın yaptığı basit hatalar da gözden kaçırılmamalı. çünkü o hatalar yıldız olmasıyla aradasındaki engeller.

Alper Öcal dedi ki...

Uluslararası saygınlığa sahip futbol dergilerinde adı anılmaya başladı Batuhan.

Karakter itibariyle de Türk ananelerine uygun bir adam değil. Gayet snob, dilinin kemiği olmayan biri. Yurtdışına satacaktır onu Beşiktaş.

Fuzzy Logic dedi ki...

Sakarya bu hafta hem kazandi hem yenildi. E peki nasil oldu bu? (5 ve 6. paragraflar)

Adsız dedi ki...

Cem bugün 3 gol daha atmis.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=275&ftxtID=6171

Gala's dedi ki...

18 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile yaptığı özel karşılaşmayı 8-2 kazandı. Gollerimiz 15. dakikada Serdar, 31 ve 37. dakikalarda Emre, 46, 55 ve 58. dakikalarda Cem Sultan, 61. dakikada Furkan ve 80. dakikada Berk'ten gelirken, Finlandiya'nın golleri 7. dakikada Riski ve 83. dakikada Sotka'dan geldi.
İki takım, 11 Şubat Çarşamba günü aynı statta bir kez daha karşı karşıya gelecek.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Deniz Dilan Gökçek, Sami Gürel, İlker Güneş
Türkiye: Alper Piliç, Berk (Dk. 84 Hüsamettin), Emrah, Volkan (Dk. 87 Emrecan), Ali Helvacı, Serdar (Dk. 68 Caner), Cem Sultan (Dk. 61 Yaser), Eren (Dk. 84 Özgür), Alper Kalemci (Dk. 61 Ali Kemal Koç), Onur, Emre (Dk. 61 Furkan)
Finlandiya: Kelo, Moren (Dk. 81 Litspuu), Toivomaki, Koskimaki, Lahde (Dk. 71 Hyysalo), Alonen (Dk. 57 Hoikkala), Rannankari, Ring (Dk. 71 Sotka), Simpanen, Riski (Dk. 71 Armean), Poutiainen (Dk. 57 Tyystala)
Goller: Dk. 7 Riski, Dk. 83 Sotka (Finlandiya), Dk. 15 Serdar, Dk. 31 ve 37 Emre, Dk. 46, 55 ve 58 Cem Sultan, Dk. 61 Furkan, Dk. 80 Berk (Türkiye)


u 18 maçından kopyalayım dedim. golleri atan cem sulta emre,berk ve furkan. emre emre çolak olmalı. paf maçında yoktu ama burda gollerine başlamış yeniden. hayırlısı olsun diyelim.

Adsız dedi ki...

Yok Emre Colak degil .

Golleri atan Musa Emre KILINÇ (Chateauroux).

Emre Colak sakat.

kutay dedi ki...

samsunda murat yıldırım cok etklıı oynamıs onu da es geçmeyelim, dikkat ceken bir oyuncuiajax altyapsından, samsun takım olarak oyle kaliteli gençtopculara sahıp zaten.
az once diyarbakırda erhan sentürk'ü de begendim. iyi ki galatasaray da kalıp bekte harcanmamıs. diğer gençler kırılgan degıl bay mucadeleci.
özgürcan bu yaşta her maç 11 baslıyor, sakaryaspor gıbı bır takımda, sakarya gibi bir sehirde golleri sıralıyor. takımı ve sehri sırtlıyor. beklnenen patlama oldu onun adına. ama golü attıktan sonra hafif laubali tavırları da gozden kacmadı.
cafercan'dan hem cts gunku oyunu hem de haftaıcınde verdiği roportaj nedeniyle umudumu kestim.
bank asya 1.lig cevher, maden adeta hepsını sıralamak istemıyorum.bu lige dikkat edilmeli.

Related Posts with Thumbnails