Fenerbahçe 4-2 Sivasspor

Zirveyi karıştıran bir sonuç daha, ilk beşin arasındaki puan baremi tekrar daraldı bu sonuçla. Eğer Galatasaray da kazanırsa 45 ile 40 arasında dizilecek takımlar. Sivasspor iyi oynadığı, iki kez öne geçtiği maçı skoru tutamadığı için verdi. Maç 2-2'yken oyunun psikolojisi okunabiliyordu. Sivasspor bir gol daha atsa bile Fenerbahçe mücadeleyi bırakmayacaktı artık ama Sivasspor golü yerse çıkaramayacaktı, öyle de oldu.

İlk yarıda özellikle Kamanan çok etkili oldu. Müthiş bir forvet bu Kamanan, top sürüyor, asist yapıyor, faul alıyor, her şeyi yapıyor kısaca. Harika bir yardımcı Mehmet Yıldız adına, onu da oldukça rahatlatıyor. Mehmet de defansla iyi boğuştuğu için ona alanlar açıyor. Sivasspor forvetlerinden bahsetmiştik zaten ayrıca, tekrar değinmeye gerek yok. Sivasspor'u bugün lider yapan da forvet hattıdır zaten. Orta sahasından herhangi bir katkı almıyorlar uzun süredir. Musa Aydın son iki sezonun en formsuz dönemini yaşıyor, bunu Eskişehirspor maçında da görmek mümkündü. Sezer Badur da yeterli ofansif katkıyı yapamıyor, kapasitesiyle alakalı biraz da. Takım iyiyse boş koşular yapıp gol bulabiliyor ama takımı öne taşıyan türde bir oyuncu değil. İkinci yarı bütün topları ezdi, Bülent Uygun da fazla dayanamadı ona.

İkinci yarı başındaki değişiklikler pek işe yaramadı çünkü Sivasspor'un oyun planı her daim öne geçmek üzerine kurulu. Geriye düştükleri maçlarda ekstra bir gol bulup dengeyi bulmazlarsa defoları ortaya çıkıyor. Galatasaray kupa maçında ortaya çıkacaktı aslında, Kamanan 30 metreden attığı harika golle ertelemişti bu senaryoyu, kral çıplak diyen Fenerbahçe oldu. Hoş, Fenerbahçe'nin de 4 gole rağmen ligin geri kalanı adına ümit verdiğini söyleyebilir miyiz, bence hayır. İyi bir kontra atak takımı Fenerbahçe. Öne geçtikleri zaman karşılarındaki rakibin hiçbir önemi yok, ne kadar kuvvetli olursa olsun pas kanallarını bulduklarında kendi oyunlarını oynayabiliyorlar ama bu rolle ligdeki her maçı kazanmanız, üstün oynamanız mümkün değil. Size karşı kapanan, seri çıkan her takıma puan kaybediyorsunuz bu şekilde. Galatasaray'la benzeşiyor bu yönüyle Fenerbahçe. Rakipleriyle içerde oynadıkları 4 maçtan 10 puan aldı Fenerbahçe, ucundan kıyısından zirveye tutunmuşlarsa bu puanların çok büyük payı var bu anlamda.

Gökhan Gönül harikaydı bugün, sağ kanadı çok iyi işletti. İlk iki golün asisti ondandı. Önünde Gökhan Emreciksin'le bir 90 dakikasını izlemek isterim Gönül'ün, bence daha verimli bir ikili olabilirler. Uğur Boral bir maçta iki gol attı, kıyamet alameti mi diyelim, ne diyelim. Alex, doğru zamanda defans oyuncusuyla belli bir mesafedeyken topla buluştuğu zaman dünya üzerindeki en tehlikeli forvetlerden biri, bu kesin. Boral'a attırdığı gol de akıl kokuyordu zaten. Lugano'nun pozisyon alma becerisi sıkça "bal" olarak adlandırılsa da o da övülmesi gereken bir durum. Alex-Gönül-Lugano üçlüsünün hakkını ödeyemez Fenerbahçe.

Trabzonspor ve Galatasaray düşme hattına yakın ekiplerle deplasmanda oynayacaklar. Yukarısı kadar aşağısı için de önemli bu maçlar, Denizlispor'un formu aşağı tarafı karıştırmaya devam ediyor, küme düşme barajı 35+ olacak gibi bu sezon.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Özgür Şeker dedi ki...

yarın konyaspor'u yenmemiz durumunda
'İyi oldu' diyebileceğim bir sonuç..

bkz: 27.Hafta GS-FB ALI SAMI YEN
34. Hafta GS-Sivas ALI SAMI YEN

Adsız dedi ki...

4 Büyüklerin nal topladığı bir sezonda futbol adına ders veren Sivasspor futbol izleyicisinin bu seneki şansı heralde.
Mükemmel oynadılar. Ama ilk yarıdaki aşırıya kaçan ofansif futbolları sonlarını hazırladı.
En çok gol yedikleri maç ki daha önce bir maçta 3 gol dahi yememişler.
Yazık oldu ama kupa maçında aynı hataya düşmeyeceklerdir...

Related Posts with Thumbnails