Çim Adamlar

Galatasaray yönetiminin Kayseri maçı sonrası yaptığı çıkışın yankılarını takip ediyorum bir süredir, güvendiğim herkesin yazılarını okumaya çalışıyorum. Bu yazıda da teğet geçelim büyük resmi, o yazıyı sonraya bırakalım. Ufak bir detaydan bahsedeceğim sizlere.
2- Galatasaray A.Ş.'nin, 07.02.2009 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş. - KAYSERİSPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, stadyum çimlerinin statüye aykırı şekilde sulanmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Galatasaray'ın internet sitesinde yayınladığı bildiriye verilen 100 bin TL ceza daha fazla dikkat çekti (ki o da başka bir komedidir) ama değerlendirilmesi gereken bir de bu madde var. Statüye aykırı şekilde sulama derken sanırım sporcu sağlığını koruma amaçlı bir statüden bahsediyoruz burda.

Sporcu sağlığını bu kadar düşünen zemin dostu federasyonumuz acaba patates tarlasından hallice sahalarda futbol oynatırken bu sağduyusu tatilde miydi? Süper Lig takımları Rize'de çamurla, Sivas'ta göletlerle, Konya'da buzla mücadele ederken neredeymiş bu statü? Bursa'da, geçtiğimiz sene Ankara'da sahada çim olmadığı için mi es geçmeyi uygun görmüşler? Her hafta maçı yayınlanan dört büyüklere her fırsatta zemin eleştirisi yapan basın, bu takımlara cezayı kesen federasyon bu stadlar söz konusu olduğunda neredeler? O sahalarda top oynarken bu futbolcuların sağlığı önemsiz midir?

Her şeyimiz gösteri, her şeyimiz şov olmuş artık. Saha demeye bin şahit gerektiren yerlerde top oynatılırken diğer takıma statüye aykırı sulama cezası verilir. Oyuncular itirazdan, kart işaretinden, topa ayak uzatmadan atılırken uçan tekme atanlar, krampon gösterenler uyarı alır. Neremiz doğru ki burası düzgün olsun.

*Yazıyı sabaha saklayayım demiştim ama Artemio Franchi ve Petit'in Yeri bu konuya değinmişler sağolsunlar. O yazılara da bakmadan geçmek olmaz.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

pes vallahi peesss, tam komedi!

Arkhe dedi ki...

Aynı cezayı ilk devre oynanan İBB maçından dolayı Fenerbahçe de almıştı. Bu cezanın saçmalığını söylediğin nedenlerle tartışanlara söyleyecek hiçbir şeyim yok ama bunu Federasyon-Galatasaray savaşına yormak bana mantıksız geliyor.

Kayserispor maçındaki küfürlerden dolayı çok rahat ceza verebilecekken ki bana göre verilmeliyken, bunun es geçildiği bir ortamda 5000 Tl'lik cezayı o şekilde yorumlamak bence doğru değil.

pclion dedi ki...

"er hafta maçı yayınlanan dört büyüklere her fırsatta zemin eleştirisi yapan basın, bu takımlara cezayı kesen federasyon bu stadlar söz konusu olduğunda neredeler?"

Bunu derken Fenerbahçe'yi de kastetmiştim, cezadan haberim var. Bu ceza ne kadar büyük bir saçmalıksa Fenerbahçe'ninki de o kadar saçmadır. Norveç liginde olsa tatil olabilecek maçların kendini Avrupa'nın en büyük 6. ligi sananlar tarafından oynatılmasınadır yazdıklarım. Son dönemdeki gerginliğin bir etkisi yok görüşlerimde...

Arkhe dedi ki...

"Bu cezanın saçmalığını söylediğin nedenlerle tartışanlara söyleyecek hiçbir şeyim yok ama bunu Federasyon-Galatasaray savaşına yormak bana mantıksız geliyor."

Ben de bunu derken cezayı son dönemdeki gerginliklere yormayan biri olduğunu söyleyip, ona yoranlarla ilgili fikrimi belirtiyordum..

Related Posts with Thumbnails