Did You Know #2

İki gün önce UEFA.com'dan derlemiş olduğum "Did You Know" başlıklı bir yazı yazmıştım hatırlarsanız, iyi geri dönüşler geldi yazıdan. Ben de yabancı basın ve bloglardan ülke futboluna dair ilginç detayları derleyip ara ara sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım hoşunuza gider.

Resimdeki oyuncuyu hepiniz tanıyorsunuz, Eskişehirspor'un kalecisi Vanja Ivesa. Peki Ivesa'nın dünyada aktif olarak futbol oynayan en uzun 2. futbolcu olduğunu biliyor muydunuz? 2.05 boyundaki Vanja Ivesa, 2.08'lik Belçikalı kaleci Kristof van Hout'un ardından 2.05'lik Çinli santrafor Yang Changpeng'le beraber ikinciliği paylaşıyor. Kendisi geçen sene Slaven Belupo'da Galatasaray'a karşı forma giymişti bildiğiniz gibi, o maçlarda uzun boyuyla herkesin dikkatini çekmişti ama böyle bir listede yer alacağı aklıma gelmemişti açıkçası. Eskişehirspor'da hiç de yabana atılacak bir performans sergilemiyor, önümüzdeki senelerde de Türkiye'de görebiliriz onu.

Ivesa kadar dikkatimi çeken bir diğer futboluc Yang Changpeng bana göre. Çinliler genelde kısa boylu olarak bilinirler ama NBA tarihinin en uzun pivotlarından biri olan Yao Ming'den sonra Yang Changpeng'i de görünce bir anormallik olduğunu düşünmeye başladım. Adamlarda potansiyel var demekki, Çinli deyip geçmemek lazım. Yang 2006 yılında Bolton'la antremanlara çıkmış bir ay, bu da atlanmaması gereken bir detay.

Listede biraz daha aşağılara indikçe tanıdık isimlere rastlayabiliyoruz. Uzun oyuncu denince ilk akla gelen isimlerden Jan Koller, Nikola Zigic ve Peter Crouch hemen dikkat çekiyor. Pivot santrafor kavramıyla kafayı bozmuş bir ülke olarak zaten aşinayız bu isimlere, yurdum medyasının üç büyüklerin transfer haberlerinde sıkça yararlandığı isimlerdendir. İlk 20'de Türkiye'den başka isim yok, varsa aklınıza gelen yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Listeyi hazırlayan blog The Best Eleven, takip etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Yang Changpeng ile ilgili haberlere göz atarken Dar Alanda Uzun Paslar blogunun da bu konuya değindiğini gördüm, link vermeden geçmek olmaz. Listenin geri kalanı ise aşağıda;

  1. Kristof van Hout - 2.08m
  2. Yang Changpeng - 2.05m
  3. Vanja Iveša - 2.05m
  4. Tor Hogne Aarøy - 2.04m
  5. Øyvind Hoås - 2.03m
  6. Jan Koller - 2.02m
  7. Nikola Žigić - 2.02m
  8. Paolo Acerbis - 2.02m
  9. Zeljko Kalac - 2.02m
  10. Stefan Maierhofer
  11. Lazar Jovisić - 2.02m
  12. Peter Crouch - 2.01m
  13. Dennis Lawrence - 2.01m
  14. Rob Jones - 2.01m
  15. Morike Sako - 2.01m
  16. Stefan Postma - 2.01m
  17. Ben Futcher - 2.01m
  18. Robert Egbeta - 2.00m
  19. Marcin Krzywicki - 2.00 m
  20. Jakub Dziółka - 2.00m

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Eskişehir'de Lucko mu Vucko mu ne vardı.O ne oldu ? O da oldukça uzun bir abimizdi...

serkan utlu dedi ki...

bir ara bunun hakkında bir post yapmıştım ben de...

http://bolbolfutbol.blogspot.com/2009/01/tepeden-bakanlar.html

Flying Dutchman dedi ki...

Hakan Şükür'ün yeri dolmadı hala aah ah:)))

ziggytheking dedi ki...

@steven_stiffler

Luka Vucko ayak tarak kemiğinden olduğunu hatırladığım bir ameliyat geçirdi devre arasında. 1-2 haftaya kadar dönmesini biz de beklemekteyiz. Kimse gelmezken tribüne gelen adam özletir tabi kendini :)

Related Posts with Thumbnails