Cihan Haspolatlı

Yetersiz ama iyi niyetli. Bu tanıma layık görülen oyuncuların bayrak adamıdır Cihan Haspolatlı. Galatasaray kariyeri boyunca ben ve benim gibi birçok Galatasaray taraftarını çıldırtmışlığı çoktur. Özellikle sağ bek döneminde "top benden çıksın da, nereye giderse gitsin!" düşüncesiyle vurduğu hissiyatı veren toplar aklımdan çıkacak gibi değil. Yine de fazlaca kızmazdım Cihan'a, Galatasaray'a hiçbir terbiyesizliği olmamış, futbola saygısı olan, kültürlü, "iyi niyetli" bir arkadaştı kendisi. Beraber tribünde omuz omuza çekelim ama Galatasaray formasıyla sahaya çıkmasın diyen çoktur benim gibi.

Ancak yazıyı şimdi yazmamın sebebi Galatasaray anılarını yâd etmek değil, son dönemde Konyaspor'da beni hayrete düşüren güzellikteki golleri, asistleri. Geçenlerde yanılmıyorsam Ankaragücü'ne attığı akıllara zarar golden sonra bu hafta da sol taraftan (?) müthiş bir orta kesip asist yapmış Denizlispor karşısında, özetlerde gördüm. Nedir bu işin sırrı, Konyaspor'u takip eden birisi varsa bize söylesin. Cihan'ın içinde bir 10 numara yatıyordu da biz mi göremedik acaba? Fatih Terim zamanı ŞL'de Olympiakos'a attığı gol haricinde hücum anlamında bir numarasını görememiştik oysa Galatasaray'da. Hoş, defansif olarak da gördük diyemem.

Neyse, bu vesileyle anmış olduk Cihan'ı. Gollerin ve asistlerinin arkası gelir umarım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

apaç dedi ki...

hala kurtulamadım ben bu adamdan. hakan kadir balta'ya her baktığımda kendisini görüyor, aynı oranda sinirleniyorum.

son maçını 90 dakika izledim.

fabregas rolünde ama hala içindeki cihan haspolatlı'lığı atabilmiş değil.

ne olursa olsun, sevmiyorum ben bu adamı. efendi kisvesi altında çok başka şeyler yaptığını, özünde kötü biri olduğunu düşünüyorum. sürekli karda yürüdüğü izlenimini veriyor bana. bir türlü samimi gelemiyor.

ayrıca kültürlü olduğuna da zerre katılmıyorum. bi montaigne, denemeler dedi diye kültürlü yaptık adamı.

oysa üçlü dahi çekemez bu cihan.

öyle bir adamdır.

** bu arada başlığı ve yazının içindeki tüm cihan haspolat'lıları hakan kadir balta yaparak bir daha okumanızı tavsiye etmem. ben yaptım, hiçbir şey değişmedi.

Temur dedi ki...

Uğur adamın Nou Camp'ta golü var onu unutmuşsun yahu.

Adsız dedi ki...

Sabri yerine 32472 kere tercih ederim Cihan'ı.
Çok üzgünüz Cihan geri gel!

Adsız dedi ki...

bence adamın defansif tarafı yoktu. 2002 de gelmişti, dünya kupasının aday kadrosuna çağrılmışlığı vardır. ön libero diye aldılar. aslında o olimpiakos maçından da hatırlayacağınız gibi iyi bir hücumcuydu. sağ bekte oynarken hatırladığım ilk önceleri iyiydi. hatta yine milli takıma çağrılmıştı. hagi li sezonun asist performansı çıkarılırsa onun bir sürü asisti görülür. iyi bir defans oyuncusu değildi. ortalama bir hücumcuydu bence. arkasında adam yokken kötü oynaması, garanti pascılığı bence o yüzdendir.

kutay dedi ki...

sonucta sağ bek degıl kendisi.
ortada daha basrılı olacagı bılınen bır gercek. 2002 dunya kupası kadrosuna gırmıstı. bos adam değil.
bu galatasaray da oynayabılır mı. barış-topal-ayhan-linderoth varken zor.
sag bek olarak sabriden daha faydalı olacagını dusunuyorum. ıkıncı yarıda yedıgımız 6 golun 4ünün sağ taraftan geldiğini düşününce ustelık.

bu arada hıcbır topcuya nasıp olmayacak sekılde kapalı trıbune maç oncesi 3 kere çağrılmıslıgı vardı, o kredıyı ıyı degerlendırrmedı o da dogru.

Gala's dedi ki...

yazıdaki kültürlüden kasıt üniersite meunu olmasıdır. çok önyargılı yazmışsınız. ne kötülüğü olduysa artık bir kişiyi oyuncu olarak sevmezsiniz ama kişilik olarak çok ağır olmuş. eğer yazınızda ironi yoksa.

scapula dedi ki...

Uğur,

Komik gelecek belki ama o kadronun içerisindeki en sevdiğim oyunculardan biriydi Cihan. Futbol sahalarında az gördüğümüz şekilde, son derece iyi bir insandı her şeyden önce. Saygılı, efendi, karakterli... Karakter ve birikim olarak bir Galatasaray sporcusunun olması gerektiği gibiydi, belki de herkesten daha çok. Ancak sadece bu özellikler yetmiyor tabii Galatasaray'da futbol oynamaya.

Peki Cihan, bunu başarabilecek kalite ve yeteneğe sahip miydi? Bence evet. Tamam, çıldırttı bizi uzunca bir dönem, takımın en zayıf halkasıydı. Ama bu, onun suçu muydu? Bu kez cevap hayır. Cihan, kendisine orta sahanın göbeğinde görev verilen her maçta başarılı olmuştur. Yanlış anımsamıyorsam Olympiakos maçı, bu maçlardan bir tanesiydi. Barcelona maçı keza. En iyi performansını da yine Şampiyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova ve Kupa'daki 5-1'lik Fenerbahçe galibiyetlerde sergiledi.

Gel gör ki takım sağ beksiz kalınca, Hagi tarafından sağ beke yerleştirildi Cihan. Her ne kadar başta müthiş oyunlar oynasa da bu bölgede -ki Fenerbahçe'nin yıldızı Tuncay'a adım attırmamıştı bir maçta-, zamanla kalkamadı buranın ağırlığının altından. Bilmediği bir bölgede oynuyordu ve rakip takım teknik direktörleri tıpkı bugün Sabri'ye olduğu gibi Cihan'ın da pozisyon bilgisinin zayıf olduğunu keşfedip o madeni kullanmaya çalıştılar hep. (Bu yüzden ligin çeşitli takımlarında, Sabri'ye tercih edeceğim en az 7-8 tane sağ bek var.) Hâliyle Cihan da altından kalkamadı. Bölgesini savunmaya çalıştıkça, hücuma çıkamamaya başladı. Kendisine güveni kayboldu belki, top kullanmakta da dibe vurdu sonunda. Ama bütün bunları yaparken, iyi niyetle mücadele edip her şeyini sahaya koymaktan asla vazgeçmedi. Karakter olarak ve sadece saha dışı değil saha içi karakter olarak da hep Galatasaray'da görmek istediğim türden bir adam bu yüzden Cihan. Bugün onun gibi çok az oyuncu görüyorum Galatasaray'da. O gün de öyleydi bu.

Mevcut Galatasaray kadrosunda, Cihan'ın eski rolünde oynayan kim var? Mehmet Topal ve Barış. Her ikisi de iyi futbolcular ama yarından itibaren sağ beke koyup oynat, iki sene sonra onlar da Bursaspor ve Konyaspor'da alırlar soluğu. Oysa ki Cihan'dan bir Barış Özbek yaratabilirdi Galatasaray. Cihan, 3-4 sene daha bu takımda mücadele edebilirdi, bir kadro oyuncusu olarak.

Yazık oldu. Gitmesine herkes gibi ben de sevindim, Galatasaray tarihinin Sabri'den sonraki en kötü sağ bekiydi ama bütün bir süreç olarak düşünüldüğünde yazık oldu.

Bundan sonraki futbol hayatında her şey istediği gibi olur umarım.

steven_stiffler dedi ki...

Cihan Haspolatlı deyince aklıma sen gelirsin Uğur...Cihan'ın futboluna senin kadar çıldıran bir insan görmedim.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Merhabalar Uğur bey,
Bu konu hakkında birşeyler yazacaktım kendi blogumda. Baktım sen daha hızlı davranmışsın. Öyleyse düşündüklerimi buraya not edeyim dedim.

Öncelikle senin yazında ve yorumlarda okuduklarımda katılmadığım bir sürü nokta var.

Hücumda faydalanamadık demişsin. Halbuki Cihan bize ilk geldiğinde ofansif ortasaha oyuncusuydu. Sol kanatta bile oynadı. Duran toplarda oldukça gol atabilen bir isimdi. (nerede duracağını ve nasıl vuracağını iyi biliyordu)

Sonra @apaç ın dediği gibi Hakan Balta'nın sağ taraf versiyonu değildi kendisi... Ben herzaman Ümit Davala'ya benzetmişimdir.
Ümit Davala'nın kendisini geliştiremeyeni idi benim gözümde.
Yine de topsuz oyunu iyi oynadığını düşünüyorum Cihan'ın.

Son gördüklerim ise onun futbolunda ki olgunlaşma... Tekrar ortasahada görev almaya başlamış kendisi.
Teknik olarakta geliştirmiş gözüküyor futbolunu.

Son olarak bizdeyken de kötü ortalar kesmezdi Cihan.
Hagi döneminde Orhan'la ikisi müthiş bir performans yakalamıştı.
Bu ikilinin en çok şahlandıkları zaman 2005'ti.

scapula dedi ki...

Yazıdaki kültürden kasıt sadece üniversite mezunu olması da değildir sanıyorum.

Bayağı da okuyan bir adam zira Cihan.

jose dedi ki...

4-0'lık 2006 daki Fener macında Appiah sut atarken önünden çekılmesını unutamam bu adamın.

Yanındakı adama pas verme özürlü Volkan Aslanla gıtmesı isabet olmuştur.

Unknown dedi ki...

dün akşam gördüm.fc barcelona'da cihan gibi en az 3 oyuncu vardı.

Related Posts with Thumbnails